Saptamina 1-7 ianuarie 2024

09 Ian 2024 12:10 #4768 de angela
Saptamina 1-7 ianuarie 2024 a fost scris de angela
Iata-ne din nou la 'datorie' :)
Continuam Cronica in 2024 cu ce am primit in ultima saptamina (chiar daca Cronicarul sta in casa de o saptamina, ca... e 'de sezon'), ca asa e la inceput de An Nou!

De la Svetlana am primit:
(o continuare... si ceva nou)

A doua zi a vacanței la Isverna, organizate de Diana, întîi si-ntîi, și Valentin, buni cunoscători ai zonei, la Vîrful lui Stan, Poiana Beletina, Crovul Mare, multe lapiezuri, nori decorativi, și ceva zăpadă.
Vacanța la Isverna - Vîrful lui Stan
photos.app.goo.gl/3C3kzXy4q62zxYdE9

si

Un circuit din satul Holbav pe dealuri, pe la fereastra Holbavului, care era zăvorîtă, pe vîrful Cetățuia, cu o perspectivă nouă asupra Pietrei Craiului, pentru mine, vedre spre Bucegi, Iezer, Făgăraș, Măgura Branului, Poiana Brașov.
photos.app.goo.gl/p1VjqZ64TqDtMuKz9

Liana P a inceput anul 2024... la mare:
Si in 2024 ne intalnim la inceput de ianuarie pentru o plimbare pa malul marii. O zi frumoasa si un  grup vesel de 9 flor-coltisti
photos.app.goo.gl/3kH2z6m4LMzWFJPX8

Nici Emil nu lipseste:
prima mea excursie din Noul An, la malul mării.
Am reluat tradiția și după petrecerea de Revelion am mers direct la malul mării. Nu am mai ajuns, ca în anii trecuți, în Vama Veche, din simplul motiv că în acest an, de 1 ianuarie nu circula nimic de la Mangalia în Vamă sau 2 Mai. Așa că m-am oprit în Mangalia, am mers pe noua faleză până la Saturn și retur. M-am bucurat că am văzut Marea de 1 ianuarie. Vremea a fost ca de primăvară, temperatura a ajuns la 15 grade Celsius iar vântul abia a adiat. Marea era transparentă, este cam una dintre singurele perioade ale anului când o putem vedea așa de clar. La întoarcere spre Constanța am văzut din mersul trenului un apus superb pe lacul Techirghiol. Din păcate, la Mangalia și Saturn, multe lucruri trebuie puse la punct. Dar nu am venit pentru Mangalia ci pentru Mare !
Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos: 
photos.app.goo.gl/xWFwPQb4q1koRrTe9

Filmulețele le puteți vedea accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=jVMw68t1hy8

www.youtube.com/watch?v=t_27KSyrujI

Dar are si o restanta:
Va trimit un album restant cu traversarea munților Baiului, de la începutul lui noiembrie.
Am fost intr-o tura de recunoastere pe culmea Prislopul Mare.

Traseul a fost: Trăisteni (aprox. 900 m)-Muntele Prislopului-vârful Feței (1214 m)-vârful Mușuroaielor (1272 m)-Muntele Prislopul Mare-Stâna Prislop-Vârful lui Petru (1591 m)-Culmea Petru Orjogoaia-Vârful Cazacu (1753 m)-Vârful Dutca (1715 m)-Cabana Popasul Uriașilor (1540 m)-Culmea Sorica-DN1-gara Azuga (932,69 m).
Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhotos: photos.app.goo.gl/esLiuG7qgfiUyrH48

Filmulețele se pot vedea accesând link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=olkhVckeu1E

www.youtube.com/watch?v=pGv1mvvIOEo

www.youtube.com/watch?v=AAf1zfYBjEs

www.youtube.com/watch?v=KAws3yG54YY

www.youtube.com/watch?v=pjpxEPSwVtg

www.youtube.com/watch?v=2ExEmzvCzqA

Grupul de vineri continua cu filmuletele lui TacaPaca (Andrei):
Drumetie (prin balarii) sub Pleșuva, Comarnic-intre Ghioșești și Podu' lu' Neag-Lespezi-Comarnic, 6 ianuarie 2024

youtu.be/OcmKAjhvyP0
youtu.be/pOS1nA65gHU
youtu.be/yau-ZpUHUp0
youtu.be/OhU-Td7Sq9s
youtu.be/636gv3UNHs8
si la videoclipul scurt e un butonas jos (cu un nume sau data)ce leaga mai multe in 'cascada'
youtube.com/shorts/cGkisqXyLIY?feature=share

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
14 Ian 2024 12:11 #4769 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamina 1-7 ianuarie 2024
Luni 01.01.2024- Busteni- Gura Diham- Conducta- Saua Baiului- Poiana Izvoarelor- Gura Diham- Busteni. M-am hotarit sa plec in prima zi a anului 2024 cu R Calatori la 8:16 la Busteni. In trenul cu destula lume dar si multe locuri neocupate, am mers in acelas vagon  cu Misu D. care mergea la schiat in Azuga si  cu un cuplu echipat de munte care  voia sa  mearga la cab. Diham. Cu cei doi am luat impreuna taxi pina la Gura Diham apoi am mers pe "Conducta" pina la Saua Baiului ( La Cleste ). La Cleste am vazut un alt cuplu mergind pe marcaj BA catre Poiana Izvoarelor si cum nu doream neaparat sa ajung la cab. Diham, m-am alaturat lor (mai ales ca nu mai fusesem de ani buni  pe aceasta portiune catre Poiana Izvoarelor ). De la Cab. Izvoarelor m-am despartit de cei 2 brasoveni care mergeau spre Pichetul Rosu si am coborit la Gura Diham si apoi pe sosea catre Busteni.
photos.app.goo.gl/Tor7ebHpUCNyM1Wu9

Joi- 04.01.2024 - La mare la Constanta. De citiva ani mergem la inceputul anului la Constanta pentru a ne plimba pe malul marii. Vremea a fost buna, chiar cu ceva soare si o mare linistita , cu meduze dar fara lebede anul asta. Parcul de linga gara era in totala amenajare asa ca la intoarcerea la tren nu am putut sa intram pe aleile lui.
photos.app.goo.gl/NRXJZMppigQVk8SGA

Simbata 06.01.2024- Azuga- Sorica- Culmea Zamora- Busteni. In formatie de 10 urcam din Azuga catre cab. Popasul Uriasilor unde era destul de multa lume la un ceai, vin sau prajitura casei. Gherutele au prins bine pentru siguranta  si pentru mersul mai usor dar si fara ele nu a fost problema. Pe drumul de la stina catre Busteni ne-a poluat un numar mare de ATV-uri care din pacate nu au nici o restrictie practica. Trenul la intoarcere destul de aglomerat.
photos.app.goo.gl/Ne9mgKnRWK4bXAxEA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
16 Ian 2024 07:56 #4774 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamina 1-7 ianuarie 2024
si inca o restanta, de la Svetlana:
Fantezii de început de an. De 1 Ianuarie am încercat să investigăm potcoava din spatele pensiunii, dar am sfîrșit prin a rătăci în pădurea cu lapiezuri . A doua zi, am dat tîrcoale Topolniței, dar mașina Dianei, în care eram și eu am poposit mai mult pe Podul lui Dumnezeu, și Lacul Zătonul Mic.

Isverna-2024

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.168 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor