Raport de balaureala/"buletin meteo" 10-11mai

11 Mai 2008 21:15 #536 de angela
Un weekend cu prognoza meteo descurajanta.
LA MULTI ANI!!! Rodica, tanti Virginica si Eugen!!!
simbata: 3001 cam gol pentru o simbata obisnuita, fiind reprezentati mai ales invitatii la ziua diferitilor sarbatoriti.
Rodica s-a serbat pe la dealuri - Breaza/Cornu. Grupul ei a reusit sa evite ploile, si chiar sa prinda trenul... care a intirziat circa 30 min la intorcere.
Tanti Virginica a strins un grup mare, au coborit la Posada, pe soare, si i-a prins... "toate anotimpurile"(citez). Picnic in valea Florei, apoi s-au format 2 grupuri, unii doritori de 3006 la intoarcere, care au plecat spre Vasii, Gagu -si au coborit in Valea Larga- altii au mers mai departe, hotariti sa vina cu acceleratul, si au coborit pe piciorul Ciinelui.
Eugen nu stim (cei din 3006) unde s-a serbat, pentru ca urma sa se intilneasca cu "gemenele" la Sinaia.
Cind 3001 a sosit la Sinaia turna cu galeata.
Un grup a coborit la Sinaia, pe acea minunata ploaie, a tras la sala de asteptare, dar auzind ca intra trenul 'de vale', a hotarit sa il ia... si insotiti de ploaie a ajuns la Comarnic-alta sala de asteptare. Unii vroiau piine de Comarnic, eu am plecat cu Mioara spre Plesuva, fara vreun plan maret. Mioara s-a intors de sub stina si s-a intilnit cu ceilalti, continuind cu ei plimbarea. Eu am urcat Plesuva, sus m-a asteptat o mini-grindina, apoi am hotarit ca e o zi buna de balaurit, asa ca am facut explorari de-amboulea, am coborit intre varianta lui Mitica si drumul de Lespezi, am ajuns la drumul forestier, dar am gasit o varianta ce parea interesanta-poteca buna inspre Posada, care s-a terminat in vale, am trecut fara poteca dincolo si am traversat in drumul de Lespezi. Acolo am gasit iarba uda, vaci si un cioban doritor de un fum. I-am lasat acolo si am coborit una din multiplele variante pina in poiana mare de la bifurcatia drumului forestier, am gasit alta tentatie... spre "N", iar un drum frumos, pe linga o hranitoare si mai departe... pina cind si acest drum a disparut. De acolo am hotarit sa ma orientez spre vale/sud si am gasit o varianta de coborire la vale, aproape de halta Posada. Am mers pina la pod, multumita de drumurile explorate pe care nu le voi mai cauta, curiozitatea mea fiind satisfacuta. Am mai avut de pierdut vreo ora in Posada, asa ca am mers pe drumul paralel cu linia ferata (alta curiozitate mai veche), cautind o alta iesire la sosea spre N, am ajuns putin mai sus de 'circiuma' din sat si m-am intors pe sus si drumul 'clasic'.
Cind se apropia ora trenului a inceput iar sa toarne, si multumita unui telefon de la Virgil care era in Valea Larga unde se anuntase o intirziere de 20 min nu m-am murat total cu toate pelerinele si harnasamentele antiploaie, si am stat sub streasina.
Irina si dna Vali au mers in poiana Tapului si au venit fara pic de ploaie via Poiana Stinii la Sinaia, Vali a fost mai sus.(V. Alba? parca am auzit ceva de genul acesta pe tren la intoarcere)
Duminica:
3001 FOARTE (mult mai) gol! din Bucuresti am plecat 6 floristi plus Tara. A mai aparut Coca la Buftea si un grup mic de la Ploiesti(care a mers in legea lui, drum forestier-Poiana Tapului-Busteni) si neobosita tanti Virginica! Mai erau niste fete in accelerat.
Minela si tanti Virginica au coborit la Comarnic si dupa noroaie si aventuri cu ciini fiorosi de stina (prin Boncu si nu numai) au venit la Nistoresti.
Dan Golopenta a format un grup care a oscilat intre Piciorul Pietrei Arse si Piciorul Ciinelui- ne-au depasit (pe mine si Coca) inspre Vulparie. Tinta noastra era Poiana, ca plimbare de 'odihna', la flori. Cupe si primule. Poze.
Am stat la soare in poiana pina cind s-au unit norii uriti care curgeau dinspre Ciucas peste Baiu Mare, cu cei dinspre platou, am decis sa plecam pe sosea si de la 12.15 ne-a grindinit, lapovitit si plouat cu mare zel pina in parcul Pelesului. Vreo 2h, ca am mai stat si pe drum sub bolovanul surplomat.
Apoi soare, mi-am intins la soare diverse si stors ciorapii.

Atașament nu a fost găsit

Atașament nu a fost găsit

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.160 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor