3 zile in Bucegi

03 Sep 2011 16:40 #1399 de gringo_viejo
3 zile in Bucegi a fost scris de gringo_viejo
Am plecat duminica, 28/8, am luat-o pe Tache spre Malaesti. La trecerea din V. Bucsoiului in V. Malaesti ne-am intalnit cu Atali. Venea vesel de la Omu, facuse una din turele lui patentate cu ajuns tarziu la cabana, dormit moka si plecat devreme. La Malaesti o mica surpriza, izvorul secat complet ceeace a determinat o schimbare de plan. Fiindca o aveam si pe Tara am fost cazati la anexa, camera de sus e placuta, chiar daca curatenia cam lasa de dorit. Luni dimineata am plecat devreme, pe o zi superba, spre Omu. Am urcat pe poteca de vara, nu am intalnit pe nimeni, am avut toata valea pentru noi. Uitam, in zona hornului din stanga 4 capre negre s-au holbat indelung la noi si vitzavercea. Sus la Omu era deja cald. Ne-am dus la izvorul de pe M. Obarsia ca sa ne refacem provizia de apa. Un izvor minunat la aproape 2400m, totusi putin cunoscut. Dupa bifurcatia poteca de vara-poteca de iarna peste Ceardac, din ultima se desprinde spre dreapta o poteca nemarcata dar clara care coboara usor. Cam jumatate de ora de la cabana Omu pana la izvor. E amenajat cu o teava si un butoi, preaplinul e bun pentru animale. Am stat acolo aproape o ora, am socializat cu un cioban si cainii lui, care s-au jucat cu Tara. Apoi am urcat inapoi in seaua V. Cerbului si am prins Drumul Granicerilor. Ne-am intalnit cu un grup de patru, doi dintre ei salvamontisti din Nucsoara, erau pentru prima data in zona, faceau un circuit Moeciu, V. Gaura, D. Granicerilor, Pasul Strunga, Moeciu. Circuitul le fusese sugerat de Ilie Serbanescu, se pare un mare amator de munte. Imi amintesc ca l-am auzit odata, pe sticla, spunand ca solutia lui pentru crza este sa se suie in masina si sa se duca la o cabana la munte! Vederile spre P. Craiului si culoarul Rucar-Bran sant uluitoare, niciodata nu ma satur de ele. M-am bucurat sa vad ca refugiul din Seaua Batrana se afla in conditie foarte buna. O surpriza neplacuta a fost totusi intalnirea cu 3 motociclisti, zgomot, miros... Am continuat pana in Pasul Strunga de unde am coborat la Padina. Pasul Strunga este unul dintre locurile magice ale copilariei mele, in 58 am vazut de acolo de sus, pentru prima oara, podisul Transilvaniei. Piatra de granita era inca acolo atunci, intre timp a fost scoasa. Am gasit gazduire la cabana Diana, la d-na Florica, o femeie harnica si curajoasa. Mai dormisem la Diana in martie 2009, la sfarsitul Potcoavei. Ramasesem cu amintirea unui loc foarte friguros. Vara atmosfera e mult mai placuta, pentru 50 lei camera un loc decent. Cam obositi dupa o zi lunga in soare am baut un ceai si ne-am culcat. A doua zi am urcat in Seaua Laptici si am coborat pe piciorul Pietrei Arse, dupa ce am prins o mamaliga minuscula la cabana PA. Tara era terminata, cred ca a fost ultima tura de mai multe zile pentru ea. Poteca lina!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
04 Sep 2011 18:35 #1401 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: 3 zile in Bucegi
chiar nu mai poate merge Tara?
:(

Mai Mult
08 Sep 2011 09:51 #1403 de gringo_viejo
Scris de gringo_viejo pentru subiectul Re: 3 zile in Bucegi
La o zi ii place. Dupa mai multe zile de mers pe poteci cu piatra se pare ca pernutele de la labe devin sensibile. Nu e singura care are probleme cu picioarele.

Mai Mult
12 Sep 2011 10:37 #1404 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: 3 zile in Bucegi
V-a primit la Diana cu căţelul ... asta e o veste bună ;)

Aş zice că trebui mers mai des la o zi sau la mai multe, cu Tara - ca să reintre în formă!

poteci line (şi pentru Tara!),
Diana

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.143 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor