saptamina 16-22 octombrie 2023

23 Oct 2023 13:30 #4699 de angela
saptamina 16-22 octombrie 2023 a fost scris de angela
De data aceasta am profitat de vremea frumoasa si am inceput de vineri cind am mers cu grupul lui Sensei, dar fara el...:( la Breaza. A fost frumos, cam salbaticit, dar bogat in culori si 'surprize de toamna': nuci, mere, catina si alte 'tepoase'- bune la gust, dar suparatoare la mers. Am urcat pe BG la Cruce, am vazut ca aceeasi BG a fost pictata si pe ce fusese odata accesul meu favorit incolo, care coboare spre terenul de golf... undeva- am mers doar o bucata pe el, partial era si BR acolo, dar nu i-am vazut continuarea din pacate- parea abandonat... Cum nu am vrut sa coborim prea devreme am luat niste poteci care incercau sa ocoleasca cumva dealul, nu am nimerit grozav ca ne-a atras si niste catina foarte gustoasa, si dupa ceva tepoase am reusit sa prindem o poteca pe care am coborit acceptabil spre Ograda. De acolo, clasic la Trovanti, pentru multi din grup in premiera si la vale, cam devreme..dupa o pauza mare la prinz... 13.30-14, si pentru ca batea vintul cam neprietenos chiar si acolo! La gara Breaza am 'omorit timopul' de asteptare cu culorile toamnei spre gresiile Sinoiului, ca de plimbare nu ne-a mai ars.
Simbata am vrut pe valea lui Bogdan, o parte din cei 'inscrisi' in tura au ramas in tren, cind au auzit ca vrem sa ne intoarcem cu 3030... ceea ce intr-un fel a facut mai putin penibila situatia dupa ce am renuntat efectiv la ce mi-am dorit- zadele din Razoare-Gagu, pe motive de picior neascultator :(
Dupa ce am constatat ca nu pot merge deloc pe teren accidentat si muschii protestau la fiecare pas la piciorul sting- macar isi facuse Silvia planul cu riscovi la plantatia de la casa de vinatoare, am revenit in Valea Larga pe DF si am luat un microbuz spre Sinaia S de la Izvorul Rece si... ne-am intors cu 3028!
Noutate importanta: scarile de la Valea Larga sint reparate/innoite! La Casa de Vinatoare s-au facut investitii si modernizari, era un grup de masinisti insa acolo la gratar si 'iarba verde', care au trecut pe linga noi si pe DF la coborire, cum au trecut si alti motorizati, care probabil venisera de sus. Daca am vazut bine a aparut si un nou drum spre stina din Fruntea lui Vasii, si multe taieturi cu TAFuri pe linga drum. Si o captare noua care duce apa la "Casa de Vinatoare".
Culori de toamna pe Gurga si o incursiune pe valea lui Bogdan la ciuperci (ca atita a iesit)
photos.app.goo.gl/YYDPTARj3PMy51Mx8

Pe 3028 ne-am intilnit cu un grup venit cu trenul de Basarab, care urcasera pe Piciorul Gagului si au coborit pe Valea lui Bogdan, veniti cu microbuzul la Comarnic, cu Ileana si Andrei 'capii rautatilor'. O parte din grupul lor, cu Gigi Geologul au ramas la riscovi si trenul urmator, care opreste in Valea Larga.
"Evadatii" din grupul meu initial :) au urcat spre Poiana Stinii si Piciorul Pietrei Arse.
Au mai fost pe 3021 si doritori de Postavaru/Trei Fetite.

Svetlana a fost pe Piciorul Pietrei Arse:
photos.app.goo.gl/yom9yBVfjL9QLqyW6
Zadele nu sint inca pe maximul lor de galben, se pare.

A fost un weekend de vara in jur de 20 octombrie!

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
23 Oct 2023 14:38 - 23 Oct 2023 14:39 #4701 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 16-22 octombrie 2023
Salutari!
Am vrut ceva frumos in acest weekend dar ne incurca putin vantul puternic care se anunta pe platou. Culmea, pe Baiului unde bate mai ades vantul de data asta nu era vant...
Ne-am gandit, ne-am razgandit si am zis sa ne incercam norocul duminica cand dupa pranz prognoza arata ca se mai domoleste vantul. Tinta era traversarea Platoului Bucegi de la sud catre nord. Dupa o scurta plimbare prin Sinaia (pentru ca nici macar tronsonul 1 de la gondola inca nu functiona din cauza vantului) ajungem la gondola si urcam la Cota 1400. De aici in sus pomii si ierburile au fost protagonistii principali in spectacolul culorilor toamnei. Am urcat pe Drumul de Vara pana la C2000 si Vf. Furnica unde de abia puteam sta pe loc de vant... Ca si cum cineva a umblat la un buton, dupa ce am inceput coborarea de pe Furnica in platou, s-a mai domolit vantul. A fost mai mult soare si vizibilitate foarte buna. Din pacate ora era prea tarzie pentru a continua pana la Vf. Omu si in jos pe V. Cerbului. Am ales sa coboram pe Jepii Mari (TA) unde continua spectacolul zadelor, fagilor... O scurta deviere pe Braul lui Raducu (pana langa firul Urlatorii Mici) ne-a completat albumul foto dedicat toamnei. 
Imbratisari si albumul nostru:   photos.app.goo.gl/qSi7MWtMvXzyJRoA8  
Ultima editare: 23 Oct 2023 14:39 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
24 Oct 2023 07:03 #4702 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 16-22 octombrie 2023
Simbata 21.10.2023- Busteni- Zamora- Urechea- Sorica- Azuga. Dupa lungi "negocieri" in tren, ne formam 2 grupe din care, o parte vor cobori la Sinaia pentru a urca pe Piciorul Pietrei Arse iar noi cei 10 vom urca pe Baiului. Ca si cei de pe Piciorul Pietrei Arse care au admirat coloritul de zade si noi am avut parte de foioase variat colorate. De la coborirea in gara, ne-a intimpinat o adiere , calduta, placuta si chiar si pe sus vintul a fost cald. La intoarcere, in tren ne-am reunit cu cei care au urcat in Sinaia,  complectind , cu voie buna, aproape un compartiment, ca in vremurile de demult.
photos.app.goo.gl/TiBiwUN6uSBMpHqR8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
25 Oct 2023 01:11 #4703 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 16-22 octombrie 2023
Misu D. ne-a trimis un album de la Azuga Trail Race unde a fost voluntar sambata:

photos.app.goo.gl/UrDgwNypGxhTwjzJ6

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.159 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor