Saptamana 28 August - 03 Septembrie 2023

04 Sep 2023 00:03 #4669 de ROFMihai1075
Saptamana 28 August - 03 Septembrie 2023 a fost scris de ROFMihai1075
Saptamana aceasta a fost binevenita o plimbare dupa zmeura si flori de colt pe Pl. Fanului-P. Costilei-V. Cerbului-BM Morar-Munticelu.
O alta echipa de "FlorideColt" erau vis-a-vis pe BMC, V. Priponului dupa urcarea pe V. Malinului.

Albumul nostru:  photos.app.goo.gl/tqDbv3KTU8u3HcTM6

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită  și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

• ROFMihai1075
  • Avatarul lui ROFMihai1075 Autor Subiect
  • Deconectat
  • Membru de Elită
  • Membru de Elită
Mai Mult
04 Sep 2023 19:09 - 06 Sep 2023 12:36 #4670 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamana 28 August - 03 Septembrie 2023
Svetlana este si ea harnica la raportare:
Valea Jepilor- Schiel: Excursia de sîmbătă, pînă la urmă în grup restrînș, deși inițial eram mai numeroși . Am mers se pare cam încet.
photos.app.goo.gl/zoNkYKFvmCgNaSXi9

Am primit de la Vali G un album surpriza din Bucegi:
02.09.2023, Vârful Omu 
Am ajuns la cupa Dudu Ionescu organizată de asociația Geoni Baboș. Cazați fiind la cabana Diham, intrăm în traseu la ora 6.45. Traseul propus: Diham, Pichetul Roșu, Tache Ionescu, cabana Mălăiești, brâna Caprelor, creasta Bucșoiului, cabana Omu, vârful Scara, Turnurile Țigănești, refugiul Țigănești, Lacul Țigănești, Padina Crucii, cabana Mălăiești, Glăjărie, cabana Diham, un traseu de 25 km. Până la Mălăiești/cabana Omu urma să se limpezească echipa care urma să parcurgă tot traseul propus. Spre surprinderea noastră Ema care are 10 ani și urmează să fie elevă în clasa a V este fruntașa echipei, tot traseul; gândul mi-a fugit la micul și neobositul Luca al Florii de Colț din București de care mi-e dor mereu. 
photos.app.goo.gl/r2W5d8RGkk438oHM7

De la Liana P, avem un nou raport:
In aceasta sambata ma alatur si eu din Campina trupei de Malin. Nu o mai facusem de mult (ultima data in coborare pe schiuri) si imi era tare dor de ea. Companionii mei: Ilinca, Andreea, Andrei si cu dl presedinte Vali, in frunte. (in frunte pt ca plecand cu un tren mai devreme a ajuns primul la Gura Diham). De acolo scurtatura de Drumul Fanului, Poiana Costilei si intrarea spre Valcelul Poienitei, mai prin dreapta, prin padure (nu pe la primii stalpi din poiana, cum intram cand veneam pe Munticel). Coborare pe Hornul Pamantos in V Malinului la confluenta cu V Coltilor. Saritoarea mare de la intrare - cu bolovan - a fost dotata cu un cablu, asa ca s-a trecut mult mai usor, fara sa fie nevoie sa tragem rucsacii pe coarda. Pe vale, poate si din cauza ploilor, sunt zone cu bolovani mai instabili - deci atentie! Mai erau trei zone cu zapada, pe care nu credeam sa la mai gasim la vremea asta (de, schimbarile climatice). La prima a trebuit sa iesim din rimaie si sa ne cataram pe zapada cam jegoasa. Celelalte le-am putut ocoli prin dreapta. La saritorile mai dificile si la mersul pe zapada s-au ocupat de asigurari Vali si Andreea - multumiri. Am iesit in BMC (Brana Mare a Costilei) si apoi pe brana la dreapta si coborare pe V. Priponului. Tup-tup pe V Cerbului pana la Drumul Fanului, scurtatura de Gura Diham, taxiul si Ura! si la gara. Adaug si cateva poze de la Vali (merci Vali) ca sa ma vad si eu pe acolo.
photos.app.goo.gl/obBtwpAf6ZebXpzS7

Emil raporteaza din Jepi:
Traseul a fost: Bușteni-Valea Jepilor-Cabana Caraiman (2025 m)-Platoul Bucegilor-Șaua Călugărului (1950 m)-drumul de vară-Sinaia Cota 1400-cabana Brădeț (1300 m)-Sinaia.
Continuă seria excursiilor frumoase, marca Floare de Colț, în Bucegi. Azi am urcat de la Bușteni pe Valea Jepilor până la cabana Caraiman (2025 m). Planul inițial era să coborâm pe drumul lui Schiel înapoi în Bușteni. Dar am fost dizidenți și, la propunerea lui Radu, am mers pe platoul Bucegilor până în Șaua Călugărului (1950 m), apoi am ocolit vârful Furnica și am coborât pe drumul de vară până la Sinaia-Cota 1400 și apoi pe poteca marcată cu bandă roșie (BR) până la Sinaia. Înainte de a ajunge la Sinaia am văzut că au măcelărit pădurea ca să construiască un complex sportiv. A fost o vreme perfectă pentru drumeție, nici prea cald, nici prea frig iar pe platou nu a fost vânt. Spre surprinderea noastră nu a fost așa de mare aglomerație pe poteca marcată, care urcă pe Valea Jepilor, ceea ce nu ne-a deranjat prea tare (din contră). 
photos.app.goo.gl/6vxr1tT19F5HFLkh8
Ultima editare: 06 Sep 2023 12:36 de către angela.

Mai Mult
17 Dec 2023 15:50 #4745 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Saptamana 28 August - 03 Septembrie 2023
Cu intarziere, cateva imagini din excursia pe Valea Malinului

photos.app.goo.gl/AuQjZ1qdW2TuKE6x7

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.131 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor