Cum am primit "oarece" reclamatii ca m-am lenevit, iata-ma ca va fac rezumatul acestei toamne, cel putin asa cum am vazut-o eu:
Nu ca as mai tine minte chiar tot, ca n-am o memorie atit de elefantina, dar ma uit la albumele mele de poze si incerc sa reconstitui dupa ele aceasta toamna.
desi anuntasem cu mare bucurie ca vine toamna si ar fi de mers la aventuri brinoase si de vai... anul acesta nu am bifat mare lucru.
septembrie:
In afara de tura pe valea Alba cu o echipa mai maricica: Anca, Cristina, Mircea, Dana, Radu, Alex, Corina (poate oi fi uitat pe cineva!?- dar pe asta v-am raportat-o!), nu am avut decit un fiasco de mari pregatiri din care nu a ieist nimic decit o placinta pentru sapatorii de sant la caminul Alpin, ca a plouat cu galeata si nu am vrut sa iesim din casa (decit pt a merge acasa)... si doua excursii nu foarte deosebite: o tura de explorare spre Vinturis, in care am constatat distrugerile vazute pe acolo (la fel, am raportat deja), si o excursie in muntii Baiului: Valea lui Bogdan, Stina din Fruntea lui Vasii, "tunel", Piciorul Ciinelui- Cu Gabi, Gogu si Rodica.
Octombrie a fost in continuare "asa-si-asa" in prima jumatate, asa ca nu ne-am prea "lafait" in culori de toamna si nu am ajuns sa fac ture marete visate de genul traversarilor, Piatra Craiului sau alte "vise". Ramin pentru altadata, sa speram.
2 oct.
am fost la ciuperci, mai cu trupa, mai fara, ploios si nu grozav, pe la Predeal. Era de ghebe, eu una am bintuit pe muchia Susaiului - pirtia Cocosul, aproximativ. Ghebele si galbiorii (putini, ca eu nu-s culegatoare pasionata) le-am mincat de mult, poate mai am vreun pachetel mic ratacit prin congelator cu hribi. :oops: A plouat slab, in partea a doua.
3 oct.
a fost tot cam umed si recisor, cetos, spre sfirsit un pic insorit. Am urcat cu Minela si Mihai pe piciorul Grecului, unde era cetos si descurajant, si la Vinatori m-am despartit de ei- ei s-au dus spre Cleste-Busteni, iar eu am coborit pe valea Iadului si Leucii, infrigurata si uda, iar la predeal am prins chiar si un pic de soare. Sus mi-am pus chiar si manusile.
9 octombrie
a fost intilnirea veteranilor la Caminul Alpin, colorat, dar rece si umed, a nins si viscolit chiar dar noi am stat in casa... la povesti si nu numai.
10 octombrie s-a facut recisor dar foarte frumos- si am facut o mica plimbarica cu Marina, de la Busteni la Poiana Tapului, pe drumuri forestiere, Zamora si valea Zamorei, cu vederi grozave spre Bucegi.
apoi am lipsit un weekend, fiind cu alte treburi, si am revenit la munte pe
23-24 oct.
cind pe o vreme frumoasa, insorita am mers cu o echipa grozava(!!) la Padina. CU Virgil, Isa, Hari, Lia, Vali, Corina si Liviu. Pina pe Piciorul Pietrei Arse si partial mai sus, am mai avut si alti coechiperi, cu planuri diferite - Svetlana, Anca, Cristina care aveau in plan coborirea pe Schiel, si Luminita si Vasile ("flori" noi)... cu care am mers pina la Piatra Arsa. Dupa-masa ne-am delectat cu stat la soare pe piciorul de dupa valea Cocora, apoi cu niste bai de bocanci pe o mini-balaureala de la stina in jos. A doua zi am urcat la Vama Strunga pe varianta veche a drumului (cel de-a coasta pe la stina) impreuna cu o trupa mare de tot de excursionisti "bine organizati" (hihi, s-au luat dupa noi, cind au vazut ca sintem mai smecheri!!). Ei mergeau la Moeciu unde ii astepta un microbuz, noi ne-am vazut de drumul nostru frumos dar lung spre Simon, prin Poiana Gutanu - apoi un drum "forestier" cu banda albastra, nu neaparat foarte atragator. Am prins autobuzul de 3 jumate si un accelerat care circula doar in we... in care ne-am reintilnit (surpriza) cu Luminita si Vasile! Ei au venit prin Bran. (cu autostop)
Atașament nu a fost găsit
A fost frumos, cam recisor, si am avut surpriza sa gasim o multitudine de izvoare inghetate bocna pe poteca de sub "potcoava"/ Gutanu.
30 oct.
Am mers la Malaiesti cu Luminita si Vasile, pe Take. Vreme frumoasa, mai sus de Pichet am mai vazut si pudra de zapada. Am fost cam primii care au ajuns la cabana pe Take, dar nu ne-au primit pentru ca cica erau anuntaticu vreo 50 de turitsi peste capacitatea de cazare! Abia acolo mi-am dat seama ca problema era legata de Halloween... hmm, asta e, am plecat, nu foarte fericiti la vale, prin Glajerie. Nu ne-am oprit nici la Diham si am reusit sa revenim la civilizatie inainte de a se intuneca. A fost cam pe alergate, dar frumos!
31 oct.
Cum am ramas la Busteni, a doua zi am avut ocazia sa fac o tura simpatica la obirsia vaii Azugii: nu am nimerit exact ce ne-am planuit - adica piciorul Boului, ca niciunul din noi nu stiam pe acolo si harta nu ne-a ajutat foarte mult, nici intrebarile(raspunsurile) primite de pe la oameni.(nu prea e lume pe acolo!)
Am nimerit marcajul Susai-Retevoi pe care am urcat, am trecut pe la lacul Gavan inghetat bocna si am urcat pina la gol. Privelisti nemaipomenite spre Ciucas, Grohotis, Bucegi, Piatra mare, Piatra Craiului... tot ce vrei, ce mai, un regal! De sus am indentificat citeceva, inclusiv probabil) Piciorul Boului si ne-am "orientat" pentru un eventual Neamtu. O parte a grupului a revenit pe acelasi drum, doi am coborit pe o varianta de la lac si am mers practic pe firul vaii Azugii de la origini! MERITA revenit acolo, dar logistica e mai complicata. Unii dintre noi viseaza la tura pe schiuri pe acolo, iarna.
Am intilnit citiva brasoveni (cu piciorul) si ceva motorizati veniti pe "bou"(asa credem noi).