Plaiul Foii - ultimul weekend septembrie

30 Sep 2008 13:13 #793 de Diana
Plecarea a fost de vineri, trupa mare (17) s-a grupat in 4 masini. Sambata dimineata la Plaiul Foii, nori de sus pina la poalele crestei. Basca si ploaie. "Mai mult decat in prognoza de pe freemeteo, care pina acum nu se insela".. bombanea Virgil . In fine, pe la 10, se scutura norii, se limpezesc apele si ultima idee a Angelei ne-a mobilizat : Castelul Craitei! Cu totii (Angela, Eugen, Florin - tartorul excursiei, Rodica, Dana, Misu, Mircea, Virgil, Ili, Ina, Andreea, Adina, Miron, Bogdan, Nelu) am urcat incet pe Valea Vladusca (prima la dreapta pe marcajul spre Spirlea). Pentru cei mai multi o premiera.
[img
-
[img
-
[img

Refugiul in buna stare, cu sobita si caiet de amintiri - ne-a impresionat. Seara i-am urat "La multi ani" lui Florin la o masa delicioasa si generoasa.
Duminca dimineata a fost rece - 6 grade. Norii atarnau deasupra crestei. Zapada se vedea bine, acum. S-a cochetat cu ideea de a face trasee alpine, dar zapada si frigul ne-au dat inapoi.Pina la urma ne-am impartit in doua. Unii au ales un circuit pe la Umerii Pietrei Craiului si altii Coltii Chiliei, Padina Sindrilariei.
[img
-
[img
-
[img
.
Padina Sindrilariei e superba. Are o saritoare la inceput cu lant, dupa ceea nu mai sint probleme. Se urca constant o panta abrupta. Ce baie de zapada, am tras de la bariera de jnepeni prin care te strecori in ultima treime a traseului ... Noroc cu soarele care ne-a zambit si ne-a incalzit. Coborarea pe lanturi spre cabana Curmatura a fost o incantare pentru cei care nu au mai simtit pina acum gustul Pietrei Craiului. Ca timpi: dupa ce am vizitat Coltul Chiliilor am plecat la 12:30 pe padina. La 14:45 am ajuns la varful Turnu, 16:30 la Curmatura unde am mancat si am facut un scurt popas la soare. La 17:50 la fantana lui Botorog unde ne asteptau Monica si Eugen cu masina. Grupul Inei a venit mai in spate pe padina si a coborat pe Valea Crapaturii.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
30 Sep 2008 21:24 #794 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Plaiul Foii - ultimul weekend septembrie
O mica scapare (erata): Vladusca este prima vale spre stinga cum urci dinspre Plaiul Foii, dupa bariera. Tot pentru completitudine, Padina aia pe care au mers ceilalti se numeste corect Padina Sindileriei (vezi Monografia Em. Cristea). Mie imi lipseste din palmares (2 trasee marcate in PC pe care nu am fost niciodata?), dar o am in plan de o vreme. Cred si eu ca incepatorii in ale Pietrei Craiului au gustat coborirea din Turnu!! E un traseu tare frumos, chiar si iarna la frontala :mrgreen: (prietenii stiu de ce).

Am avut noroc cu binoclul lui Mircea- ne-a ajutat in alegerea traseului de duminica dimineata, ca vremea frumoasa ne imbia sa incercam "cit se poate" spre/din traseul Anghelide- BM -Termopile-v Podurilor-Pna Cotofenei. Dar am studiat peretele si apoi am cautat alte variante de excursie mai cuminti.

O completare despre tura noastra de matizisti: Plaiul Foii- ref. Spirlea- la Zaplaz

Atașament nu a fost găsit

-drumul vechi la Caramidarie- Umerii Pietrei Craiului - saua Tamaselului- Stina din /(Vf) Tamasel- Curmatura Otetelei- Curmatura Foii- Plaiul Mare- Plaiul Foii
Pe drum, sub refugiu, am intilnit pe cineva care se intorcea de la Lanturi si l-am descusut despre starea "limitei zapezii". Ne-a spus ca de la lantul 3 s-a intors, ca era gheata mai sus si era impracticabil sau mult prea riscant. Cum se vede din poze, deja la Zaplaz era ceva zapada si chiciura.
Poze , ca de obicei pe picasaweb.
Aproape de Umeri am intilnit un maratonist la antrenament pentru cursa din weekendul ce vine.

Atașament nu a fost găsit

In rest, "multumim din inima..."(cui merita!) ca drumul inspre Plaiul Foii a durat doar pina la 21.45 vineri seara (via Tirgoviste-Rucar-Bran-Predelut-Zarnesti), de la 16 (din care aproape 2h prin Bucurestiul iubit), iar duminica... de la 17.10 la circa 23... (via Risnov-Predeal-Sinaia-Moroieni-Tirgoviste) din care aproape 2h intre intrarea in Predeal si iesirea din Sinaia, adica pe DN1 vreo 20 km! :shock:

Mai Mult
01 Oct 2008 09:06 #795 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: Plaiul Foii - ultimul weekend septembrie
Padina SINDILERIEI - multam Angela! Si ce i-am mai pisat cu sindrila :lol:
Weekendul care vine e maratonul Pietrei Craiului ... am mai gasit un link [url] www.maratonpiatracraiului.blogspot.com/ [/url]

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.141 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor