Saptamana 25 Septembrie - 01 Octombrie 2023

02 Oct 2023 16:50 - 02 Oct 2023 16:58 #4686 de ROFMihai1075
Saptamana 25 Septembrie - 01 Octombrie 2023 a fost scris de ROFMihai1075
 Salutari!
La finalul acestei saptamani, 29 Sept. - 01 Oct. am fost o seara si doua zile la Brasov. Am avut ca obiective plimbari si doua zile de catarare la Faleza Junilor de la Pietrele lui Solomon. Sambata dupa prima seara de catarare am dat o fuga pana sus pe Tampa pentru spectacolul apusului si al luminilor orasului dupa apus. Sambata la faleza alaturi de cursantii lui Alex Paun - membru CAR Brasov si unul dintre creatorii si amenajatorii Falezei Junilor, am urcat doua trasee. Primul traseu a fost "Fituica" (5b+/5c) urcat cap la echipare si mansa (fiecare de doua ori), al doilea "Studenta eminenta" (6a) (de doua ori in mansa). 
Duminica au fost multi cataratori la faleza. Pe langa Alex, cursantii si noi, inca vreo 5 echipe de doi. Eram aproape cate o echipa la fiecare traseu. Noi am abordat doua trasee: "Tocilarul" (6a/6a+) si "Facultativ" (6a/6a+). Fiecare a fost urcat cap de coarda la echipare (si de cateva ori mansa fiecare). La echiparea topului din "Tocilarul" in partea de sus am deviat spre dreapta prin traseul "Fituica" pentru a putea echipa topul. Topul de la traseul "Facultativ" l-am asigurat in partea din stanga nu pe ruta directa. 
Duminica spre seara cand cataratorii se pregateau de plecare a venit si un free solo-ist, un baiat din Brasov. A urcat si a coborat free solo doua trasee din zona centrala a falezei.
Aici puteti vedea mai detaliat faleza si traseele:  www.clubulalpinroman.net/proiectul-de-am...-lui-solomon-brasov/

Albumul nostru din acest week-end la Brasov:  photos.app.goo.gl/M6LBp46Yms3rnDUL8
Ultima editare: 02 Oct 2023 16:58 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

• ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
02 Oct 2023 17:21 - 02 Oct 2023 17:23 #4687 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Saptamana 25 Septembrie - 01 Octombrie 2023
Si colega noastra de club, Artemiza C. ne-a trimis un album cu drumetia din aceasta saptamana in care si-a sarbatorit ziua de nastere.

La 16 km de Bucuresti pe malul unei balti din Teghes, in Gradinari si pe malul Argesului:  photos.app.goo.gl/MviSrT688zVhUQwD9

La multi ani cu sanatate, drumetii frumoase si poteci insorite!
Ultima editare: 02 Oct 2023 17:23 de către ROFMihai1075.

• ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
05 Oct 2023 09:34 #4688 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamana 25 Septembrie - 01 Octombrie 2023
Simbata 2023.09.30- Racos. Impreuna cu Elena H., coborim la Racos de unde ne indreptam catre "Vulcanul Stins ", Lacul de Smarald si Coloanele de Bazalt. Lume putina, abia citeva grupulete razlete, citiva cu copii sau catei. Vreme neobisnuit de calda la aceasta vreme.  Ne-am intors apoi la gara pentru a lua trenul IR la 15:04 dar impiegata ne-a spus ca abia pe la 16:20 va veni asa ca am profitat de intirziere si ne-am indreptat catre castelul Sukosd pe care nu mai speram sa il vizitam din  criza de timp. Pe parcurs, in trem am aflat ca a fost un dezastru pe calea ferata incepind de vineri cind prietenii care au luat trenul de dupa masa au intirziat  catre Busteni peste 1 ora. Apoi inaintea noastra cei care au ajuns la Peris si Buftea au intirziat cam 2 ore ; morala, trebuie sa ne interesam de microbuzele de pe Valea Prahovei de unde si la ce ora pot fi luate caci nu te poti baza pe mersul cu trenul !

photos.app.goo.gl/J77aNaPpsN9NwUPMA

Mai Mult
07 Oct 2023 09:57 - 08 Oct 2023 17:05 #4690 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 25 Septembrie - 01 Octombrie 2023
Svetlana a fost intr-o ultima incursiune la mare:
  photos.app.goo.gl/kUiXuTYyyppWPHrB8

Am mai primit de la ea si o restanta din Maroc. Pun linkul aici, desi este cam din vara:
Alte amintiri din Maroc, KASBAHUL DE AIT BEN HADDOU , la poalele Atlasului, și muzeul cinematografiei din Ourzazate. 
photos.app.goo.gl/FomHUj4qD82uies29

Emil raporteaza o
tura la vârful Omu și împrejurimi, la sfârșitul lunii septembrie.
Am dat curs invitației lui Lucian Caraman de a merge doua zile la vârful Omu și de acolo să explorăm împrejurimile. Victor ni s-a alăturat și așa s-a format mica gașcă veselă. Ca să evităm aglomerația de la cabană, am mers vineri și ne-am întors sâmbătă (Victor a stat până duminică). Aș putea spune că vineri și sâmbătă sunt două lumi total diferite. Vineri putem regăsi atmosfera de odinioară de la munte, dar sâmbătă cabana se transformă (din păcate) într-un fel de cârciumă montană. Vineri seară au fost cazați doar 12 drumeți. La un moment dat eram singur la sala de mese. Ce pot să spun, vineri, la sfârșit de septembrie, ne-am bucurat de munte, așa cum o făceam pe timpuri. Vineri după masă, după ce ne-am cazat la cabană, ne-am dus până la refugiul Bătrâna și retur. Pentru mine a fost prima oară când ajung la Bătrâna. La întoarcere la cabana Omu, am avut parte de un apus pe cinste. Dimineață am avut parte de un răsărit de poveste. Noaptea a fost lună plină și aproape că se vedea ca pe timp de zi. A doua zi, eu cu Lucian am coborât pe valea Obîrșia Ialomiței, iar Victor s-a dus spre refugiul Țigănești. Sâmbătă, am numărat peste 100 de turiști (majoritatea nu prea arătau a drumeți) care urcau dinspre Peștera pe Obârșia Ialomiței, spre Omu. Nu vreau să mă gândesc câți veneau dinspre Babele.......La întoarcere, trenurile s-au blocat între București și Ploiești. Din cauza unui incendiu de vegetație la Buciumeni (între Chitila și Buftea). Au ars 35 de hectare de vegetație uscată, flăcările apropiindu-se periculos de calea ferată. Așa că, până când pompierii au stins focul, trenurile au fost blocate prin gări, vreo două ore. Norocul nostru că trenul în care eram s-a oprit la Periș, iar de acolo există un autobuz STB (linia 443) care merge până în nordul Capitalei, la Piața Presei Libere. Vremea a fost foarte bună și caldă, parcă eram la sfârșitul lunii august ! Și la peste 2200 m altitudine, era plin de cosași !!! A fost o tură foarte frumoasă care mi-a deschis apetitul să mai explorez împrejurimile de la Omu, dar și valea Horoabelor. Secretul este să nu te cazezi sâmbătă la Omu, în toiul verii. După pățania cu CFR-ul m-am hotărât ca, cel târziu anul următor, să îmi cumpăr mașină.

Albumul cu tura de două zile se găsește în GooglePhotos:  photos.app.goo.gl/MfGki5uGK3EuUaFo7

Marian C a fost pe Valea Costilei:
Traseu: Bușteni-Căminul CAR, TR, nemarcat, Ref.Coștila, V.Coștila, BMC, Creasta V.Albe, BR.Aeriană, nemarcat, TR, Căminul CAR. Durată 11 ore. Cald, soare și puțini nori, fără vânt, stânca uscată. Echipament individual: ham, cască, dispozitiv coborâre (reverso), 1 anou, 2-3 carabiniere. Echipament comun: semicoardă de 30m., 2-3 bucle echipate, 2-3 anouri 120cm. Organizator: Mihai C. Participanți: Mihai C., Daniel N. și Marian C.

photos.app.goo.gl/QcJbNwiAk2TECo316
Ultima editare: 08 Oct 2023 17:05 de către angela.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.136 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor