Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 1-7 aprilie 2019

08 Apr 2019 09:19 - 10 Apr 2019 20:30 #3580 de angela
saptamina 1-7 aprilie 2019 a fost scris de angela
o noua saptamina, o noua pagina de Cronica... (repetitiv, dar asta e :) )
Este tot primavara, din ce in ce mai bine, dar la munte este zapada inca, si multa, in general, mai ales mai pe sus! Aviz amatorilor de creste si excursii mai la inaltime, nu lasati acasa crampoanele, ca s-ar putea sa aveti nevoie si nu contati pe traversee (mai bine!), s-ar putea sa fie periculoase (poate). Mai curg si avalanse de primavara, ici-colo, ca mai este ce sa curga (nu plecati fara sa consultati buletinul nivo, macar)

Eu am avut o saptamina destul de activa, ca si prognoza meteo a permis. Eu una, de marti nu am mai stat in casa, marti ca deobicei am fost la plimbarea pe lacul Morii, ne-am dus si spre Chiajna pe Dimbovita si am mai adaugat o mica explorare laterala de aceasta data. Miercuri am fost cu bicicleta in explorare la Neajlov, joi la mare (ca am avut o ocazie de transport) la Constanta, vineri si simbata la munte, duminica am organizat un grup la ghioceii de balta de la Calugareni.
Acest sfirsit de saptamina s-a remarcat prin aventuri CFRiste, vineri s-a blocat 3001 la Buda, simbata s-au blocat toate trenurile la Brasov, din cauza unei defectiuni electrice si... fiecare s-a intors cum a putut si a avut inspiratie! Nu neaparat cele mai bune idei, dar nah... cind esti patit cu CFRul, unii nu mai au rabdare sa se rezolve nu se stie cind situatia... Simbata unii au stat sa astepte primul tren, altii au facut combinatii auto/tren sau au ales transportul auto, functie de ce au nimerit. Poate cel mai imbirligat am venit 4 dintre noi, care am luat autobuz in Sinaia sud spre gara mare, de acolo un microbuz la Ploiesti, tramvai in Ploiesti... aveam 2 optiuni, spre gara de vest sau de sud, si cum aflasem ca intretimp au pornit primele trenuri, ne-am dus la vest unde am ajuns cind intra in gara softronicul. Era pe la ora 7 si un sfert, la 8 am fost in Gara de nord impreuna cu alti colegi care au urcat in el din garile unde asteptau. Altii erau in autobuz direct spre Bucuresti, sau in primul IR al CFRului, care erau in urma... poate la vreo ora distanta? Daca ne-am fi dus la sud, primul tren era programat pentru ora 8. IR-ul (primul tren al CFR) a ajuns se pare pe la ora 9.

Clabucetul Azugii, vineri, cu multe flori de primavara
photos.app.goo.gl/yVbNnoF2t2Lwwmvz6

Paduchiosu- Zgarbura, simbata - cu fetele
photos.app.goo.gl/4cJdjF67SjpiHAeG8

Duminica... la Padurea Calugareni (Fintinele), la ghioceii de balta cu prietenii de munte:
photos.app.goo.gl/2eNsmvKYQdMUPxUa8
Atentie! am gasit 3 capuse si in aceasta excursie, iar am fost stringatoare :(

dupa ce am fost in recunoastere miercuri, cu bicicleta.
photos.app.goo.gl/cudDFpcjhxDxLLNx9
Am sperat sa ne intilnim si cu Brindusa, cu echipa ei de ciclisti... dar nu s-a nimerit, desi eram toti in aceeasi padure. Au avut si ei o tura reusita, cu toate ploicelele, au facut vreo 120km!

Raportul lui Iura este probabil mult mai complet:
O tura scurta de duminica in parcul natural Comana in perioada infloririi ghiocelului de balta (Leucojum aestivum). Seceta prelungita din aceasta primavara a facut ca baltile din padure sa fie mai accesibile ca in anii trecuti. Padurea este aproape infrunzita iar covorul des de leurda e gata sa infloreasca. Pe traseu am avut sansa sa vedem si cateva caprioare.
photos.app.goo.gl/trKRfHCRkBnonLWM9

Radu A raporteaza din
Sorica-Urechea
kermit.go.ro/radu/sorica_urechea_apr19/index.htm

Artemiza a organizat o excursie in Fagaras, din care au sosit primele vesti imbucuratoare de la Andrei F:
Traseul a inceput la cabana Poiana Neamtului (700m) de unde am urcat la cabana Barcaciu (1500) cu un grup mai mare. Cei cu coltari au continuat drumul pe muchia Scarisoara catre varful Scara. Pe muchie ne-am confruntat cu vant foarte puternic si am considerat ca urcusul pe varf e prea periculos si ne-am intors. Am ajuns pana la 2000m.

photos.app.goo.gl/KxM1DjkiJvqk6Lk57

Are si Diana un album de Barcaciu:
flic.kr/s/aHsmCHXWVm

Iata si raportul complet al organizatoarei, Artemiza:
In perioada 05/07 aprilie 2019 cand ziua are deja 13 ore am participat in numar de 35 persoane , majoritatea montaniarzi ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti la o excursie cu autocarul pornind din Bucuresti - Pitesti- Ramnicu Valcea- Defileul Oltului-Talmaciu- Avrig cu cazare 2 nopti la Porumbacu de Sus .Dupa ce am admirat din autocar ruinele castrului roman ,,Arutela ", apoi impresionantul Defileu al Oltului , depresiunea Titesti- Brezoi -Valea Lotrului , am facut primul popas la Schitul Cornetu( actual manastire ) , singura din lume pe sub care trece trenul. Am continuat cu autocarul pana la al doilea popas la Avrig poalele muntelui Fagaras , unde am vizitat Palatul de vara Brukental cu gradina in stil baroc, muzeul, Bustul lui Gheorghe Lazar si Biserica Fortificata Evanghelica . De aici am ajuns la cazare la pensiunea ,,La Bradul Inalt " din Porumbacu de Sus pentru 2 nopti. Pana la cina de la ora 18,30 , am plecat in prima drumetie spre ,, Castelul de Lut " din Valea Zanelor , castel pe care l-am admirat cu binoclu si de la cota 1550 m alt . La cazare am fost bine primiti in camere elegante cu mobilier pictat , scaune frumos decorate , de nu ne venea sa mai plecam . Dupa cina si gustarea de palinca din partea casei, ne-am distrat la dans , veselie si multa voie buna. Dis de dimineata ,dupa micul dejun am plecat cu autocarul la Poiana Neamtului ( unde a stationat 8 ore ) ,iar noi am inceput drumetia pe drum forestier , apoi pe poteca cu marcaj ,,cruce albastra "pana pe muntele Barcaciu 1550 m alt. unde se afla si cabana. Opt persoane din grup , mai indrazneti , au infruntat vantul si au urcat mai sus pana aproape de creasta revenind la cazare cu trei ore mai tarziu. Din nou seara cu dans , distractie maxima ! A treia zi dupa mic dejun si despartirea de gazde, am avut o surpriza placuta vizitand un obiectiv mai putin cunoscut din Carta : Ruinele de la M-rea Cisterciana fondata in 1202- 1206. Apoi am vizitat herghelia de cai imperiali din rasa Lipitan de la Sambata de Jos. Pranzul a fost iar o placere , sa revenim la M-rea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Va invit sa vizualizati aspecte din aceasta excursie in trei albume
.

Excursie de 3 zile :M-tii Fagaras- Barcaciu-Porumbacu de Sus -Avrig-Herghelia de la Sambata de Jos , 05 - 07 aprilie 2019. Primul album.
photos.app.goo.gl/3MsZdYCMdYXFbUHm6
Al doilea album din excursia Fagaras - Barcaciu
photos.app.goo.gl/qeo4HNnPKjPbn7NTA
Al treilea album din excursia Fagaras- Barcaciu
photos.app.goo.gl/ThbcyZxQYrJwZKMq6

Svetlana a fost la schi la Val Thorens:
In prima zi îmi spuneam ca tei zile mi-ar fi fost suficiente, la sfirsit mi-as mai fi dorit vreo trei. O zi cu vint, incit era sa ramin in a treia vale, la Courchevel, si inca una cu ninsoare, in rest vreme splendida la Val Thorens.

photos.app.goo.gl/dEAy1wkPje5jkvPE7

Clabucetul Azugii de simbata vine de la Loredana:
Azuga, Clabucetul Azugii, Susai, Predeal
photos.app.goo.gl/md72otrSfkygJ7Rk7
Dupa ce in tren s-au trecut in revista varii optiuni si posibilitati, finalmente, grupul nostru (11 persoane) a optat pentru Clabucetul Azugii (bine, eu stiam ca merg in Piatra Mare, dar na, ce mi-e una ce mi-e alta :-))]

Am pornit pe vreme cu soare dar rece si pe teren uscat. S-a urcat pieptis, din Azuga, pe langa pastravarie, pe drum uscat, fara noroaie. Vant puternic prin padure, insa nu de nesuportat.

La nici jumatate de ora de urcat (cred), in drum au inceput sa apara ghioceii, padurea fiind plina de ei. Mari, bogati, frumosi si multi.

La iesirea in golul alpin, ochii nostri au dat de splendoarea covorului de flori - branduse amestecate cu ghiocei.

Dupa o bine-meritata pauza la soare, printre flori, ne-am pornit pe varf, pe zapada. Nu foarte mare insa si buna de mers. Inca tare, nu putreda, doar putin topita, suficient cat sa nu te deranjeze la umblat.

Pe varf, vizibilitate foarte buna dar vant. Am stat asadar putin si dupa cateva poze de grup, am pornit spre stana, unde s-a luat pauza de praz.

Dupa ce am alimentat "bateriile", ne-am continuat, pe soare, drumul spre Susai. Din fericire, cum zapada era putina, n-am avut parte de "concertul" urat mirositor al snow-mobilelor. Nici ATV-uri n-au fost prea multe, doar vreo 3 ne-au taiat drumul, intr-o mare de praf.

De la Susai, unde s-a mai facut o pauza cu baie de soare, am coborat agale spre Polistoaca, la Predeal. Unde, surpriza... ne-am trezit ca stam in gara fara sa stim pentru cat timp caci trenurile intarziau. A, drumul a fost bun pana la Polistoaca, gheata se mai topise, ceva noroi pe margini, dar nu foarte mult si usor de ocolit.

Am stat aproape 2 ore in asteptare, dupa care ne-am urcat in primul tren sosit, un accelerat, care ne-a lasat pe la ora 9 in Bucuresti.


Rodica R are si ea un set de poze din aceeasi tura:
De la verdeata la zapada - pozele de sambata din Clabucetul Azugii.
flic.kr/s/aHsmCihd8F

De duminica, avem un raport din Baiului de la Emil G:
Ruta a fost urmatoarea:Azuga (DN 1)-culmea Sorica-„Popasul Uriasilor”-culmea Urechea-vaful Cazacul (1753 m)-culmea Dutca-stana Dutca-valea Fetei-valea Marului-Azuga (DN 1).
photos.app.goo.gl/1Qu4yWNnjxAmXuuA7

Iata ca a sosit si raportul lui Mihai R:

Sâmbătă am răspuns invitației lui Marian Curculescu și am mers în grup numeros din Bușteni pe Drumul Fânului, Valea Cerbului pâna aproape de Valea Căldărilor unde zăpada era mai bună pentru ce ne propusesem. După cum vedeți și în poze zăpada de pe versanții nordici ai Văii Cerbului se scursese măturând totul în cale.
Vremea a fost superbă, am repetat căderea si oprirea în piolet la indicațiile și sub supravegherea lui Marian C și Vali M.


photos.app.goo.gl/mNCiexCbbtxPWmwf6

Duminică vremea nu a fost prea grozavă. Ne propusesem o tură cu bicicletele dar până la urmă nu am reușit să conving pe nimeni să facem o tură prin București. Am mers însă, singur, uneori printre mici picături de ploaie, într-o frumoasă tură prin Parcurile Bucureștene. Am încheiat tura în Parcul Mihai 1 unde în Grădina Japoneză avea loc Sărbătoarea Cireșilor. Deși cerul a fost cenușiu și a mai și picurat, a fost o zi frumoasă.

photos.app.goo.gl/ybX1mABgnavNS34E9
Ultima editare: 10 Apr 2019 20:30 de către angela. Motiv: update

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
08 Apr 2019 19:45 #3583 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 1-7 aprilie 2019
Simbata 06.04.2019-Azuga-Clab.Azugii-Susai-Polistoaca-Predeal. In formatie de 11, urcam pe linga Pastravarie pe Clab. Azugii, pe o vreme insorita, cu putina zapada si vint dar cu multe flori de primavara. La intoarcere la gara, avem surpriza neplacuta sa aflam ca trenurile de la Brasov au intirziere, in functie de rangul trenului; primul care vine si pe care il luam este IR cu o intirziere de 1ora si 15 min. R3010 pe care initial l-am asteptat, avea inainte de a ne urca in IR, o intirziere de cca.2 ore. Aflam de la niste cunostinte care veneau din Brasov ca urmau sa mai vina inca 2 IR si apoi R3010, asa ca cine stie la ce ora o fi ajuns in Bucuresti.
photos.app.goo.gl/vjCWJLuRsArYPKNm9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
09 Apr 2019 15:35 #3584 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 1-7 aprilie 2019
La propunerea lui Cristi, având de ales între două "rele", am optat pentru Albişoara Brânei, pentru deschiderea frumoasă către peretele văii Albe... şi pentru că n-am avut plăcerea până acum :-) aşa că, alături de Cristi şi Moniq, am pornit în sus, pe "buza" văii Albe. După izvor ne-au întâmpinat pâlcuri de ghiocei... apoi urme îngheţate de avalanşă persistând în umbra pădurii. La Verdeaţă, soare şi cald, dar curând am intrat la umbră, pe peretele nordic al Caraimanului. Zăpada bine aşezată la început de aprilie, acoperind toate săritorile de pe firul Albişoarei Brânei, transformată într-un tobogan veritabil, ne-a facilitat mersul în amonte, cu mare atenţie însă, panta de cca 45 grade nelăsând loc de niciun pas imprudent. În cca o oră am ieşit în zona însorită a văii dar cu zăpadă bine întărită care ne-a solicitat vârfurile colţarilor şi ciocurile pioleţilor. Câteva capre negre au trecut nepăsătoare deasupra noastră, indiferente la pantele abrupte de sub copitele lor. Şaua Caraimanului ne-a întâmpinat cu un vânt rece şi mici cornişe pe care le-am ocolit pe un piept de piatră, în ciuda colţarilor care scrâşneau neplăcut pe conglomerat. Din zona vârfului Caraiman ne-am îndreptat spre zona de obârşie a văii Albe. Ne-am oprit puţin să mâncăm pe o pantă de iarbă mai ferită de vânt. Coborârea pe valea Albă ne-a solicitat în continuare atenţia şi genunchii iar într-un final ne-am bucurat încă o dată, la plecare, de pâlcurile de ghiocei din pădure.

photos.app.goo.gl/R89LYfr9tFgxhTVN6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
03 Mai 2019 16:28 #3606 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 1-7 aprilie 2019
Si un album intarziat din Fagaras - Barcaciu :)

photos.app.goo.gl/tWcEEBCy7bjUkWkj9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.175 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.