RT octombrie Plaiul Foii: LMA Bogdan!

13 Oct 2009 10:18 #1100 de angela
RT octombrie Plaiul Foii: LMA Bogdan! a fost scris de angela
Vineri am ajuns la Plaiul Foii unde de data aceasta am stat la Dianthus, in casa mai mica(cica Edelweiss, da' nu scrie niciunde). Combatanti: 9 "negri mititei", din care 2 au venit abia in cursul dupa-amiezii de simbata.
Pina atunci am facut si noi o tura:
Simbata:
Dianthus(9.50)- Padina lui Calinet - Orlovski( 11)- varianta vilcel- refugiul Sperantelor (12.40) - Briul Cioringa ramura de sus- Vf. Ascutit(ora 3)- creasta nordica pina la Vf. Padina Popii (16.15) - Padina Popii- ref. Diana (18.10) - valea Ursilor- Dianthus (~20)
O zi de toamna foarte frumoasa, Malul galben si izvorul Orlovski la locul lor. Cum ne-am cam "petrecut" cu un grup de tineri brasoveni si ei s-au razgindit si au urcat pe varianta 1-Cristea ("pe placa"), noi am ramas sa facem vilcelul (varianta 2 din monografia Cristea) la Malul Galben. Deasupra iar ne-am intilnit, le cam balaureau, dar i-am pus pe poteca adevarata de cite ori a fost necesar, cu cite un comentariu. Dupa Ref Sperantelor(zona fostei Cabane Ascunse) noi am plecat pe Briu, ei urmind a urca pe Vilcelul cu fereastra... si ne-am revazut iar la Vf. Ascutit. I-am lasat acolo, dupa ce am luat masa "de prinz" intr-o pauza decretata de circa 20 de minute. I-am cam terorizat pe cei din grup cu pauze scurte, asta fiind cea mai lunga, pe motiv ca nu vroiam sa ne prinda intunerivcul, si de o fi (era clar ca asta ne paste! ca drumul e lung, s-a plecat "prea tirziu" pentru ziua scurta- se intuneca la 7 in octombrie), sa se intimple cit mai jos in padure(pe valea Ursilor e oricum cam intunecat si ziua).
Seara tirziu l-am serbat pe Bogdan, in traducere: i-am mincat bunatatile!! s-au gasit destui care sa si munceasca la pregatiri, asa ca altii, ca mine, au tras chiulul la faza asta. 8-)

Duminica: V. Vladusca(putin dupa ora 9)- Briul de jos- castelul Craitei- saritoarea Craitei- (unii derivatie la Aninata, altii nu) - Briul de Mijloc(~1.30). Coborirea pe 2 variante- 3 am coborit pe drumul lui Anghelide(ora 2) inapoi in Vladusca(~ora 5), ceilalti au mers pe Briul de mijloc pina la Calinet si au coborit pe acolo... iar pe intuneric, un pic.
Am mers cu masina pina la podul de la confluenta cu valea Spirlei, apoi -pe urmele grohotisurilor revarsate la o furtuna din iulie care adistrus se pare mult in zona, am mers pina la Valea Vladusca.
Culori frumoase, dar vremea mai putin prietenoasa- a venit un nor si s-a asezat cumva in zona Spirlei /Grind si spre sud, batea vintul relativ dusmanos... Am urcat in conditii bune(uscat) la castel, dar era cam frigulet de stat, asa ca, dupa energizare, am continuat.

Ina si-a vazut visul de a reveni la Aninata, si a luat o mare parte a grupului dupa ea. Vreo 4 mai putin "nelinistiti"(la faza asta adica, nu in general), ne-am dat incoruptibili si nu ne-am dus, ceea ce a facut sa fie nevoie sa mai facem pauze sa ii mai asteptam ici-colo, ca sa vada "drumul" in punctele "critice" de orientare. Desi, pentru prima data de cind am fost pe acolo, am gasit momii pe acest drum!!
Nu stiu daca mi-ar fi folosit daca nu stiam oricum pe unde se merge, dar erau.
La Briul de mijloc am facut o pauza mare si incercam sa ii conving sa nu mearga ceilalti "fara mine", ca eu nu mai eram in stare de atita efort, spre Lanturi, mai ales ca niciunul nu stia atit de bine traseul (doar Misu si Dana mai fusesera cu mine anul trecut pe acolo), vremea incolo era amenintatoare... am auzit si un bubuit... si Ilinca stia de la Vali ca la furtuna din iulie s-ar fi rupt traseul. Am incercar sa aflam telefonic amanunte, din pacate nu am reusit sa il contactam.
Cum treceai pe briu spre grota La ulcior vremea era frumoasa, si asa a ramas toata ziua.
Cit am stat la pauza de masa a venit un grup pe briu, dinspre Calinet.
In afara de cei 3 care am coborit pe Anghelide, ceilalti au continuat excursia spre Calinet, fiind in premiera pe portiunea de la Termopile la Calinet.

Citiva dintre noi am fost mai obositit, iar eu m-am resimtit destul de tare cu genunchii, in special la urcarea pe valea Vladusca am mers cam incet. M-am bucurat cind tipul de efort dupa Briul de jos s-a schimbat si am mers aproape normal in continuare.

Am reusit sa plecam spre casa pe la ora 6 si 10, am gasit un "ghid" care sa ne scoata din imbirligatura de strazi (ocoliri impuse) din Zarnesti (m-am tinut si eu dupa o masina cu numar de BV... care de fapt s-a dus spre Vulcan in final!), si intunericul m-a prins pe la serpentinele de pe Risnov-Predeal.
Traficul pe DN1 a fost cam lent si la Sinaia/Izvor cam blocat. Oricum intentionam sa ies spre Moroieni, asa ca dupa vreo 10 minute am scapat din blocaj. M-am oprit pentru benzina la OMV-ul "meu" din Tirgoviste, si am intrat in Bucuresti pe la 10 fara 10, ceea ce este un timp bun, apreciez.
A fost frumos si la fix, mai ales ca de duminica noaptea a venit toamna!!! (adica un front rece si ploios)

sa ne traiesti, Bogdan!! la Multi Ani! si multe excursii frumoase!
ceva ilustrare foto pun separat, pe ture.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
13 Oct 2009 11:22 #1101 de angela
Padina lui Calinet

pe vilcel:

la refugiu:

Atașament nu a fost găsit

pe briul Cioringa:

in creasta Nordica:

pe Padina Popii:

Mai Mult
13 Oct 2009 11:28 #1102 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: RT octombrie Plaiul Foii: LMA Bogdan!Tura2-poze
Vladusca-Briul de jos:
incepe urcarea-saritoarea Craitei:

derivatie Aninata:

sau nu

si am ajuns in Briul de mijloc:
Coborirea pe drumul lui Anghelide:

si gata....

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.176 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor