Saptamina 13-19 noiembrie 2017

19 Noi 2017 08:00 - 24 Noi 2017 09:48 #3037 de angela
Saptamina 13-19 noiembrie 2017 a fost scris de angela
Toamna de noiembrie, pina la urma, chit ca saptamina a inceput inca cu temperaturi relativ mari.
Luni a fost cald si a fost intilnire la club, unde ne-am delectat cu conferinta lui Cristian Lascu timp de aproape 2h in care nu s-a plictisit nimeni.
Marti am fost, cine si-a putut permite, pe Balta Vacaresti, impreuna cu Mircea Tufareanu, cunoscator bun al secretelor acestor locuri.
Chiar daca fotografiile noastre nu se apropie de ce realizeaza ghidul nostru de marti, venim si noi cu citeva rapoarte foto 'cronicaresti'.
De la Geta:
toamna tarzie in Delta Vacaresti
photos.app.goo.gl/UBSYrninAlYMBobI3
si de la mine:
photos.app.goo.gl/z4hNIifPLuw0YTVs1
Puteti sa mai vedeti citeceva, evident si pe pagina de facebook a lui Mircea: www.facebook.com/mircea.tufareanu
si poate vom mai primi si de la alti participanti citeceva.

Apoi au venit ploile, mai mult sau mai putin si ceata mai ales simbata.
Totusi, ca de obicei ne-am regasit cu prietenii nostri de munte la 3001, nu in vagonul 2, traditional al nostru, pentru ca am fost izgoniti de acolo de un grup de vreo 100... care spuneau ca au rezervare dar NU AVEAU! de vreme ce la scurt timp si ei au fost expediati in alta parte de conductorul trenului (ca urma sa vina un grup de copii din Ploiesti!), dupa cum am aflat de la Gigi, pe care l-au izgonit din vagonul 3... ca sa isi faca loc. Ne-am dus sa verificam daca la Ploiesti se va urca grupul de copii... nu a fost nici un grup in vagonul 2 la etaj 'al nostru'. Asa ca ne-am mutat in vagonul 1, si ne-am impartit cei citiva temerari dupa dorinte. S-au discutat urmatoarele variante:
Valea Grecului- vf Grecu- Vinatori de Munte- valea Iadului/Leucii (fara fotoreporter)
... ceva cu Fitifoi, dorit de Mirela, dar vom vedea curind ce s-a realizat
Piciorul Gagului ... realizat- nu numai de grupul nostru de 3, cu Doina si Artemiza, ci si de un alt grup masinist, care a venit 'pe urmele noastre' ceva mai tirziu se pare, cu alta varianta.
Varianta lui Radu A:
Si eu am urcat tot pe Gagu dar pana sus si am coborat pe Caine. Probabil ca ai fost cu 15 minute in fata noastra caci am preferat sa merg cu masina unei amice.
Deoarece m-a luat de langa casa am dormit cu o ora mai mult - nu am rezistat tentatiei ;)

kermit.go.ro/gagu-caine-nov17.tar
kermit.go.ro/radu/gagu-caine-nov17/index.htm
Mai pe sus s-a spart ceata si s-a vazut tare fain :)

Excursia noastra, de la Doina:
photos.app.goo.gl/d4pxYqHYrFrodn2Z2

a mea:
cu ceata in Baiului de sud: Sinaia sud- piciorul Gagului-liziera de zade- valea lui Bogdan-Valea Larga
photos.app.goo.gl/EyqTnva4UaHYut6e2

si a Artemizei:
photos.app.goo.gl/dHcCpaWYsx4qYUIu1

Emil raporteaza
Ruta a fost una clasica, pentru acest sezon: Predeal-varful Fitifoi (1282 m)-DN 73A-Cracanel-"La Podele"-Poiana Frasinet-Cabana Diham (1320 m)-Saua "La Cleste" (1363 m)-pe conducta-Gura Diham (982 m)-Busteni.
Pozele, plus cateva comentarii se pot descarca de pe Google Photo:
photos.app.goo.gl/4CamDbQkgniB07eE2

Albumul de la Mirela simbata:
photos.app.goo.gl/fEDCg46u5Wij8oNx1

Simbata a fost ceata cam peste tot, noroi, dar destul de caldut. Pentru duminica se anuntase ceva mai rece si cu vint.

Duminica, Mirela a fost pe traseul Azuga-Drumul Tunului-Clabucetul Taurului(1520 m)-Cabana Garbova(1350 m)-Clabucet Plecare-Predeal,19.11.2017
photos.app.goo.gl/fTTfHstWjTom6GO03

Svetlana a fost duminica in Clabucetul Azugii:
photos.app.goo.gl/AaHL2qxdCPwrWim12

De la Valentin M am primit o frumoasa tura montana de iarna adevarata:
Bucsoiul Mic - Omu - V.Cerbului - 11.19.2017 (Traseu pe vreme cu vant puternic si putina ninsoare care ne-a oferit peisaje de poveste. Nu recomand acest traseu necunoscatorilor pe vreme nefavorabila).
photos.app.goo.gl/ZgUKd1KQugNtpAvt2
Ultima editare: 24 Noi 2017 09:48 de către angela. Motiv: update

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.135 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor