RT sezon de rododendroni in weekendul acesta

14 Iun 2010 20:06 #1241 de angela
caldura mare.... insuportabila si rododendroni cam peste tot.
raport scurt, mai traite mai din auzite...
12-13 iunie, am facut o mini-expeditie in Ciucas ... ca doar acolo e Muntele ROSU!!
Am plecat 8, din care jumatate cu gind de a ramine la 2 zile.
Ziua 1:
Cheia (DN1A), bariera drum forestier Gropsoare- poiana Gropsoare- cabana Silva (PA)
Silva/Muntele Rosu - saua Gropsoare - creasta Gropsoare-Zaganu - stina Zaganu (CR)
stina Zaganu - poiana Gropsoare (nemarcat) - DN1A (PA)

varianta marcata prin valea Gropsoare este un drum usor si destul de comod, urmareste drumul forestier pina si putin dupa Poiana Gropsoare, apoi coteste spre stinga si intra in padure. Panta acceptabila, asa ca urcusul a fost fezabil cu toata caldura. mai rau a fost dupa Silva/Muntele Rosu unde se apropia si ora prinzului, umbra ioc si nici fir de vint.
Greu dar cu perseverenta am urcat pina spre creasta Gropsoare-Zaganu, unde am ajuns pe la ora 13. De aici ne-am "lafait" in cimpii cu flori, rododendroni si multe altele.
Un Zaganu clasic, eroziune, praf, flori, peisaje.
Pe coborire abia asteptam umbra si o pauza.
In afara de caldura si prea multa transpiratie, ne-au chinuit roiuri de muste si alte zburatoare - se pare ca e sezonul lor de maxim sau anul acesta e mai "altfel". Baie in Gropsoare, la terminarea turei.
Dupa tura ne-am oprit in Cheia la piata pentru brinze, bere sau/si inghetata. Si ne-am despartit de echipa care a plecat la Bucuresti. Cei ramasi am luat drumul spre Silva unde ne rezervasem 4 locuri - la urcare. Seara s-a incheiat cu dus, ciorba, brinze, bere.

Ziua 2: Muntele Rosu/Silva - valea Berii - cabana Ciucas - circuitul Tigailor la vf. Ciucas (BG+CA+CR+BR)
la ora 8 era deja PREA CALD, asa ca pe masura trecerii timpului ne-am tot redus planurile de fapte de vitejie... Ziua a fost parca mai greu de suportat, caldura, soare puternic... doar in citeva zone se simtea un pic de vint, binevenit, dorit, ca si umbra. Fintina Nicolae Ion a fost o binecuvintare si la dus si la intors. Santierul cabanei Ciucas activ, adica erau citiva oamnei pe acolo. drumul pina la cabana era proaspat aranjat, urcasera materiale si erau si vreo 2 masini sus. Si cu piciorul era destul de greu, iar derapajul la coborite greu de evitat. Portiunea de la fintina pina sus este pur si simplu "imposibila"(no suprise here).
Am ales sensul de parcurgere al circuitului in sensul acelor de ceasornic, adica invers fata de cum "se face" clasic. Spre Bratocea pantele bateau in rosu, plin de rododendroni si pe aici. Drumul, scurt in amintiri acum se lungise parca tot mai mult... iar pe caldura fiecare pas era prea greu. Eu una m-am oprit la Bratocea, imi fierbeau picioarele in bocanci. Am stat desculta jumatate de ora in iarba, dupa ce m-au ignorat mustele a fost chiar placuta adierea vintului din sa. In acest timp coechipeirii mei au urcat pe virful Ciucas. Dupa cum stabilisem, la 12 am inceput drumul de intors, si pe la ora 1 fara 10 ne-am revazut in saua de sub Tigaile Mari. Ne-am intors la Silva, cine avea voie a baut cite-o bere, si am luat apoi drumul in jos- foarte degradat. Am mai intrat o serie la piata - am cumparat brinza, inghetata, bere (deh, ne-am cam repetat!) si s-a facut ora de plecare. O mica oprire in drum, pina nu s-a incalzit berea, bine ca nu am aminat la locul de deasupra lacului, ca acolo ploua torential. Cu putin "nu am ratat" singurul tren... Maneciu-Ploiesti, din fericire ne-am intersectat abia la Magurele (PH). Coada era dincoace de pod si tare greu s-a pus in miscare. S-a mers relativ incet, dar acceptabil, minus citiva teribilisti. S-a remarcat mai ales o dacie mcv care avea preferinta pentru depasiri la trecerile peste linia ferata (doar de 2 ori l-am vazut noi!).
La centura ploiesteana (Blejoi) am avut surpriza de bariera... nu ne explicam exact cum, dar era acelasi unic tren de Maneciu!! Dar nu am stat decit vreo 2-3 minute. Pe la 7.30-8 eram in Bucurestiul iubit! Acasa ma asteptau 31 de grade C in casa!!!

Un grup (de care stiu eu) a fost la Padina -pentru rododendroni din Bucsa!

Iura si alti citiva au fost pe o bucata de Briu al lui Raducu si a admirat rododendroni in Bucegi.

Ce mai, weekend de rodo, indiscutabil!

Am mai vazut poze de la Paul, care a "raportat" din Grecu o excursie cu un grup numerosi de "simbatisti".

Asteptam cu interes raportul grupului plecat in Macin, sper ca au rezistat caniculei.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.136 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor