saptamina 17-23august 2015

24 Aug 2015 09:19 - 19 Apr 2017 20:28 #2444 de angela
saptamina 17-23august 2015 a fost scris de angela
Sintem inca in plina perioada de vacanta, asa ca RTurile vin mai greu, dar iata ca Doina a fost la Sinaia simbata, care n-a fost atit de ploioasa pe cit se anuntase. A facut o excursie pe la Sinaia, Stina regala si Cariera din Poiana Tapului.
Duminica vremea s-a imbunatatit simtitor, sa vedem daca s-au gasit impatimiti ai muntelui si fotografiei sa ne delecteze cu plimbarile lor.
De la Svetlana a sosit un album cu o excursie la Diham, din Predeal prin Forban, cu intorcere prin Grecu (vremea asa cum a fost a determinat alegerea unor destinatii mai cuminti).
Geta c- Brasov-Timpa, simbata si Diham, duminica.

Si, desi am "intrat" in saptamina urmatoare, nu ma pot abtine sa nu pun linkul la pozele facute ieri la intilnirea saptaminala de vara din Cismigiu, atit cit am stat si eu. (care-s pasare rara la intilnirile de club, dar chiar am vrut sa fac un minidocumentar foto)
Ultima editare: 19 Apr 2017 20:28 de către angela. Motiv: linkuri

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
07 Sep 2015 06:32 - 19 Apr 2017 20:35 #2452 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: saptamina 17-23august 2015
cu un pic de intirziere, a sosit acest mesaj de la Iura, despre excursia organizata de Miza la pestera Topolnita:
Cu doua saptamani in urma intr-un week-end cu ploaie la Bucuresti am prins vreme inchisa si umeda la Herculane insa buna de mers. In prima zi s-au facut bai de sulf, plimbari prin statiune si urcare la grota cu abur si izvorul Munk. In a doua zi am urcat la vf. Hurcu, cel mai inalt din masiv. De sus am avut numai cinci minute in care s-a ridicat ceata. In ultima zi am mers la Ciresu unde s-a vizitat o galerie din pestera Topolnita (accesul este interzis publicului cu exceptia unei singure zile cand se serbeaza ziua pesterii, fiind organizate vizite cu personalul geoparcului).

Dupa 25 de ani de paragina, lucrurile par sa se miste, e in desfasurare un proiect major de reabilitare a infrastructurii, se asfalteaza toate strazile, se refac parcurile, se face un pod nou peste Cerna. Centrul imperial a inceput si el sa fie renovat. Cred ca este semnalul asteptat de investitorii privati, cum a fost si cu centrul istoric din Bucuresti.

Traseul din ziua a doua pana pe vf Hurcu, cel mai inalt din masiv. Traseul bine marcat insa complet neumblat.

Vizita in geoparcul Topolnita, coborare la portalul etajului activ al pesterii, apoi intrarea in pestera insotiti de ghizi. Fata de pesterile deschis publicului, aici nu exista iluminare si nici poteca, de aceea pozele sunt cu lumina de la frontale. Pestera este a doua din Romania ca lungime (24 km) si una din cele mai frumoase din tara insa noi am intrat doar 600 m. Intrarea e permisa numai cu aprobarea Academiei Romane. Intrarea la pestera se face pe o brana superba de cateva sute de metri deasupra portalului. Portalul seamana izbitor cu Cetatile Ponorului din Apuseni.
Ultima editare: 19 Apr 2017 20:35 de către angela. Motiv: linkuri

Mai Mult
09 Sep 2015 19:48 - 19 Apr 2017 20:35 #2453 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: saptamina 17-23august 2015
iata si Rodnei, asa cum a fost vazut si parcurs de Marius si Moniq:

Un scurt jurnal si cateva imagini aici:

Un album mai consistent (cam multe imagini cf. stasului meu dar media pe zile e acceptabila) cu explicatii sumare aici:
Ultima editare: 19 Apr 2017 20:35 de către angela.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.134 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor