saptamina 24-30octombrie 2016

31 Oct 2016 08:36 #2726 de angela
saptamina 24-30octombrie 2016 a fost scris de angela
Saptamina de culori desigur!

A fost si tura foto organizata de Iura la Paltinu, dupa cum stiti, asa ca ii dam cuvintul:
Tura spre lacul de acumulare Paltinu pentru a admira culorile toamnei anuntata pe site a adunat un numar de 43 participanti din cei peste 60 prezenti in tren. Traseul a inceput in halta Nistoresti de unde s-a traversat culmea spre Sotrile, s-a urmat valea Campinitei pana sub catunul Vistieru apoi s-a urcat in creasta Boncu care s-a parcurs pana la vf. Frumos. De acolo grupul a coborat spre sud oprindu-se pentru pauza de masa pe culmea care margineste la vest lacul Paltinu. Intoarcerea s-a facut peste platoul Seciuri, o parte din echipa coborand in Comarnic direct pe creasta in timp ce ceilalti au coborat pe drumul care vine din Secaria. Lungimea traseului masurata cu mai multe aplicatii de mobil a fost de circa 21 km iar timpul de mers (fara pauze) de 7 ore si jumatate, urcusul total fiind de circa 700 m. Carcotasii se vor plange ca au intalnit noroi in zonele plate si nu pot sa ii contrazic. In schimb culorile toamnei erau pe maximum, iar vremea a fost perfecta pentru a le savura. Ca fotograf as fi dorit macar putin soare (a aparut la final pentru 10 minute) insa, sa nu maniem pe Dumnezeu.
Multumesc pe aceasta cale Lianei Mirita care a indeplinit cu profesionalism rolul de ghid pentru aceasta tura.

Albumul turei se poate viziona la adresa:
goo.gl/photos/w6TwWLYi7VQJkroG7

Tot pe acolo, a fost si Mihaela I, iar raportul ei foto il vedeti la:
goo.gl/photos/Lnaj9tqsKwYm16iz7

Nu a lipsit nici Emil:
Aceasta a fost pe ruta: Nistoresti-Sotriile-Valea Campinitei-Vistieru-Boncu-Paltinu (zona de unde se vede de sus, lacul)-Seciuri-soseaua Secaria-Comarnic avand ca punct final de destinatie: Comarnic.
Pozele, plus cateva comentarii se gasesc aici: goo.gl/photos/jkAd9YqbFZ7VytHq8
Pozele, la rezolutie normala, se pot descarca de pe transfer.ro: d.transfer.ro/Tura_Paltinu__29_octombrie..._ro-30oct-b4a46e.rar

Si seria de poze de la Diana: www.flickr.com/photos/serdiana/sets/72157675866960546

Si Horia a postat un album pe google+: plus.google.com/photos/10262481521745150...hkey=CNOBuovB6rmh0QE

De la Florin D a sosit inca un album: www.flickr.com/photos/135189018@N08/sets/72157676180793505 .

Iata si un album de la Ion H: goo.gl/photos/G3gtiCEQcknv6gcq9

Anca a fost la cules, pe dealurile Comarnicului:
goo.gl/photos/xUpyheLBe4YjddYv5
si Mihaela D ne raporteaza:Cu ceva timp inainte am vorbit cu d-na Marcela din Comarnic sa cumparam nuci si simbata noi cei 4 impreuna cu inca 7 ( din care o parte erau si ei dornici de nuci iar restul numai de plimbare) am coborit la Comarnic. Vreme placuta cu soare mai mult la sfirsitul plimbarii.
cu albumul aferent:
goo.gl/photos/T65zYDWjDhpkenAr7

A mai fost si excursia in Tara Luanei organizata de Artemiza- la Babele de la Ulmet si la asezarile rupestre de la Nucu, de unde deocamdata aveti doar o tona de culori de la mine:
goo.gl/photos/aTVp752to26r9i2e6

Si Gabriela a fost harnica si ne-a trimis poze grupate pe doua albume:
ziua 1: goo.gl/photos/piAQWU1KxvkmTp2ZA
ziua a 2-a: goo.gl/photos/YicL8kfrRSTVG8J6A

Geta a fost si ea cu noi, iata ce ne scrie:
Excursie cu Miza in zona Bozioru -Buzau , doua zile -

Prima la Trovantii din Ulmet sau Babele din Ulmet formatiuni ciudate ce se afla pe coama unui deal din zona , iar toamna prin culorile ei dau si mai mult farmec locului.
A doua zi bisericile rupestre din zona satelor Nucu si Fisici .

prima zi:
goo.gl/photos/P4Y6eU3u5JR7bWxU8
30.10.2016 a doua zi a debutat cu o ploaie dar dupa ce s-a oprit am plecat spre bisericile rupestre , asa cum s-a stabilit in doua serii si cu doi ghizi.Terenul a fot dificil cu mult noroi , ascuns sub frunze .Am reusit sa facem toate obiectivele Fundul Pesterii, Pestera lui Dionisie Torcatorul , biserica lui Iosif ,Agatonul Vechi si Nou , Crucea Spatarului , lacul Mistretilor si Fundatura .( mai putin Vf Ascutit ).
Soare , culori de toamna , obiective deosebite si valoaroase .

goo.gl/photos/6MmSXbmrMfG4qp7p6

Si albumul organizatoarei excursiei, Artemiza: Excursie -toamna in Tara Luanei- al treilea pol energetic al Pamantului, trovantii si asezarile rupestre din M-tii Buzaului:
Daca in luna mai anul acesta am vizitat comuna Colti, cu situl Alunis , in aceasta toamna ne-am propus sa vizitam zona Ulmet- Fisici - Nucu . Astfel am plecat un grup de 43 persoane, ( 34 membrii ai clubului Floarea de Colt Bucuresti , si 9 simpatizanti ) . Prima zi , pe drumuri pline cu noroi, am vazut trovantii din satul Ulmet intr- o deosebita paleta de culori de toamna , seara dans si voie buna . Noaptea la ora 0,00 se shimbase ora , hotarasem ca la ora 7,30 dimineata sa plece 22 persoane, primul transport spre satul Nucu , cu camioneta si apoi peste 45 minute al doilea. Dar ,la ora 7,00 inca ploua incet, asa ca am prelungit putin plecarea pana a stat ploaia. Am vizitat aproape toate asezamintele rupestre numite generic ,, agatoane ": Agatonul Vechi si Nou, Pestera lui Dionisie Torcatorul ,Pestera lui Iosif , Fundul Pesterii , Fundatura , Lacul Mistretilor. dar infruntand un noroi de pe traseu ,,cel mai greu din viata mea ". La intoarcere in autocar am asezat bocancii plini cu noroi in pungi grele. Va invit sa vizionati albumul meu.

goo.gl/photos/h9JZWzFdPgqcfvRV9

Tot de la mine, de vineri, pentru comparatie, iata si un Pitiponc, aka Clabucetul Taurului, dinspre Predeal spre Azuga, cu coborire pe Drumul Tunului si urcare pe pirtia de schi Clabucet
goo.gl/photos/2b4qeDq9s6jn2enC6
si varianta de la Doina: goo.gl/photos/nhAesAE2sogHkG5y9

Radu A a fost prin Bucegi-Piatra Arsa:
Iaca si poze de pe traseul de Piatra Arsa:
kermit.go.ro/schill-parsa-oct16.tar
kermit.go.ro/radu/schill-parsa-oct16/index.htm

Vali ne serveste un pic de Brina Mare a Morarului:
goo.gl/photos/mMM27w9ZAPRv1TE47
Din aceeasi excursie, am primit si albumul lui Marius:
plus.google.com/photos/11314122755820529.../6347968424019872449

Iar Svetlana: Creasta Baiului (Sorica) - Zamora-Piciorul cainelui
goo.gl/photos/r2J6mpXC4zNCX2nX8

Mihai si Claudia au fost la Piramidele din valea Stancioiului
goo.gl/photos/iwA3ufdZXs4iz8oi8

Mirela, dupa cum ne-am obisnuit, a fost iar 2 zile in excursii:
Sambata, soare, Nistoresti-Valea Campinitei-Vistieru-Vf.Frumos-Lacul Paltinu-Culmea Seciuri-Comarnic.
goo.gl/photos/EKFxBcFqKeHHWApm8
Duminica, zapada, Predeal-Polistoaca-Muchia Susai-Partia Cocosul-Clabucet Plecare-Cabana Garbova-Vf.Clabucetul Taurului (1520 m)-Drumul Tunului-Azuga.
goo.gl/photos/ByWbacuNqNcwXYjk6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
14 Noi 2016 10:34 #2731 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Re: saptamina 24-30octombrie 2016
Cu intarziere, cateva poze din frumoasa excursie organizata de Artemiza:

goo.gl/photos/yy2Hdn9tgHaPD5259

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.167 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor