saptamina 14-20.02.2022

20 Feb 2022 15:23 - 22 Feb 2022 19:53 #4264 de angela
saptamina 14-20.02.2022 a fost scris de angela
A fost probabil cea mai calda si insorita simbata pe acest an, vreme de plaja pe Valea Prahovei (dar si in Bucuresti, unde desigur ca au profitat de vreme si cei ramasi acasa). Dupa ce a plouat pe la Busteni si apoi a nins viscolit in asteptarea sfirsitului de saptamina- dar se pare ca la Predeal vineri nu a fost prea rau, cu toate vintoasele care au insotit venirea unui nou front atmosferic, cum am aflat de la prietenii nostri, Diana D (Busteni) si Cornel J (care a fost pe Fitifoi)- dimineata de simbata ne-a intimpinat fara vint si cu soare, zapada proaspata si temperaturi placute.
Au fost diferite destinatii si preferinte printre cei prezenti la trenurile de dimineata, s-a purtat Platoul Bucegilor sau Baiului, dar si drumul spre cabana Diham si Clabucetele Predealului.

Mihai R raporteaza primul:
Pe Clăbucetul Azugii în urcare din Azuga, în coborâre spre Cab. Susai, Predeal 19.02.2022
Încă o tură solo într-o zi superbă!
Liniște și necălcat pe Clăbucetul Azugii. Aș alege oricând tura asta în locul pârtiei agitate și a Vf. Furnica unde este plin de lume... În Baiului de abia fusesem duminică... Zăpada moale și nu prea mare.
Incidente neplăcute nu au fost în afară de o primire a unui grup de dulăi (vreo 5, 6) de la Păstrăvărie care în timp ce îmi puneam gheruțele și-au cam pierdut interesul și cum au apărut trei băieți pe Limbășel și le-au dat ceva de mâncare m-au uitat definitiv. De gheruțe nu era nevoie. Le-am scos mai sus căci se umpleau de zăpada lipicioasă.
Pe vârf am stat vreo 20-25 de minute dar aș mai fi stat încă pe atât. Vizibilitate maximă, vânt aproape inexistent, priveliști de vis la 360 grade.
În coborâre tot zăpadă necălcată până la Cab. Susai.
Prind Regio 3028 la 15:16.

photos.app.goo.gl/xttkPXXiWgcu59ft5

Eu am propus ceva ce s-a dovedit a fi nerealizabil, o urcare pe la stina din Piciorul Ciutei, dar tura a fost totusi placuta si ne-am relaxat la soare, dupa ce am muncit un pic si la zapada pe Valea Rea. Nu am vrut sa urcam pe 'burta impadurita' spre Stina, ne-am fi chinuit destul si asa, astfel ca i-am dezamagit pe baietii care au ales acea coborire din Culmea Baiului... ca nu au gasit urme. Totusi cred ca a fost mai bine, poate ca daca erau urme, ar fi fost cam alunecoase oricum... Noi am ajuns dupa posibilitati pina la cote diferite pe vilcelul pe care cindva a fost drumul de acces la stina, eu incercind sa imi menajez genunchii, care chiar si asa au fost destul de solicitati. Problema era ca zapada veche de dedesubt se cam rupea pe alocuri cam adinc si fiecare pas era destul de rau pentru genunchi- asa ca ne-am intors pe rind doi cite doi macar facind o urma buna celor care continuasera in sus. Din pacate conditiile de mers nu m-au mai lasat sa ma gindesc la facut poze, dar sper ca va fi compensata aceasta lipsa de ce au facut alti coechipieri, mai putini stresati de mers. Ziua a fost cea mai frumoasa si calduroasa de multa vreme, cu soare generos care ne-a facut sa ne instalam la mineca scurta la soare, in poiana mai larga de la foisorul de vinatoare, unde am gasit locuri de stat comod si care nu necesitau si munca de dezvelire de zapada. Acolo am stat peste o jumatate de ora, dar per total pe zi cred ca am facut pauze la soare de vreo ora si jumatate... Cind sa fac albumul, Google Photos mi-a reamintit ca acum un an am fost exact pe acolo, doar ca solo atunci si nu am ajuns decit pina la capatul celor 5.3km ai DF Valea Rea, cind un alt grup a incercat la fel sa urce spre stina pe aceeasi varianta si s-au intors fara sa razbeasca. Tot cu soare si atunci. :)
Acum am parcurs circa 13km sau 14-14.5km dupa locul de intoarcere, asa ca 'lucru mecanic' a fost :) Cum la gara Sinaia sint cam 800m fata de nivelul marii, diferentele de nivel au fost si ele intre 500 si 600m sau cam pe acolo. Tura usoara? Asa ar parea... dar a fost destul de solicitanta -daca nu punem pauzele la soare, foarte binevenite.
Putinele mele poze (mai mult de stare 'meteo') sint aici: photos.app.goo.gl/5opEWphgjMQu6yj98

Mai multe detalii avem de la Artemiza, in albumul Drumetie pe zapada, cu momente de plaja la soare !
Drumetii de sambata 19-02-2022 cu trenurile R si IR pline de montaniarzi de toate varstele. Fiind o zi frumoasa cu soare ,am plecat un grup de sase in drumetia propusa de Angela V.: Sinaia ( 798 m. alt. ) - Valea Rea - Valcel cu intentia spre muntele Draganu din masivul Baiului . Drumul forestier era plin de zapada ( ninsa de ieri - noapte), primele urme erau ale noastre si ale unor lupi! De jur imprejur totul era frumos, la capatul drumului forestier am urcat pe un valcel cu zapada foarte mare pe unde nu fusease nimeni. Bocancii se afundau din ce in ce mai mult in zapada mare ingreunandu-ne inaintarea, asa ca pe la cota 1300 am hotarat sa ne intoarcem, opridu-ne in doua locuri de-a lungul paraului Valea Rea si bucurandu-ne de soarele cald . Nici la intoarcere n-am folosit gherutele cu toate ca sub zapada era peste tot gheata, noi luind fiecare cate o cazatura, fara a ne lovi! Nu ne-am intristat ca n-am atins Varful Draganul ( 1776 m. alt.) si nici stana, dar aerul ozonat , ambianta participantilor, ne-a dat o stare de bine in cei 13 km parcursi .
photos.app.goo.gl/rihEjL7P1dcNioncA

A venit si Iura cu un raport frumos, din Baiului:
Ieri, dupa multe saptamani, chiar s-au aliniat planetele in ceea ce priveste vremea. Daca in trenuri se mai exprimau unele temeri privind vantul (cine s-a ars cu ciorba sufla si in iaurt!) realitatea din teren a fost cu totul alta, pe urcare am tanjit dupa macar un pic de vant dearece radiatia solara devenise insuportabilă. Intr-un grup de zece am urcat pe Zamora din Busteni pana in creasta. Peste noapte ninsese cativa centimetri de omat care pastra aspectul de iarnă dar zapada continua a inceput cam de la stana. Zamora inca mai pastreaza spectaculoasele sale cornise, bine batute si inofensive insa la acest anotimp. A fost un traverseu lung si mai delicat pe fata vestica a Baiutului dar fara risc deoarece panta de zapada se sprijina in sapatura drumului pastoral si nu are unde sa plece, trebuie doar atentie mare la alunecare. La Baiul Mare grupul s-a scindat, eu cu Cristi si Nelu care eram in fata am continuat spre Dragan iar ceilalti au coborat pe Tufa. Sub varf ne-am intersectat cu Titi si un coechipier care veneau din Posada si din cate am vazut din postarea lui a coborat in Azuga. In coborarea spre stana Dragan am avut parte de zapada adanca pentru cateva sute de metri, probabil cea suflata de pe creasta. Pe drumul Vaii Rele era un strat de cca 10 cm zapada propaspata care ne-a salvat caci acoperea gheata lucie de dedesubt. La iesirea din vale am ajuns grupul Angelei, care am inteles ca facuse ceva explorari in partea superioara a Văii Rele. In total au fost 22 km (7.15 ore mers efectiv). Nu au fost necesare crampoanele, desi daca nu era zapada proaspata de vineri, pe drumul Vaii Rele le-am fi pus.
Pozele, aici:
photos.app.goo.gl/Z3rVuSe3fxYfmViBA

Noni a revenit pe munte dupa o pauza ceva mai lunguta si a fost pe traseul
Sinaia- Poiana Stanii - Drumul pana la Cota 1400- si din nou Sinaia.. Foto:
photos.app.goo.gl/x7DDwN7Poc8EfJyp8

Misu D a fost duminica la Breaza:
Breaza - Gurga - V. Morii - V. Târsei 18.02.2022
photos.app.goo.gl/zKEp5MkbJuCApKnv6

... va urma ...

Reamintim ca cele prezentate de noi in Cronica sint de regula activititati ale membrilor activi ai Clubului Alpin Floarea de Colt / fosti membri/ si ale simpatizantilor nostri, majoritar cu participare si a altor colegi. Participarea la aceste ture este gratuita si fiecare este responsabil pentru alegerea turei sau participarii, dar dorim sa ne cunoastem inainte de a accepta noi membri in Clubul nostru.
Sintem deschisi celor care vor sa ni se alature in ture, le primim contributiile la Cronica, chiar daca nu fac parte din Club, fara insa a ne 'lauda' cu ceva care nu ne apartine, contributorii fiind responsabili 100% de ceea ce trimit sau posteaza singuri la Cronica.
Ultima editare: 22 Feb 2022 19:53 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
21 Feb 2022 19:22 #4265 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 14-20.02.2022
20.02.2022-Predeal-Pîrtie Schi-Girbova-Sub vf.Clab.Taurului-Drumul Tunului-Azuga. A nins foarte putin dar ceata a fost stăpîna toata ziua si abia pe dupa masa s-a ridicat din zonele joase. Pîrtia de schi era cu gheata acoperita cu un strat subtire de zapada, fapt ce ne-a determinat sa ne punem gherutele (exceptindu-l pe Lucian). De la indicatorul de bifurcatie a traseului prin padure, pe sub virf, poteca nu se vedea iar zapada spulberata pe unele portiuni, era pînă sub genunchi, ceea ce ne-a solicitat ceva la mers. Pe Drumul Tunului , poteca veche era vizibilă dar zapada in strat subtire deasupra gheții, ne-a facut sa mergem, chiar si cu gheruțe, mai cu grija. Zapada pufoasa se cam aduna sub gherute ceea ce nu a fost prea placut. Temperatura a fost destul de acceptabila, exceptind zona joasa pirtiei cind s-a simtit gerul la fata.
photos.app.goo.gl/Npv4JLSekv5ZAdKk7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
14 Mar 2022 14:30 - 14 Mar 2022 14:30 #4275 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 14-20.02.2022
Adaug cateva poze dintr-o mini excursie la ski la Straja. Cinci zile - cinci prognoze diferite si cinci feluri de zapada, de la inghetata bocna la cea mai pufoasa.

photos.app.goo.gl/8bKurii7nyhj7LiaA
Ultima editare: 14 Mar 2022 14:30 de către Ilinca.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.167 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor