Alt RT Piatra Craiului, 2 weekenduri "floriste" si CO intre

20 Oct 2008 19:00 #811 de angela
M-am tinut de cuvint, am plecat la Curmatura, cum am amenintat!
Am stat 4 nopti acolo, 3 la Gura Riului, 2 la Plaiul Foii (cabana Casa Craita)
3 zile: vineri-duminica, echipa a fost cu Gabi, Gogu si Virgil
ultimele 2(3) zile am fost un grup foarte numeros, astfel ca de fapt s-au format in fiecare zi cite 3 echipe. Eu voi raporta doar activitatile "echipelor" din care am facut parte.
Ture efectuate:
Baza Curmatura:
Vineri: plecare Bucuresti Gara de nord cu matizel(cu Virgil) ora 6.30
parcare Gura Riului
1. urcare de la Botorog la Curmatura/ cazare/
apoi... desigur
2. Piatra Mica
La intoarcere, nesperat, ne-am intilnit cu Gabi si Gogu care nu au putut veni cu noi cu matizache... Inspre Curmatura.
Simbata:
Curmatura-Vf Turnu-Creasta Nordica pina la Vf Ascutit-Padinile Frumoase-Curmatura
si bonus pina la fereastra unde iese Canionul Cioringa
Cu un coechipier Brasovean la origine, acum australian.
Duminica:
Urcare in saua Padinii Inchise-Brina Caprelor-Diana(cu echipa)-sus pe Padina Popii(solo)-saua padinii Inchise-retur Lehman
La urcare cu coechipierul din ziua precedenta.
la coborire am intilnit un turist solitar. la Refugiu citiva baieti- in rest cam pustiu... in afara de Curmatura care a fost FULL. Era si o 'actiune' la cabana.
Luni:
Urcare prin Padinile frumoase la vf. Ascutit-creasta nordica pina la vf La Om- coborire la grind- La Table- retur Curmatura (solo)

Atașament nu a fost găsit

Observatii: S-a schimbat cabanierul la Curmatura. Acum este Doru. Ciorba a fost buna si inauntru cald.
Marti:
Baza Curmatura/GuraRiului:
1. Coborire prin prapastii /cazare GR. Eveniment: foarte frumoase Prapastiile toamna, de a pacalit si o capra neagra!!!! am crezut ca e un ciine, s-a dovedit capra, dimineata pe cheile Riului
2. Plimbarica pe traseul descris recent in articolul lui Dorin Gherman in IIC, banda rosie pe Magura Mica. de la Botorog pina la... o sa mare, unde pentru a evita o stina (care a stricat drumul de urcare prin plimbarile sus-jos) m-am retras si m-am lasat tentata de ceea ce credeam eu ca va fi frumoasa Padina a Lupului... si a fost destul de sinistra! pante alunecoase si bai de urzici, cu iesire la proprietati private si intoarcere pe sub Magura la cabana.

Zi de odihna?
Miercuri:
GR-prin padina lui Man-Coltul Chiliilor-Padina Sindileriei-Turnu-v Crapaturii-GR
Solo.

Foarte frumoasa aceasta padina(premiera pentru mine)
Joi:
Zi de odihna/tura de adidasi, cica!
Am plecat la plimbare in oras/aprovizionare. apoi prin prapastii... cica spre grind.(cartea Em Cristea zice ca drumul e pe drumul forestier...in teren, e altfel!)
marcaj cruce rosie prin valea Vladusca/cheile Vladuscai. Numai tura de adidasi sau de caratori de rucsaci grei NU ESTE! Vladusca asta a fost surprize-surprize, catarare, cazaturi, salbaticie, marcaj ciudat- dar altfel o aventura foarte placuta.(exista desigur optiunea de a ocoli cheile Vladuscai pe drumul forestier, dar marcajul e pe vale!) Din pacate intunecoasa -umeda si rece, asa ca nu am facut poze. Dupa chei(aproape o ora de relaxare!) am continuta pe drumul forestier, cheile Pisicii, drum... pina spre un loc unde am ales popasul de prinz-pe o derivatie nemarcat spre "sub Creasta", aproape de zona unde marcajul intra in padure pe poteca. si inapoi pe sosea. Cu o mica intrare pe vechiul marcaj(desfiintat) banda albastra spre Curmatura/pe vale. Si revizitare vladusca pret de 2 poze.
Baza Plaiul Foii:
Vineri:
mutare la plaiul Foii. Cum ziua de odihna nu a fost chiar asa de odihnitoare, declarata inca o zi de adidasi/odihna in asteptarea grupului mare cu care urmau turele tari!
Plimbare la Rudarita si inapoi.
Vreo 5 puncte de exploatare a lemnului pe drum.
Simbata:
Vladusca(cealalta!)-drumul lui Anghelide-Briul de Mijloc-La Lanturi-La Caramidarie-Spirlea
Cu Eugen, Anca, Doina, Dana, Misu, Vali, Virgil

Dupa trecerea frontului si racirea ce a urmat, o catarare cu 'labe inghetate', grohotiso-noroi intarit (mai bun deci), multe poante si ris. peisaje si pasaje frumoase, pentru multi in premiera. Entuziasm general. Vom mai reveni.(nu mai astept 15 ani sa revin pe partea aceasta a BM!! e favorita mea)
Duminica:
Vladusca- castelul Craitei- saritoarea Craitei-Briul de Mijloc-Termopile-Briul de Jos-Poiana Cotofenei-V Podurilor-plaiul Foii

Cu Anca, Dana, Misu, Doina, Virgil si cordelina lui Eugen ca sprijin moral si tema de cercetare pentru cei care a trebuit s-o descilceasca! :mrgreen: Echipa de des- si incilcitori: Virgil, moi & Misu.
Alt moment dragut: La Placi in coborire.
Doua ture deosebit de frumoase, mult dorite de mine de o vreme. :D
Pozele, ca de obicei, pe picasa.
Seara am plecat spre casa prin Risnov_Predeal_Sinaia_Moroieni_Tirgoviste. 4h.(18.30Plaiul Foii-22.30Drumul Taberei)

Vremea: cel mai frumos "stabil" de toamna posibil!
informatii utile:
Curmatura(apa la izvor, foc de lemne: cazare 200-250-300/pers tel: 0745454184
Gura riului (apa rece, neincalzit): 250/pers tel (director Ovidiu Lupu): 0722592375; 0744307978
orar trenuri Bv: 6.13; 8.10; 12.00; 14.17; 16.02; 18.10; 20.12 durata 50 min
zarnesti: 7.00; 10.50; 13.10; 15.08; ?14.10 sau 16.10?; 19.05.
taxi Zr: 0728223111; 0742223111; 0268222111 (copiate sper corect de la Curmatura-avizier)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
23 Oct 2008 08:53 #822 de Diana
Care e Padina lui Man ?
Anghelide e marcat ?

Ce tobogan e la Placi ... :)

Mai Mult
23 Oct 2008 12:32 #834 de angela
1. Anghelide este partial marcat, cu cruce rosie, in rest momii-dar trebuie sa stii cit de cit la ce sa te astepti. (intrare/iesire)

Intrarea cu momii... ai vazut-o data trecuta cind am fost la Castelul Craitei. Un singur lucru mai trebuie retinut, cum se ajunge din firul vaii la "Poarta" (prin dreapta vaii (stinga cum urci!), pe linga un peretel- unde sa cauti adica momiile!!) Pe urma te duce drumul.
2. La Placi- in sens invers aproape ca nici nu observi cit de inclinat este! In jos e mai albastra situatia... :)
3. Padina lui Man este -dupa ideea mea- aproximativ... pasunea de la Gura riului spre Turn... nu o vale=padina anume. Dar poate vorbesc prostii, nu m-am gindit pina acum la asta.
Daca o data mergi pe acolo, le tii minte pe toate (reperele), zic eu.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.145 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor