Saptamina 5-11 septembrie 2022

10 Sep 2022 15:51 - 14 Sep 2022 09:54 #4381 de angela
Saptamina 5-11 septembrie 2022 a fost scris de angela
Abia revenita azi dimineata, dupa citeva ore de somn m-am apucat de pozele facute in aceasta prima 'expeditie' pe Via Transilvanica. Am plecat de acasa acum o saptamina, cu un tren de noapte spre Bistrita, urmind ca duminica sa intru pe traseu. Aveam conspectate 2 variante (cu subvariante), dar cum prognoza era destul de 'amestecata', si nu stiam cum va fi, neavind nici o experienta similara, mi-am zis ca voi decide la fata locului ce si cum. Ca dorinta, imi doream mai mult partea de Tara (Tinutul) de sus spre Vatra Dornei, decit sudul, asa ca din start eram contra valului- ghidul recomanda parcurgerea Via T dinspre Putna spre Turnu Severin. Si pentru ca asa sint descrierile, asa a fost gindit traseul, si marcajele sint mai usor de urmarit (cica) in acel sens. Dar eu... contra curentului, ca de multe ori in viata. :)
Am avut la mine un carnetel si voi scrie un jurnal detaliat pentru cei interesati de acest sector al Viei Transilvania, si nu e despre struguri ci despre detalii ale aventurii mele, cu bune si rele. Din stat va spun ca m-am intors cu sentimente amestecate pentru ce poate oferi aceasta drumetie/trekking. Nu m-a interesant foarte mult nici turismul cultural si nici gastronomic. Nu e usor de mers pe Via T, drumurile sint anoste pentru noi cei obisnuiti cu muntele, kilometrii intregi pe drum de caruta prin noroaie si pietre, sau DF nesfirsite nu sint neaparat visul nostru 'de fecioara'. Mie nu mi-au placut marcajele prea mult, sint obisnuita cu regulile celor de pe munte si de citeva ori m-am ratacit, ca nu pot merge cu ochii in GPS toata ziua! Cind ai o intersectie cu mai multe drumuri, pe care il iei, ca le-a fost greu sa puna o sageata cu vopsea pe cel potrivit, nu aveam pretentia sa imi puna panouri cu sageti, nici sa picteze sigla, dar o dunga portocalie m-ar fi salvat de la ratacire si nervi. Si ghidul ar putea fi imbunatatit desigur. Am prea multe pretentii? In sfirsit. Povestea va urma, la Jurnale, cind va fi gata. La cald, aveti doar pozele,cu comentarii. (voi reveni cu linkul la Jurnal)

Via Transilvanica, prima excursie, de la Bistrita (Bistrita Bargaului- Valea Strajii- Tasuleasa - Ciosa- Poiana Catunenilor- Lunca Ilvei - pasul Gradinita - Poiana Stampei- Poiana Negrii- Dorna Candrenilor - Vatra Dornei. Fara statistici, deocamdata, ma intereseaza mai putin, doar foto.
ziua 1: Bistrita, Bistrita Bargaului, Muresenii Bargaului, Valea Strajii
photos.app.goo.gl/Sgffn74trBa6wnbc8

ziua 2: Valea Strajii - Tasuleasa
photos.app.goo.gl/Y3HVWYc5eBxQki227

ziua 3: Spre Ciosa, Poiana Catunenilor
photos.app.goo.gl/XPgvSYddWFK8s7ox9

ziua 4: Poiana catunenilor- Lunca Ilvei
photos.app.goo.gl/hcvL4vbF89ioiXT19

ziua 5: Ziua cea mai lunga: Lunca Ilvei- Poiana Negrii
photos.app.goo.gl/T5JWpTW9itxmY6iV6

ziua 6: Vin ploile. Poiana Negrii- Dorna Candrenilor si retragere la Vatra Dornei si spre casa
photos.app.goo.gl/6ogEPtPzCdHaguvg6
===========================================================
Sa revenim la ... excursiile colegilor.
Excursie de miercuri, de la Artemiza:
Caldarusani-Cociovalistea-Moara Vlasiei
Urmarind prognoza meteo, ziua de miercuri 07--09-2022 s-a aratat a fi favorabila unei drumetii prin padurea si baltile Vlasiei .Asadar ne-am intalnit la Obor un grup de sapte prieteni de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti , cu autobuzul 409 am ajuns intr-o ora la Caldarusani de unde am inceput drumetia .Ne-am bucurat de aer curat ,soare si umbra , padurea ne-a primit prietenoasa cu multe flori si plante medicinale , hameiul inflorit ,struguri salbatici , am cules si am mancat mure , coarne , am adunat si cateva ciuperci , am admirat baltile cu papura , stuf, lebede , rate iar multimea nuferilor albi dadeau un aspect de delta!
photos.app.goo.gl/4tpkinNAfbVcsqkv5

A sosit un raport si de la Emil: tura de duminică de la cabana Diham.

Traseul a fost: Predeal (1000 m)-Muntele Livada Lungă-vârful Fitioi (1282 m)-Muntele Fitifoiu-DN73A-„La Podele”-cabana Diham (1320 m)-Șaua „La Clește” (Șaua Baiului, 1361 m)-vârful Leuca Mică (1448 m)-vârful Grecului (1432 m)-Coama Lungă-Bușteni (882.83 m).

Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos: photos.app.goo.gl/pYDg2q5mDUduDEMN8

... va urma ...

Reamintim că cele prezentate de noi în Cronica sînt de regulă activitități ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / foști membri/ și ale simpatizantilor noștri, majoritar cu participare și a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuită și fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participării, dar dorim să ne cunoaștem înainte de a accepta noi membri în Clubul nostru.
Sîntem deschiși celor care vor să ni se alăture în ture, le primim contribuțiile la Cronică, chiar dacă nu fac parte din Club, fără însa a ne 'lăuda' cu ceva care nu ne aparține, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau postează singuri la Cronică.
Ultima editare: 14 Sep 2022 09:54 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
11 Sep 2022 16:05 #4384 de angela
Scris de angela pentru subiectul Saptamina 5-11 septembrie 2022

Mai Mult
12 Sep 2022 14:52 - 12 Sep 2022 14:52 #4386 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul Saptamina 5-11 septembrie 2022
Salut!
Vineri 09.09.2022 am ajuns la mare (Constanța) într-o zi frumoasă și caldă la început de toamnă. Plaja din zona 3 Papuci (în partea dreaptă) s-a aglomerat treptat cu kite surferi. După prânz erau în jur de 18 pe cer/mare. După amiază am făcut și astăzi o plimbare pe frumoasele străzi ale Constanței pline cu obiective turistice...

photos.app.goo.gl/hDxufiJfuMTquGVf8

Duminică 11.09.2022 deși vremea se anunța destul de variabilă am găsit o zonă în care până la urmă nu a plouat: Piatra Mare. Am urcat prin Canionul Tamina spre vârf și după o pauză la Cab. Piatra Mare am coborât prin Prăpastia Urșilor. Erau strânși ceva nori deasupra, când am ajuns pe vârf dar nu a dat decât câteva picături. În Bucegi și Piatra Craiului părea că plouă tare. La golul alpin era brândușe... Ne-am bucurat de aerul curat și peisajele frumoase mai umbrite de nori sau mai însorite. Las albumul să mai povestească:

photos.app.goo.gl/StmCA7Gc61ZWc9TCA
Ultima editare: 12 Sep 2022 14:52 de către ROFMihai1075.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
12 Sep 2022 16:38 #4387 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamina 5-11 septembrie 2022
Duminica 11.09.2022-Predeal-Fitifoi-cab.Diham-Vf.Leuca Mica-Vf.Grecu-Coama Lunga-Busteni. Inca o saptamina cu prognoza de ploaie, ne determina sa mergem duminica cu un tren aproape gol si locuri pe alese. Ne informam de vremea de la Busteni de la Gabi si Marinica si de traseul propus de Mitica prin Minela aflata si ea in R. Initial ne hotarim pentru Clabucetul Taurului propus de Mitica dar cum privelistea nu era prea imbietoare datorita negurei ce plana catre pirtie, ne hotarim sa mergem catre Fitifoi unde era mai luminos, desi cei din R nu au renuntat la traseu. Ciuperci mai putine ca saptamina trecuta dar suficiente pentru cine a fost sirguincios la cules. La coborirea pe Coama Lunga iutim ceva pasii la un tunet destul de puternic si ceva mai incolo incepe sa se auda ploia marunta dar picaturile nu au ajuns la noi , fiind protejati de ramurile bogate ale copacilor. Nu a fost nevoie de manta iar la iesirea din padure ploaia deja statuse.
photos.app.goo.gl/7PHwzWFKwzxxHsFk8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.147 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor