Anunț traversarea Muntii Baiului, de la est la vest, 17 octombrie

06 Oct 2026 23:17 #5323 de emil1980
Dragi drumeti,

[ltr]Devenită deja o tradiție, voi face din nou traversarea munților Baiului, de la est (Valea Doftanei) la vest (Valea Prahovei), la fel cum am făcut în ultimii nouă ani. Pe lângă traversare, unul dintre obiectivele turei este să ne bucurăm de culorile toamnei la munte, care sper să fie la apogeu la mijlocul acestei luni. 

Punctul de plecare in traseu va fi valea Doftanei, la 3 kilometri de comuna Trăisteni. De aici vom intra pe traseul marcat cu cruce roșie (CR), urcăm pe plaiul Orjogoaia până la ieșirea din pădure (în apropierea stânei), apoi continuăm pe culmea Petru-Orjogoaia, coborârea urmând să fie la Azuga, via fosta cabană Popasul Uriașilor (1540 m) și culmea Sorica.  Opțional, putem să urcăm până la vârful Cazacu (1753 m).

În rezumat, traseul va fi pe ruta: Valea Doftanei – Plaiul Orjogoaia – Lacul Orjogoaia – Culmea Petru Orjogoaia – Culmea Sorica – Azuga (Valea Prahovei).

Timpul mediu de parcurgere a traseului este de 9–9,5 ore. Harta cu traseul este atașată la acest mesaj.

Gradul de dificultate al traseului: mediu.
Obligatoriu: bocanci (3 sezoane).
Recomandat: bețe de trekking, parazăpezi, pelerină de ploaie, lanternă, mâncare pentru o zi, apă, dulciuri etc.

Se va merge într-un ritm mediu fără să alergăm, cu pauze de regrupare ! 

Plecare: sâmbătă, 17 octombrie, din Gara de Nord, cu trenul IR 1735, la ora 6:09, sosire la Câmpina, în jurul orei 7:11 (  mersultrenurilor.infofer.ro/ro-RO/Itineraries
 ).

La fel ca în turele precedente, vom avea un microbuz de 16 locuri  (domnul Manasia) care ne va aștepta la gara Câmpina, la ora 7:10. Costul total al călătoriei cu microbuzul de 16 locuri, de la gara Câmpina, la intrarea în traseu (Traisteni), este de 550 de lei, acesta urmând să se împartă între numărul de călători. Dacă vom fi 16 drumeți, costul va fi de 34,38 lei/persoană; dacă vom fi 15 drumeți, costul transportului va fi de 36,67 lei/persoană etc. 

Dacă vor fi mai mulți doritori, mai există opțiunea de a rezerva o mașină în plus, cu capacitatea de 8 locuri (așa cum am făcut în ultimele ture de traversare a Baiului), al cărei cost este de 350 de lei. În acest caz, capacitatea totală de transport va fi de 24 de locuri, la un cost total de 900 de lei. Dacă vom fi 24 de călători, costul călătoriei va fi de 37,50 lei/persoană; dacă vom fi 22 de călători, costul va fi de 40,91 lei/persoană. Prețurile au mai crescut față de turele precedente, din cauza scumpirii carburanților.  

Durata călătoriei de la Gara Câmpina până la intrarea în traseu va fi de aproximativ 45-50 de minute, ceea ce înseamnă că, cel târziu la ora 8 și un sfert, intrăm în traseu, având toată ziua la dispoziție pentru drumeție. 

Cine dorește sa vina cu masina personală, poate să o lase la gara Câmpina, și să se întoarcă cu trenul de la Azuga la Câmpina, de acolo urmând să continue deplasarea cu mașina înapoi in București.

Întâlnirea va fi sâmbătă dimineața, 17 octombrie, la ora 6:00, la Gara de Nord, la tabela de Plecări-Sosiri sau direct în tren. 

Am luat deja biletul online pentru 17 octombrie. Mă veți găsi în vagonul 4, la locul 76.

Cine vine dinspre Brașov sau cu mașina personală, ne găsim la ora 7:10 în fața gării Câmpina. 

Cine vine de la Brașov spre Câmpina are ca opțiune trenul privat RE 11632, care pleacă din Brașov la ora 5:25 și ajunge la Câmpina la ora 6:54.

Pentru trenurile de întoarcere de la Azuga la București, am atașat la mesaj o captură de ecran de pe Mersul Trenurilor cu variantele pe care le avem după ora 16:44.

Traseul l-am parcurs până acum de cinci ori, ultima oară în mai 2023.

Vă rog sa îmi confirmați cu cateva zile înainte de tura, pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., ori la telefon (sau pe WhatSapp) la numărul meu 0740791800) daca vreti sa participati la traversarera muntilor Baiului, de la est la vest.

Albumele cu precedentele excursii pe acest traseu le puteți vedea accesând linkurile de mai jos: 

photos.app.goo.gl/w2kMdWKJaQUQcdMp7

photos.app.goo.gl/LbZd8AYmqptxx7Yd8

photos.app.goo.gl/3AdJsglqrIUulQ3C2

photos.app.goo.gl/VkEFdU7pVa4BRX3D2

Toate cele bune și cărări cu soare,
Georgescu Emil 

[/ltr]

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.169 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor