Fagaras cu baza la lacul Capra 2010

04 Aug 2010 10:17 #1251 de angela
Fagaras cu baza la lacul Capra 2010 a fost scris de angela
Este modul cel mai mazdropist de a aborda varianta cu cortul/masina in Fagaras: lasi masina la Bilea si treci usurel peste saua Capra si pui cortul la lac. De acolo poti face excursii de o zi, spre ce te taie capul si te tin picioarele.
Nu e chiar rau.
Caratul bagajului mare peste sa este acceptabil si pentru cei care nu vor/pot sa care prea mult, ca dureaza putin. La o adica mai treci pe la masina si in alta zi, daca vrei, "in tura", si mai iei/duci ceva.

Numarul excursiilor este limitat, e drept, dar suficinet ca sa iti umple citeva zile.
ce am facut anul acesta?
1. circuit (scurt) de la lacul Capra, pe valea Capra (BA), sosea, Baza salvamont Cota 2000- urcare la lac pe CA... pe un vilcel pietros si prin Iezerul Caprei.
2. circuit BR pina la placa memoriala (spre vf. Fintina), urcare(fara marcaj) pe creasta spre vf Capra- Vinatoarea lui Buteanu(CA?)- coborire in saua Capra prin Vaiuga(CA?) si inapoi la lac(BR). Anul acesta nu am avut chef de catarare pe creasta Buteanului, parca nu am avut incredere in genunchi sa ma bag.

astea 2 le-am facut intr-o zi, de acomodare cu ceata dimineata, deci fara chef de plecat.

3. Lac Capra- Iezerul Caprei- Piscul Bilei- saua Paltinu(CA+nemarcat+BR)- valea Paltinu (PA) pina la intilnirea cu marcajul CA, si Ca la lacul Caltun- inapoi pe creasta peste Laitel- Laita- Paltinu- Piscul Bilei(BR)-sub Iezerul Caprei(nemarcat)+CA-lac Capra
Observatie: valea platinului ar fi frumoasa, dar bucata aia de drum nu mi-a placut, f ud si alunecos, cum anunta si marcajul caruia ii cad literele de parca ar fi fost facut cu letraset!
4. Lac Capra-Fundul Caprei-Fereastra zmeilor-La 3 pasi de moarte- sub Arpasu Mic-Nerlinger-Vf la Paru de Fier-Vf Mircii(deasupra iezerului Podul Giurgiului) si inapoi -BR... din cauza cetii nu am facut devieri cum mi-as fi dorit poate. Observatie: anul acesta nu mai este recomandata varianta pe sub Vf Mircii, se urca virful- marcajul vechi a fost sters cu vopsea alba!
5. Lac Capra -Fereastra zmeilor(BR)- 2 caldari si 2 'strungi'/sei- lacul Podragel(TA) cu deviere la intoarcere in creasta pe varianta de ocolire a portiunii " la 3 pasi de moarte"(marcaj sters cu vopsea alba, ceva punct)- poteca sub Arpasel (BR)- La 3 pasi..._etc intoarcere pe BR.
Observatie: noi rupturi de poteca sub Arpasul Mic si cablu nou(?), adica nu mi-l amintesc de anul trecut.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.159 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor