carte (anunt primit pe mail de la Camelia Manea)

24 Noi 2010 11:02 #1280 de angela
citez:
Dragi prieteni,

Cu o deosebita placere si bucurie va anunt ca a iesit de sub tipar cartea K2 - Muntele Muntilor. Vis si destin, scrisa de Kurt Diemberger.

Scurta descriere:

Să escaladezi muntele K2 este, într-o anumită măsură, un joc de noroc. În 1986 am pregătit totul împreună cu Julie cu cea mai mare atenţie, ne-am aclimatizat suficient şi nu am suferit de dureri de cap cauzate de altitudine mare. Pur şi simplu am prins un an nefast! Din motive care mă depăşesc şi pe care am încercat să le analizez în această carte, s-a întâmplat cea mai mare tragedie din istoria ascensiunilor pe K2... Pe parcursul a câtorva săptămâni, 13 oameni şi-au pierdut viaţa pe munte. Dar analizarea lanţului de evenimente, care a început cu o avalanşă, s-a continuat cu o furtună de mai multe zile şi s-a finalizat cu o catastrofă, nu a reuşit să clarifice toate împrejurările. Destinul a avut şi el rolul lui în derularea acestor evenimente. Însă blestemul "verii negre" încă nu luase sfârşit. Mulţi dintre cei care au supravieţuit acestor evenimente au murit la scurt timp în munţi: Jerzy Kukuczka, Wanda Rutkiewicz, Gianni Calcagno, Tullio Vidoni, Michel Parmentier, Benoît Chamoux...
În niciun caz nu putem să comparăm aceste evenimente cu tragedia din 1996 de pe Everest, redată de Jon Krakauer şi Anatoli Boukreev în cărţile pe care le-au scris. Pe K2 nu au existat victime ca urmare a lipsei de experienţă şi nu a murit nimeni din cauza concurenţei, chiar dacă am comis anumite greşeli.

Kurt Diemberger s-a născut în 1932 şi în 40 de ani a participat la mai mult de 20 de expediţii din munţii înalţi ai Asiei. Aproape de tot atâtea ori a fost în zona morţii şi el este singurul alpinist rămas în viaţă dintre cei care au reuşit să atingă în premieră doi optmiari: Broad Peak în 1957 şi Dhaulagiri în 1960. În anii '80 a înfiinţat împreună cu Julie Tullis "cea mai high echipă de filmare din lume". Au filmat împreună pe Everest, Nanga Parbat, K2 şi în Tibet. A câştigat numeroase premii, atât pentru filme cât şi pentru această carte. Un pionier al stilului vestalpin în Himalaya, a fost, de asemenea, ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe Hermann Buhl, aproape de vârful Chogolisa, înainte ca acesta să se prăbuşească împreună cu o cornişă.

Cartea poate fi comandata de pe www.karpatia.ro , la pretul de 35 lei, pe contact@karpatia.ro sau la tel. 0742/044,576; 0730 636 755.

Elena Málnai - Editura Karpatia

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.152 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor