saptamina 21- 27 septembrie 2026

28 Sep 2026 19:52 #5320 de angela
saptamina 21- 27 septembrie 2026 a fost scris de angela
Si a mai trecut o saptamina de toamna... Inca nu e prea colorat, se mai anunta o ploaie, doua, a nins pe sus prin muntii mai inalti.

De data aceasta am fost la dealuri, vineri am facut echipa cu Ion H si Tania, si am mers de la Breaza spre Campina: am urcat la Crucea de pe Gurga- nuci multe- (BG oarecum improspatata), am coborit in Ograda (BR, nu prea usor de gasit, si surpriza a fost o poarta noua legata cu sirma inainte de zona unde incepe coborirea spre case, pe linga o mica vale inierbata/balarii :) deh! ) Am trecut pe la trovanti si apoi am luat-o spre vf Ducului, Stinii, Tiglei, Poienii... spre antenele de la Campina, pe BR. Cam salbaticit traseul pina la vf Ducului, apoi relativ OK, ceva coarne, nuci, alune, prune, mere... Am intilnit o familie cu un copil si catel pe vf Tiglei. O caruta cu fin, ceva mai inainte. Inainte de padure a fost cam rau, nu prea puteai merge pe linga gardul de sirma, prea salbaticit locul - am trecut dincolo de gard unde era cosita iarba.
Simbata am mers cu Silvia de la Nistoresti Frasinet spre Breaza/Crucea de la Cornu la care nu am vrut neaparat sa aajungem, ca ne place coborirea pe 'canionul lui Antonescu', cu nuci. Sus in culme am gasit coarnele dorite. :) Era si destula catina si ceva mure, alune. Oameni la coasa, ceva plimbareti, cu sau fara masini dinspre Cornu.
Am facut mai mult foto de atmosfera, vineri a fost mai mult soare, simbata doar un pic, la coborire.
photos.app.goo.gl/2MtBrnmzTpZdRd2g8

De vineri avem si un album de la Ion H:
photos.app.goo.gl/J5sKPUGcrNNtGTNu7

Daca tot sintem la subiectul Breaza... hop si Svetlana, dar duminica:
photos.app.goo.gl/qWDDxoViVzNUZDXN9

A mai trimis si Artemiza un album retrospectiv:
Acum  cateva  zile  am  bifat in  calendarul  vietii o  frumoasa  varsta,  fapt  pentru  care multumesc din  inima pentru  gandurile  frumoase  urarile  transmise cu  acest  prilej- constatand  cu  bucurie ca-mi  sunteti  aproape . Asadar  si  eu  va  doresc sa  aveti  parte  de  sanatate , pace  sufleteasca ,  bucurii ,  zambete  si  viata  linistita  , alaturi  de  cateva  imagini  ale  mele  din  aceste  zile  :  Parcul  Alex. Ioan Cuza - rest. Il Giardino  la  5 minute  de  casa  mea , apoi o  zona  tare draga  din  Subcarpatii  Getici pe  malul raului  Dambovita .
photos.app.goo.gl/UfaQrd9Ld9Lf4w6t9

Vineri a fost mobilizare mare- o parte au mers cu Serban, de la Sinaia sud la Valea Larga - grupa 'mica', si cei mai activi au ales Posada- Comarnic, Dealul Cucului spre Lancea.
Simbata i-am vazut la trenul 3023 si pe Andrei, Ileana, Gigi Geologu', Orlando si Profesorul (echipa de Bobolia adica :)) mergeau la Bobolia desigur!).
Mai stiu de o intentie de Baiu sudic (zona Gagu) simbata si de ceva plimbari cicliste.
 Horia a fost simbata pe la Snagov, duminica ne-am intilnit 4 pentru o tura ceva mai scurta, dar care pentru mine, cu tot mersul cu metroul, a masurat cu bicla ceva peste 77km. Pipera-Tunari-Dumbraveni-Saftica- Corbeanca, Buftea, Mogosoaia. M-am bucurat sa il revad pe Mihai Cotarcea, a revenit dupa o pauza la ture.

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
01 Oct 2026 01:11 - 01 Oct 2026 01:21 #5321 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 21- 27 septembrie 2026
Hola!
Dupa tura mai lunga in zona Dolomitilor Belunesi ne-am gandit ca ar fi placut sa mai mergem cateva zile la mare. Si am ajuns la o mare mai... mare si anume la Oceanul Atlantic. Nu in weekend ci la inceputul saptamanii am gasit un zbor low cost catre Santander, frumosul oras de la malul oceanului, in Cantabria. In prima zi am vazut o parte din oras si am mers in plimbare pana unde aveam cazarea, in Soto de la Marina, aproape de malul oceanului. Acea seara am petrecut-o pe malul oceanului pe plaje si pe falezele stancoase de langa insula Virgen del Mar, astfel mergand pentru prima oara pe cunoscutul traseu de drumetie - Costa Quebrada. Inca o premiera: putem spune ca tot in acea zi am calcat pentru prima data pe celebrul traseu Camino de Santiago, care trece chiar pe strazile din centrul frumosului oras de la malul oceanului.
A doua zi am mers pe Costa Quebrada pe una din partile sale cele mai spectaculoase: spre vest de la plaja Virgen del Mar pana la Playa del Madero unde am zabovit pentru a admira apusul la orizontul oceanului. Tot in directia apusului se zareau in culorile rosietice crestele parcului natural Picos de Europa. Aceasta parte din Costa Quebrada v-o recomandam cu drag, aveti ce vedea: de la stanci inspumate la faleze la inaltime, plaje salbatice, celebrele insule si formatiuni stancoase ce s-au desprins de tarm de-a lungul mileniilor, pana la amfiteatre de stanca si uriase gauri pe fundul carora se auzea marea batand in stanci... Peisajele sunt parca extrase din romane de fictiune iar aerul sarat al oceanului este o companie placuta spre sfarsitul lunii septembrie. Apa oceanului avea in jur de 19, 20 de grade (se putea inca face baie) iar valurile uriase (Santander fiind si capitala europeana a surfingului) erau un spectacol placut de urmarit.
Am mai petrecut o zi pe Costa Quebrada, de data aceasta mergand in sens opus (tot de langa plaja Virgen del Mar), adica spre est catre Santander. Dupa o scurta balaureala din cauza unor ingradituri si a unor vechi poteci care apareau pe cateva aplicatii, o branita maracinoasa ne-a coborat intr-un golfulet de unde am putut urma coasta si poteca bine conturata. Am intalnit o multitudine de lucruri interesante la malul oceanului pe care le veti putea vedea in imaginile din acea zi. Spre finalul turei am ajuns la farul de pe Cabo Mayor, pe capatul capului Mayor si pe urmatorul cap ce se iteste in ocean - Cabo Menor. Tura s-a terminat insa dupa o plimbare pe promenada de langa marea plaja El Sardinero, pe Peninsula Magdalena unde am putut admira si frumosul palat regal si de unde am asistat la inca un apus de soare la malul oceanului cu vedere catre cele doua capete pe care trecusem cu cateva ore in urma. Memorabile aceste doua incursiuni pe Costa Quebrada! Recomandam!
Mai multe povesti, in imaginile din aceste zile. Vizionare placuta si sa ne revdem cu bine!

photos.app.goo.gl/64qCBcGNovJZcURL9

photos.app.goo.gl/LhwZ3p5jXyvbyhbe6

photos.app.goo.gl/7d2vphDEnHsoUbRt5

Ultima editare: 01 Oct 2026 01:21 de către ROFMihai1075.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.175 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor