RT 14.06.2008-varianta Angela: Vf cu Dor- Vinturis

16 Iun 2008 19:25 #662 de angela
Vremea - de dimineata nu prea incurajatoare, nori multi si josi dupa o noapte ploioasa, la Busteni-plafonul la nivelul poienii Kalinderu. La Sinaia, ceata si vint rece la Cota 1400, deasupra padurii a iesit si soarele si ziua a fost frumoasa, cu alternante de valuri de ceata.
Grup: variabil. Core: Diana, Nic, Mihai, Claudia, Gabi, Florin si Cami, Svetlana si... Mioara cu mine (partea variabila!).
Am urcat la cota cu cabina, 13 lei. Si asteptare, ca e rara.
Traseu:
1- cota 1400, drum de iarna, Vf cu Dor, curmatura Vf cu Dor (o parte a luat-o matematic peste Spitz), ne-am intilnit la babele Vf cu Dor, regrupare, Vf cu Dor, valea Izvorul Dorului la Lacuri.
2- grup Diana- a urcat Vf Vinturis si a coborit la cascada Izvorasul, si inapoi pe drumul forestier Izvorasu si Vinturisu la calea Codrului/transport auto.
3- Mioara et moi- am urmat drumul degradat al brinei Coltilor lui Barbes, inapoi la Cota pe drumul de vara, spre pirtie, cotul drumului, Bradet, drumul banda rosie, la izvor/fintina.(de acolo transport auto)
Observatii/impresii:
Rododendroni in floare pe Vf cu Dor si Vinturis
Stinele sint sus, si in Valea Dorului, si sub Vf Vinturis. Credeam ca nu mai au voie... Anul trecut parca nu erau. Oi si vaci.
Drumul bulina rosie tot mai degradat, cazaturi, salbaticita vegetatia, rupturi. Urit. Doar partea superioara mai merita strabatuta, cu poieni si trepte. Marcajul prost cum il stiam, nici cel facut de Eugen (anul trecut?) nu se prea vede/palid.
Vederi frumoase spre Paduchiosu, Dichiu, carierele din Zanoaga si Lespezi.

La coborire, operatorii de la gondola ne-au spus sa NU mergem pe jos, cind noi am intrebat daca au deviat poteca turistica cu constructia lor..., pentru ca sint ursii la drum!(adica la sosea). Noi nu aveam de gind sa mergem pe sosea, in zona gunoaielor si gratarelor unde (oare cine?) a obisnuit ursii sa vina la cersit si pozat!!
Ursii se pare ca chiar ERAU la datorie, masinistii care au coborit pe sosea i-au si vazut. Unii ne-au spus si noua, ca sint ursi mai sus - cind eram jos la fintina/izvor, la rehidratare. noi nu i-am vazut, dar banuiesc ca sint aceeasi cunoscuti (doar cu un an mai batrini decit in poza de mai jos)
Poate ar fi timpul ca oamenii sa nu mai hraneasca ursii/de exemplu pentru poze- hrana oamenilor nu e buna pentru ei!- si sa faca/puna containere de gunoi cu capace 'anti-urs'.(cum am vazut in SUA, in locurile de camping oficiale). Si poate sa se mai civilizeze si turistii nostri? Nu postarea placutelor cu 'zona frecventata de ursi' este solutia.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
16 Iun 2008 23:15 #663 de Mirela
Frumos traseu! :P

Mai Mult
17 Iun 2008 09:54 #664 de Diana
Scris de Diana pentru subiectul Re: Varianta Vf cu Dor- Vinturis - cascada Izvoras
Cateva poze :
[img
-
[img
-
[img
-
[img

Adaug doar cateva cuvinte la raportul Angelei (foarte bun si complet): Coborarea de pe Vanturis pina la pintenul pe care se face intrarea in padure pentru cascada Izvoras, este o coborare abrupta, fara poteca, pe iarba. Este cea mai solicitanta parte a traseului. Pintenul sau saua respectiva este o poiana unde am simtit si "gustul" urzicilor :) . As vrea sa ne reintoarcem sa marcam intrarea in padure spre cascada Izvoras.

Mai Mult
17 Iun 2008 11:08 #665 de angela
ma asteptam sa adaugi si comentariul variantei tale... oricum lumea a fost destul de vrednica si a "share"-uit deja pozele! (va rog sa nu ma cenzurati, nu stiu un termen acceptabil in limba romana!) Si am avut ceva fotoreporteri!!!

Ce am uitat eu sa adaug la comentariul meu a fost ca in timp ce noi admiram carierele din Zanoaga si Lespezi, un grup era in recunoastere pe acolo: Eugen, Anca, Rodica si Jeni K. Am fi putut sa ne facem cu mina!! :mrgreen:

Mai Mult
17 Iun 2008 15:06 #666 de mihai
Eu v-am facut cu mana in timp ce urcam pe varf :D am senzatia ca in poza eu eunt.

picasaweb.google.com/Angela.Vasilescu/20...#5212141887583591954

Mai Mult
17 Iun 2008 15:38 #667 de Diana
Pintenul pe unde se face intrarea in padure spre cascada Izvoras, este poiana din imaginea de mai jos.Se merge pina la capatul cel mai indepartat al poienii, pe urma dreapta pe linga brazi si la al doilea brad uscat (de fapt printre doi brazi uscati), se intra in padure pe o brana, in stanga :
[img
-
[img
-
[img

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.169 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor