Uite ca am intrat in noul sezon de mers al Trenurilor CFR in aceasta saptamina, care nu ne-a "prea" adus raspuns la sperantele noastre de o viata mai buna in accesul la traseele noastre de rutina
![:) :)]()
saptaminala.
Totusi, nu ne descurajeaza asa de usor conditiile, cum am dovedit pina acum, au fost si vremuri mai grele si ne-am adaptat.
Prognoza de sfirsit de saptamina a fost bunicica, doar foarte frig - cit de frig sau vint a fost, am aflat din mesajele de "vaicareli" pe facebook- deocamdata - mofturi!
![:) :)]()
Se pare ca "frigul si vintul" au fost
cuvintul de ordine in toate turele.
Iarna si-a intrat in drepturi, cu zapada si frig si vint dupa cum ne relateaza deja colegii in fotografiile lor. si cum incerc sa urmez cronologia corecta a "intrarilor" in Cronica, incep cu raportul sosit primul -de la
Svetlana, care a fost cea mai harnica de data aceasta:
goo.gl/photos/KAmkYmmsmGh1Q7hy7
este locul albumului ei, dintr-o tura
Predeal Saulescu, Cotul Donului, Poiana Secuilor, trei Brazi,Predeal, cam frig!
Radu A este urmatorul
raportor:
Am fost cu unchi-miu care face tura mai tarziu (nu cu noaptea in cap).
Iaca a venit si iarna - si-a intrat in drepturi...
Am facut si cateva poze:
kermit.go.ro/vgrec-diham-munticel16.tar
kermit.go.ro/radu/vgrec-diham-munticel16/index.htm
Traseul a fost unul clasic de iarna: Azuga - Valea Grecului - Cb. Diham - Pichetul Rosu - Poiana Costilei - Caminul Alpin.
I-am vazut (pe facebook) pe
Andrei P... bine mascat in
Ciucas, si pe
Mihai C: cu mult vant si frig si putine poze in
Muntii Neamtului.
A sosit si raportul lui
Iura:
Deciziile privind traseul au fost foarte greu de luat. La Predeal am ajuns numai eu si cu Ion (Cricoveanu). Tinand cont de gerul de afara, traseul a fost strategic ales sa aiba la mijloc o cabana. Gerul era atat de naprasnic incat zapada scartia si se formau cristale de gheata in nari. Pe tot traseul pana la Susai si apoi pe Muchia Susaiului spre Clabucet, Garbova si coborare pe Drumul Tunului, nu am intalnit decat 2-3 oameni. Nu erau nici pe partie, nici pe creasta si nici la cabana, desi telescaunul functiona. La Garbova am intalnit o alta echipa a Florii de Colt care venise pe Drumul Tunului. Intalnirea a fost o surpriza deoarece ei coborasera in Azuga cu intentia de a urca Clabucetul Azugii dar s-au razgandit de la inceput din cauza vantului.
Pozele, putine si nascute in durerile facerii din cauza gerului, sunt grupate in albumul de mai jos.
goo.gl/photos/pcDxxuJKEEEiRugj9
Din grupul amintit de
Iura, uite ca ne povesteste
Mihaela R: uite pe unde am fost ieri cu Mihaela Dobrin, Anişoara, Adina, Ovi si Cătălin. Am plecat din Azuga, am poposit la Gârbova, unde ne-am întâlnit cu dl. Iura şi cu dl. Ion, şi am ajuns în Predeal. Deşi geruţ, am întâlnit peisaje de vis, ne-am tăvălit în zăpadă şi ne-am simţit excelent ![:) :)]()
- tura
Clabucetul taurului dinspre Azuga
www.flickr.com/photos/139864694@N05/albu...52/with/30877965474/
si, uite si ce zice si
Mihaela D despre aceeasi tura:
Am coborit in Azuga 6 hotariti sa facem Clabucetul Azugii dar din cauza vintului puternic dupa traversarea soselei ne-am hotarit sa ne indreptam catre Clabucetul Taurului. Cam ger dar inainte de a urca pe Clabucet vintul a fost acceptabil iar gerul s-a mai inmuiat la soare. Am testat si bocancii noi de iarna FITZROY - TREZETA dar am constatat la intoarcere ca trag apa desi pe ei scrie waterproof ; am avut eu ghinion sau asta e calitatea lor ? Garmontul pe care l-am folosit pina anul asta chiar a fost impermeabil ceva ani.
goo.gl/photos/m5ehjbNT2RP8C2BL6
Iata si raportul
Mirelei:
Sambata am facut Predeal-Fitifoi-Cabana Steaua (Forban)-La Cleste-Conducta-Gura Diham-Busteni.
goo.gl/photos/FCWtmQkSw8s51GpAA
Duminica, Valea Larga-Sinaia Sud.
goo.gl/photos/Dowvj7kL6LyK4VfVA
De la
Doina a sosit un album cu
Poiana Tapului - Sinaia:
goo.gl/photos/Wm1hVkiZ8kemEpkg9
Iata si o excursie de anduranta, de la
Vali: Am plecat cu acceleratul de 6.00, dar am vorbit la telefon de vineri pentru taxi. Frig...Taxiurile ne-au lasat la a doua asezare de dupa cotul cel mare al vaii.
goo.gl/photos/E54m3ZHPpKf1j5Nw9
aceeasi excursie, de la
Marius:
Prin munţii Neamţului din Azuga (valea Azugii, piciorul şi vârful Neamţului) în Predeal (lacul Roşu, vârful Retevoi, Susai) cu zăpadă, soare, nori, ger, vânt şi... bună-dispoziţie
plus.google.com/u/0/photos/1131412275582.../6366100256495122945
Raportul lui
Florin D vine din
Ciucas:
www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157676523208141