saptamina 25-31iulie 2016

01 Aug 2016 07:33 - 25 Mai 2017 14:58 #2678 de angela
saptamina 25-31iulie 2016 a fost scris de angela
Tot cald, foarte cald... dar mergem mai departe ;)

Geta este cea care incepe raportarea, cu o drumetie sufocanta de la Nistoresti la Cimpina - aici :
La dorinta Vioricai Bodea am hotarat sa mergem pe culmea dealului din Nistoresti (Frasinet ) pana in Campina.Suntem 8 doamne hotarate sa infrunte canicula , cu gandul si la locurile umbroase si la cules de plante medicinale .

Artemiza a organizat de aceasta data o excursie in zona subcarpatica a Olteniei, apropiata de Buila-Vinturarita:
Cu acelasi gand sincer de a pleca departe de caldura din Bucuresti ,am organizat o excursie cu autocarul pe muntele Arnota ,la poalele Masivului Buila- Vanturarita. Ne-am strans 29 persoane , membrii si simpatizanti ai ,,Florii de Colt " si am plecat pe traseul : Bucuresti - A1- Pitesti- Ramnicu Valcea - Bistrita. Dupa un prim popas de ,,Mic Dejun"la Dedulesti la ,, micii mari ", ne-am oprit la Muzeul in aer liber al Trovantilor de la Costesti, apoi la M-rea Bistrita, M-rea Arnota , Pestera Sfantului Grigore Decapolitul " si Cheile Bistritei.

De la Valea Larga la Posada, pe la Uluce a mers un grup, dupa cum ne raporteaza Ion- aici .

Daca fetele au spart gheata si au reusit sa ajunga dupa ani de zile din nou in Piatra Craiului sudica, la cabana Garofita Pietrei Craiului, iata-ne inca 10-12 persoane petrecind citeva zile acolo -unde fiecare a facut trasee dupa cum a simtit. Varianta mea-iat-o:
varianta google photos:
varianta picasa: . Traseele parcurse de mine si tovarasii mei de drum, in componenta variabila au fost:
miercuri: drumul la cabana, excursie pina in zona abruptului (CG+TR+TA)-Ceardacul Stanciului-coborire spre drumul Granicerului (CR)- Crucea Granicerului- valea lui Ivan(TR) (zona cabanei)-parcarea de masini si inapoi la Garofita pe drumul de acces.
joi: CG +CA pina la Marele Grohotis -Poiana inchisa- iesirea in creasta "la ora 2" (varianta Emilian Cristea, usor modificata, parca)- Creasta sudica pina la saua Grindului (PR)- Drumul Deubel (La Lanturi) - La Umerii Pietrei Craiului (BR)- Tamasel(BR+TA)- cabana Garofita PC (PG)
vineri: repetare pina la Ceardacul Stanciului- spre Valea Urzicii si urcare pina la nivelul Briului Rosu(TA), intoarcere pe TA pina la Padina Lancii firul principal, inapoi la cabana (CG+TR)
simbata: cu Ioana in principal pe portiuni de Drumul Granicerului si pe sub abrupt: urcare pe CG, spre Tamasel pe TR, vizita la Izvorul Otetelei, inapoi la Tamasel, la Umerii Pietrei Craiului- pina spre Caramidarie (fara ultima coborire) (BR)- inapoi spre CG, coborore pe CA la drumul Granicerului- TR- si coborirea finala la cabana pe CG
duminica: coborirea la masini si drumul spre casa, cu pauza la Cetatuia (Negru Voda).
Despre ce au facut altii, asteptam raportul lor.
Au venit acum si cele doua albume de la Diana, pentru cele doua zile in care au fost si ea si Vali cu noi: ziua 1 si ziua 2 .

si o restanta, aparuta abia in septembrie, de la Horia: plus.google.com/photos/10262481521745150.../6314592787990489169

Pe Facebook, am mai vazut citeceva de la Elena - Ciucas, Dan si Mihai - Bucegi (Morar, Omu, Doamnele), Rodica -Piatra Craiului sudica. Si nu in ultimul rind, trebuie mentionata "inspectia" la Monumentul Alpinistilor de la Capra/ Fagaras, proiectul de suflet al Rodicai Radulescu.

Iata, a sosit si raportul lui Emil, pe care i-l inserez aici:
Va trimit pozele din acest week-end, din Fagaras, de la actiunea de reparare a Monumentul Alpinistilor, de la Lacul Capra,
Albumele acopera numai segmentul de timp in care am fost prezent (29-31 iulie).

Poate reusim toti care am fost voluntari sa punem cap la cap pozele si impresiile, pentru o prezentare comuna a actiunii, pe anul 2016.

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in PicasaWeb/Google+

Ziua 1: picasaweb.google.com/103302025582922660676/6313589485309048513

Ziua 2: picasaweb.google.com/103302025582922660676/6313590726906573809

Ziua 3, picasaweb.google.com/103302025582922660676/6313592069760853553

Rodica multumeste inca o data tuturor voluntarilor si tuturor celor care au ajutat-o in acesti ani, pentru a repara Monumentul Alpinistilor de la Lacul Capra.

Raportul Mirelei a sosit si el:
Sambata am facut Timisu de Jos-Dambul Morii-Prapastia Ursului-Cabana Piatra Mare (1630 m)-Drumul Familiar-Timisu de Jos
albumul

Duminica, Predeal-Fitifoi-Steaua (Forban)-La Cleste-Cabana Poiana Izvoare-Pichetul Rosu-Poiana Costilei-Munticelu-Busteni.
albumul

De la Mihaela am primit urmatoarele doua albume:
restanta de saptamina trecuta: O zi insorita, buna de mers catre Omu. Luat taxiuri catre Gura Diham de unde Andrei A. cu Petrut s-au dus la Tiganesti iar noi o trupa mai mare catre V.Morarului .
albumul ; traseul 23.07.2016-Busteni-Gura Diham-Ref.C.Morar-Valea Morar-Omu-V.Cerbului-Drumul Finului-Busteni
si ultima excursie:
Prognoza a fost putin exagerata cu ploi ,cel putin in zona Busteniului unde nu a fost nevoie de pelerina dar inspre Bradet Predeal Gabi si Gogu au fost plouati la coborire cam vreo ora zicea Gabi si s-a lasat frig pe acolo. Oricum a fost o plimbare relaxanta cu nitele ciuperci.
albumul ; traseul 30.07.2016-Azuga-Valea Grecu-Vinatori Munte-Diham-Pichet Rosu-Poiana Costilei-Busteni.
Ultima editare: 25 Mai 2017 14:58 de către angela. Motiv: linkuri expirate

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.161 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor