Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 11-17 martie 2019

18 Mar 2019 09:01 - 18 Mar 2019 14:07 #3551 de angela
saptamina 11-17 martie 2019 a fost scris de angela
O noua saptamina, un nou raport...
si Cronica o deschide Artemiza cu ziua de
Luni 11 martie:
La invitatia colegei noastre de club Liana Mirita , luni 11-03-2019 am plecat cu un microbuz in com. Branesti jud. Ilfov la doar 21 km de Bucuresti la ,, Festivalul Cucilor ". Plecand mai de dimineata noi trei Liana M , Rodica B si subsemnata Artemiza C , am vizitat mai intai M-rea Pasarea din apropiere, apoi la capatul satului Branesti am admirat lacul ,iar in jurul orei 14,00 am asistat la parada mastilor din satele comunei Branesti dar si din judetele Vrancea ,Iasi , Maramures , la final si din tara vecina Bulgaria ( masti indrumate de colegul nostru bulgar de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti Georgi Gusev. ) A fost pentru localnici o zi de sarbatoare , la unul din cele mai vechi obiceiuri traditionale , a fiecarui an la intrarea in postul Sfintelor Paste .In centrul satului s-a desfasurat un adevarat carnaval popular in aer liber, multi tineri au fost mascati in cuci si cucoaice ( si nu numai ), neavand nici o legatura cu renasterea naturii . Satenii se loveau usor cu palma pe umar pentru ,,alungarea raului " si ,, pentru sanatate ". La finalul paradelor , localnicii s-au bucurat de un spectacol mult dorit cu artisti de seama .

Festivalul Cucilor din Branesti :11-martie 2019 - o curiozitate !
photos.app.goo.gl/SDgB4AKzk3F6TwQ16

Simbata am organizat iar o tura cu bicicletele, pentru ca pe munte parea ca vremea va fi cam neprietenoasa. Au fost initial 7 amatori, dar 2 s-au retras relativ la inceput- motive de vint/sanatate, ceilalti (Mihai R, Cristi A, Emil G, Andrei F & moi) am parcurs un circuit de vreo 7 ore de la Cora Alexandria (de data aceasta, tot Cora dar alta!) sos Alexandriei- Bragadiru - Clinceni - Domnesti - Teghes - Arges, Delta Argesului, lacul Buda- Mihailesti, iar pe Arges - Darasti - Magurele - sos Bucuresti-Magurele- sos Alexandriei. Circa 60-61km.
Poze nu am facut prea multe, ca am foarte multe albume de pe aceste trasee... 'de casa', dar tot am un album ilustrativ, macar partial:
cind la munte e mai cod decit pe la ses... in prognoza! alta simbata pe 2 roti:
photos.app.goo.gl/1f4RsQJiKHL41vax7

oare ne-am pacalit?

A sosit si raportul lui Emil, iata: tura cu bicicletele, din aceasta sambata (16 martie)

Ruta a fost:
Bucuresti (Cora Alexandriei)-Bragadiru-Domnesti-Teghes-Coronament rau Arges-Delta raului Arges-Lac Mihailesti-Raul Arges-Darasti (Ilfov)-Magurele-Bucuresti.

Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhoto: photos.app.goo.gl/mfxPzH4QiLqNbed8A
A doua tura cu bicla, organizata de Floare de Colt. Din grupul initial de 7 biciclisti, am ramas numai 5, Mihai si Cristi s-au retras la Bragadiru. Echipa de azi a fost compusa din Angela, Mihai, Andrei, Cristi A si subsemnatul. Punctul de intalnire a fost la Cora Alexandriei (unde intoarce tramvaiul 32 si troleibuzele 91 si 96). De aici am mers pe DN6 spre Bragadiru apoi am luat-o spre Domnesti-Teghes pentru ca in final sa ajungem la coronamentul Argesului. Am continuat pe coronament pana la delta Argesului si la lacul Buda-Mihailesti, apoi Angela ne-a condus pe valea Argesului pana in comuna Darasti (Ilfov) si apoi Magurele, unde am vizitat un pic fortul aflat in padurea Reactorului. Angela ne-a condus pana la pasajul care traverseaza centura, apoi ne-am luat "La revedere", si noi ne-am intors la casele noastre. De la Cora Alexandriei pana la Magurele, tura a fost ceva mai mult de 60 km. La acestia s-au adaugat kilometri parcursi de fiecare pana la casele lor. Fiind cel mai departe de locul de intalnire, am parcurs in jur de 75 kilometri.


Varianta lui Mihai R:
O plimbare de vreo 70 km cu vânt puternic din față la plecare, cu soare, cu zone rurale în apropierea Bucureștiului, cu bălți, cu vânt din spate, cu deltă, cu treceri peste curs de apă, cu pădure. O zi și o tură reușită.

Șos Alexandriei-Bragadiru-Clinceni-Domnești-Țegheș-Coronament Argeș-Baraj Argeș lac Buda Mihăilești-Dărăști Ilfov-Măgurele-Metrou Izvor 16-03-2019
photos.app.goo.gl/xgcAYtgLEJUtuyRu8

Am aflat deja de duminica de la Mitica L (care a fost si simbata pe munte), cam cum s-a pus problema cu codul in Bucegi, dar iata ca vine si Vali G cu raportul lui, sa ne lamurim si mai bine :)
Cod galben pentru vânt și totuși urcăm din Sinaia spre vârful Furnica, pe la Cota 1499, închisa cabană Miorița și primitoarea clădire a telegondolei de la Cota 2000. Nu se mai vedea nimic, iar vântul ne lua peste picior, rău de tot. Nu a fost chip să nu-l bagăm în seamă, așa că am făcut cale întoarsă. Coborâre rapidă pentru 4 coechipieri pe partia de schi, prin spatele telegondolei, traversăm Calea Codrului, intram pe creasta care ajunge pe strada Pustnicului, mergem putin in stânga pe ea, prima la dreapta și intrăm pe salvatoarele scări de pe Aleea Nucet, apoi dreapta putin și alte scări salvatoare în stânga și ajungem pe Aosta de unde cunoaștem zona spre gară. Gabriela și Teo, studenți la medicină, au primit botezul iernii adevărate, inevitabila fuga la tren, dar și recomandări favorabile pentru a fi acceptați ca membri ai Clubului.
photos.app.goo.gl/HSr5wGEGfRUS6iLK9

O buna parte a excursionistilor de simbata au ales ceva mai cuminte, iata ce scrie Radu A:
am fost cu trupa mare de la tren pe la Lacul Paltinu din Nistoresti si am coborat pe Comarnic. Sefa de tura a fost Mirela care stia foarte bine traseul.
Iaca si pozele mele:
kermit.go.ro/lpaltinu.tar
kermit.go.ro/radu/lpaltinu/index.htm

si Svetlana, care a fost pe traseul Breaza - Sinoiu - Paltinu - Comarnic:
photos.app.goo.gl/yzSgY6aKtM94ytss5
La Multi Ani! Svetlana!!!

Nici Diana nu a ramas datoare:

Cum s-au întâlnit la lacul Paltinu, floriștii din trei trenuri ... sau ... în căutarea uzenilor - mai multe detalii despre uzeni puteți afla de la Horia ...
Breaza, Șotrile, Boncu, Vf Frumos, lacul Paltinu, Seciuri, Comarnic
www.flickr.com/photos/serdiana/sets/72157677257410317/

Iata ca si Artemiza a terminat raportul de tura:
Dupa multe propuneri pentru sambata si dumineca ( ca va ploua intr-o zi si in alta va fi frumos ), m-am hotarat sa merg sambata la munte la ghicei ! Cu o saptamana in urma i-am admirat in spatele cabanei Diham, numai ca in tren am ales dealurile in locul muntilor .Asadar am coborat in loc. Breaza 15 persoane : Hari A , Isa A , Svetlana ,Anca S ,Alice G , Lia S ,Gabi A , Monica L.Diana S , Vali C , Alexandra I,Andra F , Silvia S, subsemnata Artemiza C si Luca ( baiatul Alexandrei ) cel mai tanar montaniard de 4 ani si 7 luni. Drumetia noastra a pornit din Breaza - Culmea Cornului - Dealul Sinoiu( 742 m alt.)-Lutul Rosu -Vf. Frumos( 1047 malt. )-Lacul Paltinu ( unde ne-am intalnit cu alti 7 colegi din alte doua trenuri ) , ne-am intors pe Culmea Seciuri- Secaria. Total 21 km , de unde murdari de lutu rusu ( si nu numai ), am asteptat la troita de la Secaria circa o ora ( pentru ca am refuzat cu totii sa mergem pe asfalt ), pana cand un microbuz si 2 tx. ne-a dus in gara la Comarnic pentru trenul de ora 18,00. Timpul a fost frumos , noi am facut doua pauze , una in mijlocul padurii de pin ,alta la Lacul Paltinu . In loc de ghiocei am gasit inflorit liliacul salbatic mov cu un parfum deosebit de placut si maseaua ciutei alba
photos.app.goo.gl/7XJtc3cx241Z9Sz7A

Duminica a fost anuntat un traseu la ideea lui Misu Drumea si Mihai Raciu, la care ne-am adunat 7 participanti.

Primul raportor este Iura:
Dupa mai bine de trei luni de trasee cu zapada, duminica am optat pentru o drumetie "pe uscat" in subcarpati in zona Brebu - Telega cu acces din Campina, obiectivele principale fiind Crucea Domnitorului dun Melicesti si lacurile si exocarstul pe sare de la baile Telega. Crucea a fost ridicata in 1867 in amintirea locului unde a poposit Carol I (pe atunci nu era inca rege) in cautarile sale pentru o locatie potrivita pentru castelul regal. Crucea este amplasată în poiana Prunii Mitrului de pe dealul Măceșula o altitudine de circa 700 m. De pe culmea pe care este ridicată crucea vederea este panoramică și se pot observa în plan îndepărtat Munții Bucegi, Baiului, Grohotiș, iar în plan mai apropiat depresiunea Brebului. Wikipedia ofera mai multe detalii interesante despre istoria crucii aici ro.wikipedia.org/wiki/Crucea_Domnitorului_din_Melice%C8%99ti . De la Melicesti am coborat la Telega, cu o scurta oprire la lacurile sarate si dolinele in sare de deasupra acestora. Multumim pe aceasta cale lui Misu Drumea pentru ideea traseului si ghidaj. Pozele: photos.app.goo.gl/1Nr8VW5nhrrpCPJv6

Fara exocarstul de sare, si mai modest este raportul meu, care am ratat vizita la lacul sarat, asteptind grupul pe o banca, unde mi-am scos picioarele la aer, din bocanci:
photos.app.goo.gl/smWuzSUsyqp7iDeH6
In completare, va redau observatiile primite de la un prieten drag, Sam:
Sper ca stiti ca ati trecut pe langa podul de fier construit de celebrul inginer Gogu Constantinescu, asezat pe role de fier pentru a compensa efectele dilatatiei, pe nedrept lasat sa se naruiasca acum sub indiferenta implacabila a prezentului ca sa demonstram cata dreptate avea Jean Cocteaux cand spunea ca aici, la romani, ne aflam la portile orientului unde nimic nu se intretine, ci se lasa in ruina.
Si fiindca ati ajuns la Crucea Domnitorului, daca nu ati retinut textul de pe ea, vi-l transmit acum:
“Consiliul general al județului Prahova în ședința sa din data 12 Novembre 1866 a hotărît în unanimitate a ridica acest monument în cinstea Domnului României Carol I dreptu semn de credință pentru prea iubitul lui Domnitor. Întregul județul Prahova fiind Președinte al Consiliului General de Prahova George Grigore Cantacuzino și Prefect al județului Prahova Theodor Constandin Văcărescu
Sculptor, Paul Focșeneanu”.
Probabil nu ati avut timp suficient sa ajungeti si in piscul Macesului, unul din cele mai inalte dealuri subcarpatice de peste 850 de m si eventual sa va rupa cainii ciobanesti de la Stana lui Usurelu asezata chiar in drumul de coborare in Bustenari. Sunt multe de povestit despre locurile de poveste pe unde eu mi-am rupt talpile "tenesilor" copilariei.
Pozele tale in care aluneci usor cu teleobiectivul catre inaltimi mi-au provoacat o nostalgie aparte. Ce putin ne trebuie sa fim fericiti.


Mihai R este si el gata cu albumul:
O plimbare frumoasă pe dealurile de deasupra Câmpinei, peste 20 km.
Soarele ne-a răsfățat după ora 12:00. Mergem pe șosea pâna la Brebu apoi cotim spre dreapta și urcăm dealurile. Pe fostul drum de care de deasupra fostelor livezi ajungem în Melicești și la Crucea Domnitorului. Coborâm în Telega și facem o baie sărată la picioare, binevenită. Mergem spre gară și luăm o parte din noi RegioTrans 17:42, alții ceva mai târziu Regio 3010.

Câmpina - Brebu - Melicești - Crucea Domnitorului - Telega - Câmpina 17-03-2019
photos.app.goo.gl/yk6wQiwjAWEpSt5y6

Mihai Cernat raporteaza dintr-o tura de abrupt:
Duminică 17 martie 2019

Seaca dintre Clai, la initiativa mea

Zăpadă multă, un strat nou nu foarte aderent pe alocuri, cald, firul acoperit integral. În partea superioară destul de moale zăpada.
Coborârea pe unde am urcat, Brâul lui Raducu presupunând traversari expuse.

Echipa: Mihai Cernat, Elena Asaftei, Florin, Petrut, Dan

Echipament: coltari, piolet, semicoarda.

(asteptam si ceva ilustrare foto)

Brindusa a propus o noua tura de biciclete pentru duminica, dar probabil ca nu prea a mai gasit cu cine, multi fiind dupa tura de simbata... Si propunerea ei era destul de departe :) Se pare, dupa pozele pe care le-am vazut de la ea, ca a fost deosebit de frumoasa, cu brinduse galbene- din pacate colectia wetransfer primita de la ea are viata prea scurta pentru a ne bucura de ea prea mult... poate ne faci un mic album pe flickr? macar cu o selectie?
Tura cu bicla la brinduse galbene pe Valea Gurbanului.
Traseul a fost: CFR Progresu-Copaceni-Padurea Moarta-Colibasi-Comana-Vlad Tepes-Comana-Gradistea-Adunatii Copaceni-Bucuresti
wetransfer.com/downloads/a71a65d2171a2d0...0190317190320/8ddf93
Ultima editare: 18 Mar 2019 14:07 de către angela. Motiv: update

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
18 Mar 2019 19:46 - 19 Mar 2019 11:22 #3553 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul saptamina 11-17 martie 2019
Impreuna cu Vali B. am mai facut o incursiune la ski duminica - ca de inceput de final de sezon :). Initial am vrut sa urcam la Sinaia dar dimineata erau inca nori amenintatori si vant puternic asa ca am optat pentru Azuga, ceea ce s-a dovedit a fi intelept, deoarece telecabina la Sinaia am aflat ca a pornit de abia la 11 si ceva.
La Azuga este inca multa zapada pe partii (mai ales pe Cazacu, care este mai umbrita) dar din cauza temperaturilor extreme de mari (15 grade la pranz la baza) structura stratului de nea s-a modificat destul de tare, zapada a devenit foarte grea.
Dar ziua a fost superba dupa pranz si s-a incheiat cu o sesiune de plaja cu vedere de 5***** :).
Ultima editare: 19 Mar 2019 11:22 de către Ilinca.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
19 Mar 2019 11:29 #3555 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 11-17 martie 2019
Duminica 17.03.2019-Predeal-Gilma-Bradet-La Cleste-Deasupra cab.Diham-Poiana Izvoarelor-cab.Gura Diham-Busteni.O zi placuta cu soare si zapada ideala de mers. De la sos. de Piriul Rece se trece apa Risnoavei pe 2 bolovani, cam distantati si care, la un debit mai mare vor fi inutili. Poteca Bradetului iar a fost distrusa pe portiuni de camion de mare tonaj. Deasupra cab. Diham ne-am intilnit cu multi turisti care plecau de la cabana si cu citiva brasoveni care veneau de la Pichetul Rosu si Poiana Izvoarelor. La Gura Diham i-am ajuns din urma pe Gigi U. cu coechipierii, care mersesera pe Munticel si coborisera tot prin Poiana Izvoare. In gara Busteni ne-am intilnit cu sotii Golopentea care au fost pe Grecu .
photos.app.goo.gl/WcT3rFkhkWXH41Cu9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.157 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.