Cind cei mai multi se duc la intilnirea de 2 zile la
Diham,'convocati' de
Mitica si cu ginduri de
Malaiesti sau alte aventuri, noi am ales drumul spre
Stina din Picior: am urcat 'clasic' si am coborit pe drumul localnicilor spre drumul forestier de deasupra vaii Zamorei. In echipa de 5.
photos.app.goo.gl/2YNYP85e2cpW32Hn6
Pe trenul de intoarcere ne-am revazut cu
Cornel si Mihaela, care au fost spre cota 1400 cu doamna
Viki si alte 2 ploiestence, cu
Raluca (a fost cu
Cristina, verisoara ei pe
Piciorul Ciinelui pina la poiana de sus cu flori de primavara) si in Gara de Nord i-am vazut si pe
Marius si Monique, care au revizitat zona
Ceausoaia. Trenul a fost destul de gol, ca niciodata... la intoarcere, ca la ducere a fost un zumzet generalizat! de stup
Din aceeasi excursie, avem si raportul de la
Artemiza:
Drumetie - circuit din Poiana Tapului cu multi ghiocei
Astazi sambata 09-04-2022 din trenul R. am coborat in gara Poiana Tapului (856 m alt.) cinci montaniarde: Gabi A., Svetlana S., Cristina Gh., Artemiza C., conduse de Angela spre munții Baiului, pe un drum nemarcat spre Stana din Picior pana la cabana lui Alexe, cu intoarcere pe traseul de masina facut de Alexe (forestier), apoi il parasim si coboram padurea pana la paraul Zamora, il traversam mergem pe firul apei pana la primele case din Poiana Tapului - pastravarie si gara. A fost cald, frumos, cu soare, am admirat multe flori de primavara, bucurandu-ne de aerul ozonat. Va invit sa vizualizati albumul meu in doar 14 km !
photos.app.goo.gl/e6DMWHuXBtAQBKCK9
si varianta de la
Svetlana, care ne-a rasfatat cu butoiase cu rom
![:D :D]()
:
Piciorul către Stîna din Picior, și retur, cu un moment mai aventuros, care nu a fost imortalizat
photos.app.goo.gl/KxN2F1ZffrfmKnov8
Iura ne-a trimis si el raportul sau- a fost in echipa cu
Marius si Monique pe la
Ceausoaia:
Dupa circa patru luni de la precedenta tură cu viscol pe culmea Ceaușoaia revenim din nou în zonă pentru a admira din interior panorama întregului masiv Baiului - Neamțului. Din Azuga un taxi ne preia si ne lasa in cateva minute unde se termină asfaltul la intrarea pe drumul forestier spre păstrăvărie. Mai departe nu vor să meargă invocând o presupusă interdicție pentru circulația publică, deși am văzut mașini la păstrăvărie. Continuăm așadar pe jos pe drumul Azugii până la podul peste Ceausoaia, pe care îl găsim cam săpat de ape pe malul sudic, astfel încât dacă nu se intervine s-ar putea ca în curând sa avem probleme la traversare. Dupa circa 1.5 km pe firul văii pe stânga începe urcarea în Ceaușoaia (poteca apare punctata in unele aplicații de trekking cum ar fi Outdooractive), o urcare abruptă de circa 300 m "cu panta la gură" după care luăm la pas culmea Ceaușoaiei, crescută cu pădure tânără. Mergem pe propriile noastre urme din decembrie care acum se prezintă ca niște plăci întărite pe care putem calca fara a ne scufunda in zapada adâncă și putredă. Nimeni n-a mai umblat pe acolo decât ursul ale cărui urme traversează de câteva ori creasta. La gol, zăpada se termină lăsând loc covoarelor de brândușe. E soare și cald și zăbovim la poze, de flori și de peisaj. Facem o scurta pauză la stână, care a mai fost vizitată de când am trecut pe acolo, plasticul geamurilor s-a rupt și în camera mare troneaza un mare morman de zăpadă. Dacă până aici a fost relativ calm, la plecarea de la stână ne ia în primire vântul. Urcarea pe Cazacu se face cu dificultate înfruntând rafale atât de puternice încât te mută din potecă. Lângă cruce facem o scurtă pauză într-o cavitate (probabil foste tranșee din primul război mondial, cum găsim și pe Clăbucete, când granița era pe valea Azugii). Coborâm spre Popasul Uriașilor iar de acolo eu cobor pe pârtie să prind Regiotransul iar Marius cu Moniq pe Sorica. Pârtia nu mai e folosită însă încă are zăpadă continuă foarte bună de sus până jos și o cobor solitar prin alunecare cu mișcări ca de patinaj în mai puțin de 20 de minute, mânat și de grija vreunei întâlniri neprevăzute. De menționat că s-a instalat un telescaun în locul fostului teleschi, care pare a fi aproape gata. Regretabil ca nu au prelungit traseul astfel încât acopera doar circa 1/3 din pârtie. Traseul făcut astfel a însumat cca 19 km timpul în mișcare fiind de 6 ore și 5 minute. În ceea ce privește peisajele, acestea au fost pe măsura așteptărilor, vă puteți face o imagine din poze:
photos.app.goo.gl/M46FXfy1rShrAYYr7
Primul album de la 'actiunea
Diham 2022' vine de la
Mihai R:
Două zile total diferite cu: multe brândușe și ghiocei, un grup mare adunat de Mitică la Cab. Diham, urcușuri și coborâșuri succesive, peisaje încântătoare la Mălăiești și nu numai, căldarea de mai sus de Cab. Mălăiești frumoasă ca întotdeauna, vânt și curgeri de zăpadă în apropierea Hornurilor, doar admirat de aproape Hornurile Mălăiești cu zăpadă bună dar cu risc maxim de avalanșe de pe crestele din apropiere (stânga, dreapta), petrecere sâmbătă seara, multă, multă ploaie duminică, șiroaie de apă și noroi pe Conductă în coborâre, trenul RegioExpres 3002 spre București la 13:24 (ce bine ar fi dacă ar face toate trenurile 1 oră și 30 min. până în București!).
photos.app.goo.gl/wa5LcYmXhdYe2uP27
Si
Emil a fost la
Diham:
Vă trimit pozele și filmulețele cu tura de la Diham, organizată de Mitică, din acest weekend (9-10 aprilie).
Spre Diham, eu am mers pe următorul traseu: Gara Bușteni (882,83 m)-Căminul Alpin (925 m)-La Troiță-Munticelu-Poiana Coștilei (1360 m)-Pichetul Roșu (1445 m)-Cabana Diham (1320 m). A doua zi de la Diham (1320 m) am mers la Șaua Baiului (Șaua „La Clește”-1461 m)-„Conductă”-Gura Diham (987 m) și apoi Gara Bușteni (882,83 m).
Pozele, plus câteva comentarii, se găsesc în GooglePhotos:
photos.app.goo.gl/ojPhF4QFk2NDrFW66
Mitică a adunat o trupă mare de montaniarzi la cabana Diham. Mai mult de 70 de drumeți am înnoptat la cabană. Au fost mai multe grupuri care au ales mai multe variante de traseu spre Diham. Un număr mare de drumeți (în jur de 40) au urcat și la cabana Mălăiești, via Glăjerie. Seara a fost mult dans și voie bună. Andrei a pus muzica, prin urmare a fost o petrecere pe cinste, ca în vremurile bune. A fost bucuria revederii cu vechi cunoștiințe și amici de drumeție. Pe unii nu i-am văzut de câțiva ani. Dacă sâmbătă, vremea a fost foarte bună, duminică a fost diametral opusă, cu ploaie încă de dimineață. Un grup numeros au ales să meargă spre Predeal, alt grup mai mic (10 drumeți) am ales să coborâm la Bușteni pe „conductă”. Îî mulțumim lui Mitică pentru organizare. Ca de obicei, neobositul Mitică este un liant, reușind să țină oamenii aproape și în aceste vremuri foarte tulburi.
Filmulețele se pot vedea accesând link-urile de mai jos
www.youtube.com/watch?v=8fkxZuvWoe8
www.youtube.com/watch?v=ONN5u6N3znA
Si de la
Mișu D.(Foto făcute de Mișu D și Mitică L.):
photos.app.goo.gl/s9pg5AUop3hHqHmB9
Mihaela R ne-a trimis un raport din
Baiul sudic: Valea Larga -Galma- Refugiul Florei
photos.app.goo.gl/k4UNHnRf4wVdjxS79
... va urma ...
Reamintim ca cele prezentate de noi in Cronica sint de regula activititati ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / fosti membri/ si ale simpatizantilor nostri, majoritar cu participare si a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuita si fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participarii, dar dorim sa ne cunoastem inainte de a accepta noi membri in Clubul nostru.
Sintem deschisi celor care vor sa ni se alature in ture, le primim contributiile la Cronica, chiar daca nu fac parte din Club, fara insa a ne 'lauda' cu ceva care nu ne apartine, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau posteaza singuri la Cronica.