Mistere la granitele cunoasterii - Banat 8-10 iul. 2016

02 Iun 2016 13:51 #2626 de Ilinca
Invitatie pentru montaniarzi

MISTERE LA GRANITELE CUNOASTERII

Dragi prieteni , va invit intr-o excursie de 3 zile cu autocarul , 8 /10-VII-2016 in Banat, sa cunoastem singurul sat sub forma de cerc ,,CHARLOTTENBURG", declarat de Ministerul Culturii ,, sit istoric ", o adevarata perla arhitecturala. Este situat la 50 km de orasul Timisoara , a fost infiintat in anul 1771 , odata cu cel de-al doilea val de colonizari germane. Singurul german care a ramas ( restul au plecat dupa revolutie ), este Peter Trimper. Aici , o casa nu este nici cu un deget mai mare decat alta , si nici cu un picior mai distantata una fata de alta, avand un stil foarte frumos simetric; la fel si cele patru intrari in sat ,au aceeasi distanta una fata de alta.

Plecare :08-VII-2016 - ora 6,00 de la baza dealului Mitropoliei pe traseul: Bucuresti –Pitesti – Sibiu- Sebes- Deva- Lipova( Arad)- Charlottenburg.

ZIUA 1: Vizitam satul pe indelete , dupa care ne vom intoarce la Deva . Cazare : hotel 3 * camera cu doua locuri cu mic dejun . Seara, dupa cina , vom merge impreuna in Piata Victoriei din centrul Devei vom admira un joc deosebit de lumini si apa , intre orele 21,30 -22,00 a unei fantani arteziene muzicale , care ne va incanta urechile si ochii cu ceva magic.

ZIUA 2 : Vom vizita orasul Deva de pe malul stang al Muresului , una din cele mai vechi asezari din tara, atestata doc. din 1269 la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca. Pe varful dealului, cel mai inalt spre nord , se afla ruinile Cetatii Deva, vom merge cu telecabina si vom cobori pe jos. Vom rezerva o seara de dans si voie buna .

Ziua 3 : Dimineata dupa mic dejun, plecam spre Simeria sau M-rea Prislop. Ajunsi la Simeria - in jurul orei 9,00 , parte dintre turisti vor vizita ,,Parcul dendrologic Simeria ", un fel de gradina botanica ce ofera flora lemnoasa din mai multe spatii geografice , un numar impresionant de specii si exemplare de magnolie arbori maiestosi si batrani de un efect estetic neintrecut , cu o ambianta de padure de lunca naturala. Iar alta parte a turistilor, doritori sa viziteze mormantul parintelui Arsenie Boca vor merge cu autocarul la Prislop, si ne vom intoarce la Simeria la ora 14,30 , continuind traseul spre Bucuresti.

PRETUL EXCURSIEI : 350 lei , transport autocar licentiat , doua nopti cazare hotel 3 * cu mic dejun, sofer , parcari, etc. Doritorii sunt invitati sa achite 100 roni la inscriere, la clubul din Piata Amzei , restul pe parcurs.

Organizator : Artemiza Covrig tel. 0722 586 472 , 0771 110 450 , 0314 242 444 0769 097 519 .Email : artemiza_2010@yahoo.com

Pasiunea pentru drumetie este libertatea noastra suprema care nu poate fi supusa, reglementata , programata.
Va astept cu drag.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
06 Iul 2016 10:22 #2653 de Diana
Excursia se va reprograma, din cauza lipsei de participanți.

Mai Mult
08 Iul 2016 14:00 #2654 de raluca_ioana
Scris de raluca_ioana pentru subiectul Re: Mistere la granitele cunoasterii - Banat 8-10 iul. 2016
Buna ziua doamnelor si domnilor,
Sunt fost ghid turistic colaborator la diverse agentii de turism din Bucuresti pe limbile spaniola si engleza. Vin la conferintele Florii de Colt de mai mult de 20 de ani. L-am cunoscut pe raposatul Vasile Ciobanita si am ramas socata când am primit mesaj de la Flore de Colt ca a trecut in cele vesnice, pe data de 1 ianuarie 2012. Când am vazut aceasta excursie postata m-am entuziasmat foarte mult. Mi-am spus: uite ceva ce nu as fi vazut ca ghid turistic nici intr-o mie de ani, daramite in 8 ani, cat am practicat efectiv, respectiv pana in iulie 2010, când criza a lovit rau Spania, din an in an venind din ce in ce mai putini turisti spanioli in Romania. Si m-am inscris in aceasta excursie care coincidea cu perioada concediului meu legal de odihna. Acum, ca doamna Artemiza nu este de gasit la nici unul dintre cele 4 numere de telefon afisate pe forum, la domnia sa acasa neraspunzand nimeni la telefon, iar celelalte doua fiind in afara ariei de acoperire, as dori sa stiu când imi pot recupera avansul in bani - 100 de lei, dati domniei sale pentru excursia in Banat din 8-10 iulie 2016, cea care nu s-a facut in aceasta Eu, de la servciu, nu-mi pot lua concediul de odihna asa, când doresc eu, ci acesta se face programat cu cel putin 6 luni inainte. Va multumesc mult pentru raspuns. Raluca Ioana

Mai Mult
08 Iul 2016 16:47 #2655 de Diana
Doamna RALUCA,

D-na Artemiza nu are acoperire. Cum revine o să vă sune pentru detalii.

Sănătate!
Diana

Mai Mult
09 Iul 2016 22:24 #2656 de raluca_ioana
Scris de raluca_ioana pentru subiectul Re: Mistere la granitele cunoasterii - Banat 8-10 iul. 2016

Diana a scris: Doamna RALUCA,

D-na Artemiza nu are acoperire. Cum revine o să vă sune pentru detalii.

Sănătate!
Diana

Multumesc mult pentru raspuns, doamna Diana. Duminica placuta! Raluca.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.158 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor