propunere de tura "usoara" in zona Breaza, simbata 28.01.17

26 Ian 2017 14:11 #2780 de angela
Pentru cei doritori de o tura in dealurile din jurul Brezei, va propun o excursie care sa includa urcarea dealului Gurga (cu Cruce) din Breaza cu posibila coborire spre Poiana Cimpina, sau alta varianta daca grupul va fi mai flexibil si doritor de alte explorari :)
Intilnirea la trenul R3003 in gara BASARAB, plecarea la ora 7.44 (cum gara este mica, sper sa ne vedem acolo cu ceva vreme inaintea plecarii, ca sa urcam impreuna in el, cind se trage la peron) cu bilet pentru Breaza!
Ritmul de mers va fi moderat, "de voie" - recomandabil bete de trekking. Probabil zapada daca este, este putina, asa ca merge cu bocanci 3 sezoane, care au talpa mai flexibila si poate se comporta mai bine pe eventualele portiuni de panta ceva mai mare.(nu stiu daca dam de petice de gheata, poate nu e rau sa avem si antiderapante cu noi, cine are). Merita luat si aparatul foto.
Traseul se adreseaza inclusiv incepatorilor, doritori sa vina cu noi - intoarcerea este posibil sa fie cu R3008, asa ca pregatiti-va pentru circa 7-8h de traseu. (pachetel de mincare, ceai/apa)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
28 Ian 2017 20:11 #2781 de angela
Excursia noastra a avut 8 participanti, ceea ce ne-a oferit flexibilitate si am reusit sa parcurgem traseul cu putine aventuri tepoase si citeva noi segmente (variante) de traseu. Au fost si doua "incepatoare" cu noi, nu incepatoare in ale muntelui, din cite ne-am dat noi seama, ci doar "incepatoare cu noi", pe care nu le-am menajat si ne-am dat in petic in stilul nostru caracteristic: un pic de balaureala si explorare, cam fara pauze, si tropait spre tren... ca sa nu zicem de ultima faza cu "alergatul dupa tren", daca tot intra in gara cind ajungeam noi la peron.
Eh... de-ale floristilor, cum s-ar zice. :oops:
Deja avem 2 seturi de poze, pentru care dau aici link-urile, in caz ca cineva este curios sa le vada repede (dar le voi trece si in Cronica, atunci cind se mai aduna si altele).
De la Radu:
kermit.go.ro/breaza-campina.tar
kermit.go.ro/radu/breaza-campina/index.htm

si de la mine:
goo.gl/photos/fXax2SQkuEyNezXa7

Mai Mult
29 Ian 2017 12:06 #2784 de Elena_
Noi "incepatoarele cu voi ;) " ne-am simtit foarte bine, a fost o iesire frumoasa, in locuri pe care nu le mai vazusem. Iar peripetiile au facut-o si mai frumoasa, de genul "ai ce povesti acasa". Dupa ce am scapat de cainii aceia de la stana nimic nu a mai contat, am fost cel mai fericit om :D . Trenul urmator a venit exact la fix, dupa ce ne-am tras un pic sufletul, am mancat un sandvis si am luat biletele.
Multumim pentru aceasta tura si sper sa ne revedem si in altele ce vor urma.

Pe curand!

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.192 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor