Tura de duminica 25/5/08 Valea Vanturis

28 Mai 2008 20:09 #599 de vali
Scris de vali pentru subiectul Re: Tura de duminica 25/5/08
Cu placere pun la dispozitia dornicilor CD-ul cu pozele din tura, dar sambata in tren; cineva chiar si-a propus sa refaca marcajul.
Multa sanatate si sa ne vedem cu bine !
Vali

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
30 Mai 2008 08:27 #610 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: Tura de duminica 25/5/08 - Valea Vanturisului
Multumim Vali! Cred ca am identificat cascada a treia pe la baza careia "am traversat apa pentru ultima oara si am urcat pe malul stang(geografic) pe aceea panta mzerabila pe care practic am arat cu nasul."
[img
-
[img

Uite si o imagine cu "panta mizerabila":
[img

Primele doua cascade, la care banui ca te-ai referit Dan :
[img
-
[img

Si cascada mare Vanturisului, care se face direct din poteca cu bulina rosie :
[img
[img

Mai Mult
30 Mai 2008 09:17 #611 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Tura de duminica 25/5/08
Vali, te rog sa aduci Cdul daca se poate, as vrea sa studiez putin 'documentarea ta'... daca nu ai timp sa pui pozele intr-un album undeva. Multumesc. Simbata voi fi pe 3001. (merg la Malaiesti...IAR!)

Mai Mult
30 Mai 2008 09:37 #612 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: Tura de duminica 25/5/08 Valea Vanturis
Pentru Dan o poza cu cascada Izvoras:
[img

Cind te bagi la o tura pe Izvoras ? Sau cind se intalneste Sambata cu Duminica ? ;)

Mai Mult
02 Iun 2008 18:11 #621 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Tura de duminica 25/5/08

angela a scris: Vali, te rog sa aduci Cdul daca se poate, as vrea sa studiez putin 'documentarea ta'... daca nu ai timp sa pui pozele intr-un album undeva. Multumesc. Simbata voi fi pe 3001. (merg la Malaiesti...IAR!)

ma autocitez... pentru ca acum pot sa spun: multumesc Vali pt CD.
Cred ca am inteles acum in mare parte cum ati mers voi. Nu inseamna ca as putea reproduce tura numai dupa aceste indicatii, mai ales ca pentru mine e putin cam masochist ce am vazut... si am si eu limitele mele.
Mi-am mai ordonat cu aceasta ocazie si 'cascadele', ca intelegerea mea pina acum era putin diferita fata de ce am vazut ca ordine in CDul facut de Vali. Cascada ingusta, "a voastra" si a Dianei, este mai jos fata de cascada mare "lata"- a mea poate ca este chiar inaccesibila (aia de care tot povestesc eu ca am pozat-o atirnind din balarii in anul fara aparat digital).
Am gasit o poza cu cascada mea evantai 'mai seaca', adica evantaiul e desfacut in 3 fire rahitice(aceasta este cascada de sub contrafortul 'meu'...) la care se poate cobori acceptabil pe panta cu iarba. Sub ea este un HAU, in care era cascada mea LUUUUNGA si ingusta.

Atașament nu a fost găsit

(dar incep sa cred ca atit de mult conteaza cita apa e pe vale, ca poate cascada mea ingusta nu e ingusta de loc pentru cei care o prind cu apa multa! Ca dovada, 'evantaiul' de mai sus, care nu mai e evantai, iar in alta poza nu mai e nici macar cascada, e total secat!!!erau doar balti cu tintari in zona intr-o vara/toamna)

Am o intrebare la cunoscatori (daca recunoasteti locul acesta):

Atașament nu a fost găsit

Aceasta este treapta in poteca cu bulina dupa care in sus urmeaza mult cimp ierbos... situat cam in dreptul cascadei Vinturis, in mod sigur!! Intrebarea este : unde este coborirea/urcarea aia in 4 labe, sub acest urcus?
Sau mai sus, in cimpul de iarba?? Mai sus nu mai e decit contrafortul meu si se iese la o zona mai plata dupa contrafort si apoi spre lacuri.

Sau altfel, iesirea(pe linga perete) sus in bulina a fost cam la ce distanta de mers de la bolovanul cu bulina imortalizat de Vali? In sus, in jos?

Mai Mult
03 Iun 2008 17:29 #623 de mihai_cernat
Scris de mihai_cernat pentru subiectul Re: Tura de duminica 25/5/08 Valea Vanturis
Daca-mi permiteti, urcusul "in 4 labe" (cum l-ati denumit) se afla sub pasajul ("treapta") pe care ati indicat-o in fotografie.

Si o completare: in pozele in care apare M. Curculescu, am facut si eu parte din acea echipa (probabil ca poza cu Marian si fetele e facuta de mine).

Sugerez (si la o adica particip si eu) remarcarea traseului , in punctele mai delicate. Cu mentinerea marcajului initial (punct rosu).

In context, ar mai fi multe trasee din zona "noastra" ce ar trebui remarcate, macar pe ici, pe colo, in punctele esentiale ;) ...

• mihai_cernat
  • Deconectat
  • Membru Premium
  • Membru Premium
  • pasionat de munte, fotografie, muzica
Mai Mult
Timp creare pagină: 0.150 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor