Cronica saptaminii 3-9 martie 2014

10 Mar 2014 14:13 - 12 Apr 2017 13:02 #2047 de angela
Cronica saptaminii 3-9 martie 2014 a fost scris de angela
Sfirsitul de saptamina care a trecut a urmat unei perioade cu ploi si ninsori (mai ales in zona inalta de munte), care a facut ca - deocamdata probabil- sa nu prea am ce raporta.
Eu am fost prezenta pe 3001 simbata, si am facut doua excursii "mai modeste" ,de 14-15km in ambele zile, asa ca exista si albumul aferent . Traseele parcurse au fost: simbata, excursie de 8martie, cu Cici, Clara, Silvia, Steluta si Iuliana, prin zona de padure a Munticelului: Caminul Alpin - poteca vaii Albe pina deasupra izvorului, in cautare de ghiocei inghetati sub zapada - Sfatul uriasilor - poteca veche a Munticelului - Poiana Costilei -casa de vinatoare Coltii Morarului- Poiana Batrinilor - Gura Diham- Busteni, inceputa pe lapovita, apoi pe ninsoare si fara; duminica, cu Gabi si Gogu, Valea Cerbului (bariera) - Plaiul Finului - BG pe valea Cerbului spre valea Tapului- retur - poteca Munticelului TR spre casa de vinatoare si aceeasi coborire ca simbata.

Pe TR (duminica) ne-am intilnit cu Florin si Elena, care au fost la doua zile la Diham, cu niste prieteni, iar pe la Gura Diham, l-am intilnit pe Vasile care a fost duminica pe Coama Lunga si a coborit "pe conducta".

Simbata a fost un grup mare cu Liana in Valea lui Bogdan- Gagu (asa era planul, mai mult nu stiu inca) si un altul cu Dl Tacutu care intentiona sa mearga de la Poiana Tapului pe la captare.

S-a serbat si 8 martie in Ciucas si in Bucuresti- a fost o excursie organizata de Miza.

Nu stiu ce tura a facut grupul de baieti (Mihai, Vali, Puiu) simbata, duminica am inteles ca Marian a intentionat sa faca o tura in Baiului spre Comarnic (de pe la Gagu?), cum o fi fost pe vintul ala... mai bine nu ma gindesc!

Duminica a fost foarte iarna, vintul rau rece si dusmanos, nu e de mirare ca a fost si o avalansa (cel putin una de care am auzit) in partea de jos a vaii Bucsoiului. Pe poteca vaii Cerbului sint zone cu zapada praf peste gheata/sau numai gheata, a cazut si un copac mare... cel putin, de ocolit, nu era prea prietenoasa poteca in perioada asta; noi nu am urcat prea mult in tura de recunoastere, abia ne-am apropiat pina spre valea Tapului.

Duminica, pe trenul "de 3" ne-am intilnit cu dna Vali care a urcat din Sinaia pe la Poiana Stinii si a coborit prin cimpul de leurda :D spre Poiana Tapului.

Mirela din Ploiesti, ne scrie: Sambata am facut Valea Larga-Valea lui Bogdan-Stana din Vasii- Izvorul de sub Razoare-Florei-Posada, iar duminica, Sinaia Sud-Piciorul Gagului(acoperit de zapada, senin, dar vant puternic)-Razoare-Batraioara-Comarnic.

Cu intirziere, a sosit si raportul lui Emil: Va trimit pozele cu excursia de la Hotelul si Biserica de Gheata de la Balea Lac, precum si cu vizita de la Manastirea din Carta, Cetatea Fagarasului, Sinca Veche si Casa memoriala "Cezar Petrescu" din Busteni.

Pozele sunt impartite in doua albume.
In PicasaWeb:
-Hotelul de Gheata, 8 martie: aici
-Obiective Transilvania, 9 martie: aici

Aceasta excursie a fost organizata de Sanda.
Ultima editare: 12 Apr 2017 13:02 de către angela. Motiv: linkuri vechi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.154 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor