Pentru mine a fost o saptamina "lunga" pe munte, care a inceput neasteptat cu un telefon luni seara cind imi cautam "fraieri" ca eram in concediu si vroiam sa plec undeva!! Asa am aflat ca
Jeni planuia o iesire a doua zi pe
valea Galbinele, cu 2 prieteni vechi, alpinisti si hop si eu, m-am bagat ca vreau si eu! Nu am mai fost de niste ani pe acolo, asa ca mi-era un pic teama de ce va urma, si chiar a fost cam aventuros pentru mine. A trebuit sa imi reamintesc cum e sa mergi pe
Hornul dintre fire, in jnepeni si cum este sa mergi asigurat (nu am indraznit sa imi fac eu nodul bulin, l-am lasat pe Sam... de era sa ma chinui eu faceam 8 urmarit dura mult mai mult, ca pe ala am convingerea ca il fac corect, de bulin mi-a fost frica intotdeauna, mai ales dupa ce a murit Jinga in prapastii din cauza lui...prin trasul de la capatul gresit) si rapel... cred ca n-am mai facut de vreo 25 de ani cel putin!
Nu stiu cit i-am incomodat pe coechipieri, dar mi-am cam luat gindul care ma bintuia sa duc iar ceva incepatori pe acolo... (citi ani or fi de cind i-am dus in echipa cu Doina si altii, pe ultimii, Miron, Adina?) uf! cred ca trebuie sa las aceasta intreprindere unora mai cu resurse decit mine! Eu sint deja prea... veterana si handicapata
![:P :P]()
Oricum, am
poze, ceva
, nu pe locurile cele mai neplacute neaparat. In cuvinte, am gasit degradari mari, poteca si Hornul erau destul de neplacute, ceva umed si mai noroios si pasi cam mari (pernite de pamint-iarba rupte). Valea plina de urme de avalansa, respectiv prabusirea mare recenta- la trecerea firului spre secundar. Mult pietris. Jnepenii -de luptat cu ei.
Am urcat prin Horn, dar ne-am intors inainte de strunga, ca ne astepta Jeni la refugiu. Intoarcerea am facut-o pe principal, la saritoare s-a facut rapel.
Urmatoarea tura, miercuri a fost la
Portita Caraimanului : dus-intors via
valea Jepilor si brina aferenta. Aici mi-a placut poteca(pe brina adica!), ca de Jepi nu comentez.
![:D :D]()
Albumul-
aici
.
Joi -am sperat sa il tenteze si pe Sam, dar n-a fost sa fie (nici eu nu eram foarte convinsa de cum va fi, ca a plouat miercuri seara)- am mers pe
Creasta Balaurului, spre
Omu si coborire pe
valea Cerbului. A fost foarte frumos - asa ca nu m-am putut abtine sa nu il recomand si altora. Pozele mele-
aici
.
Nu stiu daca in urma recomandarii mele sau nu, simbata a mers un grup
pe Balaur, cu coborire pe valea Morarului,cu
Vali. A doua zi, el a fost, cu grup, pe
valea Costilei.
Vremea a fost frumoasa toata saptamina, asa ca vineri a venit rindul
Vaii Albe, de data aceasta cu
Andreea. albumul meu-
Valea alba- Brina vaii Albe- Brina mare a Caraimanului-v Jepilor...
aici
.
Au mai fost si alti prieteni pe
valea Alba saptamina aceasta,
Radu...- poze:
download
si
slideshow
si un grup duminica,
poze
de la
Svetlana.
Simbata am fost un grup mai maricel de fete cu catel spre
Malaiesti prin Poiana Izvoarelor/Take, asociate 2+Nic la grupul Hary+Isa
spre Bran, prein Padina Crucii, Tiganesti, miniechipa noastra intorcindu-se via
Bucsoiu, pe brina caprelor, si inapoi la Gura Diham via Poiana Pichetul Rosu, Poiana Izvoarelor.
Pozele
mele-iar! Ne-am intilnit si mers partial impreuna si cu
Andra si 2 Andrei ![:) :)]()
, care au facut aceeasi tura cu
Diana, Nic+mine.
Mihaela D si Steluta au mers in sens invers.
Virgil, cu un grup au urcat
Bucsoiu pe poteca Deubel si au coborit pe valea Cerbului.
Duminica, mai obosita si fara mare chef, am ajuns doar la o plimbare din
Azuga spre Busteni, prin Piciorul Grecului-Diham-Pichetu Rosu-Munticel-
albumul aferent
, mai saracut.
Mirela a fost simbata in
Piatra Mare.
Stela duminica a intentionat sa urce in Platou cu telecabina si sa faca tura pe sus.
Gogu si Gabi au fost in timpul saptaminii sus pe platou, cu cabina si pina la
Omu, coborind pe valea Cerbului, apoi, mai obosit-, Gogu a preferat
Baiului-Sorica.
A fost si excursia organizata de
Artemiza simbata-duminica in
Iezer-Papusa.
Mihaela si (am aflat ca si alte doamne/domnisoare!!) si-au ales ca tinta, independent,
Retezatul, unde s-au intilnit pe creste!
In concluzie, lumea a profitat cit s-a putut de vremea stabil frumoasa, cum nu a mai fost de mult!
Marius si Moniq au fost prin
Pirin, in Bulgaria. deocamdata, a sosit un
album
:
Cabana Vihren - Şaua Vihrenski Preslap - Vf. Vihren - Şaua Premkata - Creasta Koncheto - Vf. Banski Suhodol - Refugiul Koncheto - Creasta Koncheto - Kutelo I - Creasta Kutelo - Kutelo II - Şaua Premkata - Golyam Kazan - Cabana Vihren