saptamina 6-12 iunie 2016

13 Iun 2016 10:01 - 25 Mai 2017 15:30 #2631 de angela
saptamina 6-12 iunie 2016 a fost scris de angela
Acest sfirsit de saptamina a fost sub semnul ... instabilitatii atmosferice si al transhumantei de Ciucas, cam fara rododendron.
Cei care au ales totusi valea Prahovei simbata, au fost ceva mai norocosi, cei din Ciucas am avut parte de doua reprize de ploaie mare de tot, si, contrar prognozei si cu un pic de bubuieli descurajante.
Sa trecem insa la facut lista de rapoarte foto!

o prima tura: Valea Babei (Bucegi), din care ne raporteaza Vali:
Poiana Tapului, drumul "La Capace", Captarea din Valea Babei Mici dupa care trecem in Valea Babei Mari; O vale cu multa verdeata, salbatica, dar de o frumusete aparte. Iesim sus in Platoul Bucegilor, in apropiere de stadionul de la Piatra Arsa si coboram pe Piciorul Pietrei Arse in Sinaia.

-aici-

A mai fost si Dumitra (poze pe facebook: ) cu un grup pe Brina Ursilor.

Radu a ales si el valea Prahovei/Bucegii:
Eu pana la urma am urcat pe Jepii Mici pana la Monumetul Eroilor si dupa aceea ne-am intors si am coborat pe Piciorul Pietrei Arse.
Iaca si pozele:

kermit.go.ro/jepi-caraiman-parsa.tar
kermit.go.ro/radu/jepi-caraiman-parsa/index.htm

Si acum sa trecem la rapoartele de Ciucas, unde a organizat Artemiza o excursie cu autocarul (50 de participanti), plus grupul venit cu masinile - am inteles ca a venit una la manastirea Cheia, plus cele 4 (dar una era cea a Ancai, venita dinspre Brasov), total 15 persoane, care am avut startul la bariera de la valea Gropsoare.
variantele de traseu au fost diferite:

Zaganu-Gropsoare-Muntele Rosu
raportat de

Mihaela I: aici

Iura:
Sambata a fost o invazie a Florii de Colt in Ciucas cu 50 de muntisti in autocar si patru masini. Din autocar s-au format trei echipe, una de 21 in Zaganul (in care am fost si eu si Miza), una de 19 in Bratocea si restul pe V. Berii iar cei veniti cu masina condusi de Angela au avut un traseu tehnic pe un culoar de avalansa de sub vf Gropsoare. Grupul Angelei (care a intalnit echipa de Zaganul pe ploaie la refugiul metalic de sub vf. Gropsoare) s-a impartit in apoi doua, jumatate (cu Angela si Virgil) au coborat la Muntele Rosu iar ceilalti (cu Florin Dinescu, Diana si Vali Cozea) au continuat pe creasta si au coborat pe culmea Buzoianu. Sarea si piperul turei a fost ploaia de la pranz, care a dat si culoare pozelor.

aici

Emil:
Dragi drumeti,
Va trimit pozele din tura in muntii Ciucas. Ruta a fost: Cheia-Stana din Zaganu (1346 m)-Varful Gropsoarele (1883 m)-Cabana Muntele Rosu (1280 m)-Cheia.

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in PicasaWeb:

Filmuletul se poate vedea accesand link-ul de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=zdzEy40bZeU&feature=youtu.be

Ion:
aici

Iata ce ne scrie Artemiza:
La 11-VI- 2016, un autocar cu 50 turisti , majoritatea din ,,Floarea de Colt" am plecat din Bucuresti spre Valenii de Munte- Cheia , cu 3 (trei ) opriri : prima , drumul forestier spre Zaganul ( pentru cei care doreau sa admire rhododendronul ), apoi la fabrica de apa Cheia ,pentru traseul cel mai usor pe Valea Berii , spre cabana Muntele Rosu 1260 m alt. sau Hotel Ciucas 1550 m alt. si ultima la Pasul Bratocea pentru cei dornici sa parcurga culmea Bratocei, si culmea Tigailor, si sa admire cele mai deosebite sculpturi in stanca de la Sfinxul Bratocei, la Tigaile Mici, Turnu Goliat,Varful Ciucas, Tigaile Mari , Babele la Sfat.Va invit sa vizionati acest album .

Din varianta Bratocea, inca nu am vazut vreun raport, dar sper sa apara curind. Grupul a fost condus de Cezar P.

A mai fost varianta pe valea Gropsoare, cu o participare de 17 persoane (grup prea mare pentru acest traseu), cu urcare prin Gropsoarele mici, si apoi revenire, in doua grupuri separate, prin Muntele Rosu- poiana Gropsoare, respectiv prin Zaganu-stina-poiana Gropsoare. Am prins 2 ploi mari, iar descarcarile electrice ne-au convins, cel putin pe o parte dintre noi, sa renuntam la planul initial cu intoarcerea prin Zaganu.

raporteaza (deocamdata)de aici, ceva poze, nu foarte multe:
Svetlana:
aici

si pozele mele:

A mai pus si Mircea citeceva pe facebook.

A fost si Diana harnica, e gata si albumul ei!

Si raportul de la Mihaela D, cu poze:
Din Bucuresti s-a pleacat cu autocarul de la baza Mitropoliei la ora 6. Vremea in Ciucas a fost amestecata , putin soare si mai multa vreme inchisa , cu doua reprize de ploaie si ceata trecatoare. Intoarcerea cu o ora mai tirziu decit cea planificata adica de la Cheia plecarea a fost la ora 19.

Daca mai doriti si mai aveti rabdare, a sosit si albumul lui Florin (in care a pus si citeceva de la alti combatanti).

A venit si raportul Mirelei:
Sambata, am facut traseul Poiana Tapului-Cariera-Poiana Stanii-Stanca Sf.Ana-Sinaia.
picasaweb.google.com/1068875941607153911...suwE&feat=directlink

Duminica, Busteni-Munticelu-Poiana Costilei-Pichetul Rosu-Cabana Poiana Izvoare--Gura Diham-Busteni.
picasaweb.google.com/1068875941607153911...r_AE&feat=directlink

De la Geta am primit un album si raport scurt din Dobrogea, dintr-o excursie organizata de Uca:
Doua zile minunate in Dobrogea - tinut magic pentru mine cu intinderi nesfarsite , cu locuri pline de istorie de la muntii vechi din alte ere , de la trecutul legat de Grecia Antica , Imperiul Roman cu urme de cetati, la primii crestini surghiuniti si martirizati aici in Scythia Minor la Apostolul Andrei si marii Sfinti Casian , Gherman si Dionisie Exiguul ce au dus monahismul in Occident ,si in zilele nostre oprire in Mamaia pentru prima data in acest an la Mare .

Azi am primit si raportul din Bratocea, de la Cezar P, pe blog .
Ultima editare: 25 Mai 2017 15:30 de către angela. Motiv: linkuri expirate

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.162 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor