RT 6-09-2008 Valee blanche cu 2 brine asociate in Caraiman

07 Sep 2008 10:16 #773 de angela
Traseu: Valea Alba, Brina vaii Albe, Brina mare a Caraimanului si 2 retrageri la alegere, la fel de obositoare: V Jepilor (evitati-o!!! desi cablata pina in dinti, si in zonele cu iarba, este cumplita) si peste platou pina la /si pe piciorul Pietrei Arse.
Vremea -buna, nu ne-a prea batut soarele in cap, ca asta ne mai lipsea! cald, vinticel in saua Caraimanului.
Echipa: Virgil, Gabi, Rodica, Doina, Dana, Dan si MULTI ALTII (tineret) pe vale, cu care am colaborat binisor. si reporterul de serviciu, care a fost cu ideea si deci a luat si reprosurile eventuale! :mrgreen:
dus: 3001, intors: IC din Sinaia (pt unii si Codreanu... la 8 fara 5 de la "Bairamovici"- biletul este acum 3 lei, Busteni-Sinaia si opreste in fata garii, nu mai merge 'pe sus'). Timing perfect, cele 2 echipe s-au intilnit in gara Sinaia - cind am debarcat din Codreanu.
fotoreportaj (click aici) , ca de obicei.
Citeva observatii:
1. La Cirn, echipa de tineret a luat-o inainte(ca noi am luat o pauza de odihna si regrupare) si s-au blocat ... asa ca s-a decis alta varianta (eram prea multi si prea se dadeau pietre, asa ca am ales sa mergem impreuna) pe o varianta pe care eu nu o mai facusem- uscata buna, doar un punct mai delicat. deasupra acestui pasaj am vazut flori de colti si am intrat in poteca de 'ocolire' (m-am dus pe ea sa vad unde se blocasera ei, mie nu mi s-a parut ca nu s-ar fi putut trece, mai degraba cred ca nu au stiut cind trebuia sa faca stinga acolo... si erau aproape iesiti cind au renuntat!)
Pe vale este inca destul de mult praf/mizerie, daca nu a spalat ploaia ca lumea, sint si niste stinci cazute "mai nou", iar potecuta este destul de stricata. Pe fir n-a fost rau. Nici pe Prispa. Brina Vaii Albe arata bine, comoda.
2. Cu Doina am coborit Jepii, si a fost cumplita coborirea, asortata si cu problemele noastre cu genunchii. Drumul este distrus in ultimul hal, in ciuda cablajelor pe care le gasesti peste tot. Se adauga si efectele secetei din vara asta, si eroziunea probabil va continua- facind drumul impracticabil sau in orice caz de un masochism greu de indurat. Am facut 3h pe traseu, de neimaginat nici in cosmarele mele cele mai rele!(adica = timp de urcare!) Daca am fi avut picioare mai de nadejde am fi facut ceva mai putin, dar nu cu mult mai putin. Am gasit si un podet la un pasaj erodat -probabil de anul acesta- ca amenajare de care nu stiam. pe ud, nu va fi grozav, ca e inclinat "spre vale" si va fi probabil alunecos.

Atașament nu a fost găsit

Atașament nu a fost găsit

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
08 Sep 2008 23:50 #774 de cezarpart
Faina tura.
Uite ca de brana asta a Caraimanului din alba pana la cruce nu stiam. Multumesc mult pentru informatie ;). De unde pleaca exact din Alba?
Mai era "pata" aia de zapada de sub Carn? Eu am fost cu 2 prieteni pe 15 august pe alba si am trecut cu putina dificultate pe peretele din dreapta zapezii (evident ca am facut cateva poze care arata cumva a un mini serac). Tura mea a fost mai lunga si ceva poze gasiti www.cezarpart.evonet.ro/albume/bucegiive...i15170808/index.html . Tot acolo mai am niste poze dintr-o tura de o zi morar+cerb ( www.cezarpart.evonet.ro/albume/bucegimorar270808/index.html ) si in curand voi pune si niste poze de la tura din we asta (seaca dintre clai).

Cezar

Mai Mult
09 Sep 2008 10:58 #775 de angela

cezarpart a scris: Faina tura.
Uite ca de brana asta a Caraimanului din alba pana la cruce nu stiam. Multumesc mult pentru informatie ;). De unde pleaca exact din Alba?
Mai era "pata" aia de zapada de sub Carn?

1. Brina pleaca din vale putin deasupra intrarii in BMC.(dupa unii autori circa 50m. Tot dupa unii autori acolo se termina Prispa Vaii Albe, cea care incepe cu 80m mai jos de Cirn si e o varianta de ocolire a Saritorii. Eu nu am urcat in Prispa niciodata inainte de Cirn, dar am folosit-o dupa Cirn, ca e placuta plimbarea pe ea dupa ce te saturi de praf si grohotisuri).
La inceput brina e relativ ierboasa si e nevoie de momiile de la intrare ( de obicei sint!). Apoi merge la baza stincilor, in urcare usoara. Intrarea dinspre Cruce este in schimb foarte clara, dar trebuie mers cu atentie ca sa nu cobori prea jos pe ea, ca sint mai multe hatase de capre (cred). O data am balaurit-o din nebagare de seama, de aia zic. Dureaza circa 30 min, e usoara si frumoasa - panorame cu BMC si peretele Vaii Albe, si ceva Albisoare de traversat.
2. Zapada mai era un pic, eu nu am pozat-o, dar a pozat-o Gabriela, poate da si ea un share la albumul ei pe forum. Nu mai erau cascade, ca in tura voastra - si stiu cum e atunci cind prinzi acolo rimaia... si zapada putreda, am patit-o si eu anul trecut, la sfirsitul lunii iulie - o asigurare nu a stricat intr-un pasaj de sprait cu un picior pe ghetar si celalalt pe stinca).
In 2004, pe 22 august, am intrat pe sub ghetar ca sa trecem! am gasit o gaura :)

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.164 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor