Saptamina 27 decembrie 2021 -2 ianuarie 2022

04 Ian 2022 10:27 - 05 Ian 2022 06:19 #4238 de angela
Gata si cu 2021, si am trecut in noul an 2022!
Revenim incetisor pe la casele noastre (cine a fost plecat) si vin si rapoartele.

Primul de aceasta data este Mihai R:
30.12.2021 - 02.01.2022 La Voina, pe Păpușa, Revelion 2022...
A trecut și 2021... Am petrecut trecerea dintre ani la Cab. Voina cu o gașcă veselă cu oameni iubitori de munte.
Joi am făcut o plimbare de încălzire până la Cab. Cuca unde un grup numeros și vesel de băieți și fete făcuseră igluuri, ursuleți de zăpadă...
Vineri am urcat pe Vf. Păpușa. Vremea relativ bună a ținut până la intersecția cu Culmea Găinațu. Era destul de cald, probabil în jur de 0 grade pentru că ploua foarte fin și dens în apropierea vârfului. Ne așteptam la ninsoare nicidecum la ploaie. Vânt pe la 45-50 km/h. Zăpada destul de apoasă... După amiază în coborâre și mai apoasă. Natura, mereu surprinzătoare...
La mulți ani 2022!

photos.app.goo.gl/HGVWbkYgeCVXq3d69

Svetlana a calatorit mai departe, in Apuseni.
În ajun de Anul nou, fiind cazați la Gîrda de Sus, pe malul Arieșului, am dat o raită Peșterii Vîrtop, cu ghețarul Peștera a fost explorată prima dată, în 1955 de Marcian Bleahu. Am trecut prin satul Casa de Piatră unde ne-am potolit foamea cu niște plăcinte pe lespezi cu brînză și dulceață, și pe la alte obiective, precum un izbuc, peștera Coiba mare. Nu le-am vizitat din cauza timpului scurt, și la Coiba Mare mai fusesem.
La Mulți Ani! Să aveți un An Nou foarte bun!

Spre Peștera Vîrtop:
photos.app.goo.gl/BcdMfEmopr2F5yyN8

Groapa Ruginoasă:
photos.app.goo.gl/E8uxxwqEc3V27MAt6

Marian C raporteaza de la Rev.22, Ref.Bâlea Tunel:
29dec.2021-02ian.2022. Urcare cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, trecere prin tunel în jud.Argeş, la ieşirea din tunel imediat dreapta căutăm cele 2 hornuri de tablă ale refugiului, care ies din zăpadă. Deszăpezire refugiu (uşă, ferestre, generator electric). Semnal Orange bun (3G). Pe 30 dec., lecţii de căţărare la gheaţă cu CAR-Laurenţiu Anghel (aruncare piolet, triunghiuri isoscele în mişcare cu transferul greutăţii de pe un picior pe altul şi urcare), apoi drumeţie pe vf. Văiuga. Am folosit colţari, piolet şi cască. Apus minunat peste creste ninse făgărăşene. Pe 31 dec., urcare pe vf. Iezerul Caprei cu lapoviţă (sunt necesari şi suprapantaloni), hainele s-au uscat la refugiu unde s-a făcut şi o lectie de noduri, cu CAR. Pe 01 ian., lecţii de salvare din avalanşă cu CAR (Lucian Crişan şi Andrei Dumitrache), teoretic şi practic. Pe 02 ian., lecţii de căţărare la gheaţă cu Laurenţiu Anghel (şuruburi, asigurări Abalakov, regrupare), apoi coborîre cu telecabina la Bâlea Cascadă.
photos.app.goo.gl/rSwsHoaMLiHEtHkR6

Incercam sa reincepem si sezonul ciclist 2022, mai timid insa.
Horia nu s-a dezmintit si a facut o invitatie de tura 'detox' pe 1 ianuarie de vreo 65km.
Se pare ca nu a avut succes la participanti, iar eu nu am indraznit sa merg atit de departe. Am scos totusi bicicleta la aer prin imprejurimi, pret de 25km pe 1 ianuarie, si inca 35km pe 3, ca pe 2 am fost in contratimp cu vremea, cumva. Poate totusi sa incercam sa profitam de orele insorite si zilele cu temperaturi mai blinde... daca tot sint. Dar, incet-incet se mobilizeaza lumea, daca vremea e buna!

... va urma ...
Ultima editare: 05 Ian 2022 06:19 de către angela.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
08 Ian 2022 19:36 #4241 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamina 27 decembrie 2021 -2 ianuarie 2022
Duminica 02.01.2022-Sinaia-Tufa-Cumpatul-Stina din Picior-Poiana Tapului. Soarele ne-a imbiat sa urcam pe Tufa si Cumpatul si la iesirea din padure vintul a inceput sa bata dar nu prea rece; s-a intetit la bifurcatia cu Stina din Picior si cum timpul era cam inaintat am hotarit sa coborim la Poiana Tapului. Pina la bifurcatie, pe Cumpatul, s-a mers bine pe iarba si s-a putut ocoli in mare parte zonele cu zapada dar catre Baiul Mare zapada se vedea mai mare si continua. La coborirea pe Piciorul Stinii zapada a fost pe o portiune intarita si ne-am pus gherutele ( din fericire eu am primit o pereche de la Coca care o avea in plus) . Din Poiana Tapului am luat tren particular foarte aglomerat pina la Sinaia apoi am asteptat IR de 16:08 care a ajuns cu intirziere la ora 21:20 in Bucuresti.
photos.app.goo.gl/MwBuEzPfMGxe288y8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
14 Ian 2022 19:19 #4245 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Saptamina 27 decembrie 2021 -2 ianuarie 2022
Cateva poze din selectia de Revelion – o excursie de 3 zile in zona Secariei, cu multi colegi dragi de la club. Vremea a fost capriocioasa in primele 2 zile dintre cele 3, dar am prins 2 apusuri de soare fantastice si 2 curcubee dintre care primul - in premiera pentru toata lumea – a imprumutat culoarea roz a apusului.

In prima zi am facut o scurta incursiune spre Bai, atat cat ne-a permis timpul, din Traisteni. A doua zi, pe 1 ianuarie, am fost intr-o scurta plimbare pe Galma Secariei iar ultima zi am incercat o urcare spre creasta Grohotisului, intarziata/ingreunata mult de noile rupturi ale drumului forestier de acces dinspre Valea Doftanei.

photos.app.goo.gl/MZmW6LFYKqqtzDhV8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.707 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor