Cronica saptaminii 13-19ianuarie 2014

20 Ian 2014 09:40 #2010 de angela
Cronica saptaminii 13-19ianuarie 2014 a fost scris de angela
Iata-ne iar impreuna sa rasfoim noutatile saptaminii trecute.

Voi incepe cu o enumerare a ce am aflat -multumesc prietenilor de munte care imi trimit cu constiinciozitate informatii si poze din turele lor si ale celorlalti colegi.

Mirela din Ploiesti nu si-a rezolvat inca problema de spatiu pe hard drive, asa ca nu a mai facut albume de vreo 2 saptamini, dar imi raporteaza totusi printr-un mesaj de email ce "a mai comis", neobosita cum este ea: simbata: Nistoresti-Plaiul Cornului-Rapa Rosie-Vf. Frumos-Lacul Paltinu-Culmea Seciuri-Comarnic, iar duminica Poiana Tapului-Stana din Picior-Baiul Mare-Piscul Cainelui-Sinaia.

Orlando si Miruna au fost simbata la Slanic, ne-am vazut pe tren. Florin si Ilinca au fost in Coama Lunga- Pichetul Rosu/Munticel.

Grupul lui Marian si Vali, mai restrins aveau un plan de Valea Morarului-Valea Cerbului, simbata. A inceput insa aventura cam cu peripetii CFRiste pentru 3 dintre participanti, iar altii au zis pas si au ales alte trasee. Ceva poze am vazut pe facebook de la Andrei P si Andra.

Mai multe grupuri (ca sa zic asa) au mers in paralel in platoul Bucegilor, in sus pe Schiel, la vale pe Piciorul Pietrei Arse. Altii au renuntat cind au dat de gheata.
Am primit o relatare plina de umor a uneia dintre aceste tentative, de la Emil - albumul lui.

Un grup mai maricel ca de obicei am avut Doina si cu mine (si multi altii!!! peste cifra de 7 preferata a lui Cici :D) de la Sinaia la Valea Larga, via Valea Rea - un Picior "nou" (intentia a fost Draganu, dar m-am grabit!), botezat cu umor de Doina Piciorul Tz! - cumea Baiului - Gagu- Valea lui Bogdan. A fost frumos si am avut si soare si aproape deloc vint, ceea ce a "facut toti banii". Poze din tura - de la Doina si pozele mele . Sensei a vrut sa prinda primul personal si a coborit pe Piciorul Ciinelui. Asta a fost simbata.

Duminica, a urcat un grup in Baiului (nu stiu amanunte - poate este excursia despre care mi-a scris Mirela), pentru ca m-a sunat din tren Mihaela sa ma intrebe cum a fost simbata si daca a batut vintul... simbata n-a batut, dar nu stiu daca pe urma nu s-au suparat daca cumva i-a batut pe ei, duminica :P... Reclamatii inca nu am primit!

Eu am cedat tentatiei initiatorilor: Mihai si Claudia, si am mers toti trei intr-o tura in premiera pentru noi toti: Magura Branului, de la Bran, pe marcajul paralel BR/TA pina in saua Magura (pe care eu o stiam) si de acolo am coborit in satul Magura si apoi in cea mai mare parte pe sosea prin Moeciu, la vale. Au fost 11.5 km plini de surprize placute, si desi parea ca este o plimbarica, nu a fost chiar asa de lejer cum ne-am fi asteptat poate! Nici vorba sa poti parcurge traseul acela... pina la cabana Curmatura in 4h cum scrie la intrare pe indicator! nu de alta dar de la Botorog pina la cabana mai ai 2-2.5h! oficial... E drept ca noi am facut multe-multe poze si... ne-a cam batut si vintul, cam neprietenos. Altfel a fost deosebit de cald, jos in vale zicea termometrul de bord de 8C! deocamdata - pozele mele , daca sinteti curiosi. Poze de la Mihai si Claudia- aici .

Radu cu un grup de prieteni a ajuns de la Busteni- via Poiana Izvoarelor la Malaiesti si pina in Padina Crucii. poze de la el- aici .

Despre ceilalti, daca mai aflu ceva, va urma...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
20 Ian 2014 10:27 #2011 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Cronica saptaminii 13-19ianuarie 2014
in aceasta saptamina a avut loc la Busteni cupa mondiala de escalada pe gheata, desi nu activitatea clubului nostru, pun aici comunicatul CAR la sfirsitul acestei actiuni, ca stire de actualitate:

În perioada 15-18 ianuarie 2014 a avut loc la Bușteni a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață, organizată de către Clubul Alpin Român împreună cu Primăria Buşteni şi Uniunea Internaţională a Asociațiilor de Alpinism.

www.iceclimbingworldcup.org/events-13-UI...ni-Romania-2014.html

A fost pentru a noua oară consecutiv când România a găzduit o etapă a acestui eveniment internațional desfășurat sub egida Uniunii Internaţionale a Asociațiilor de Alpinism.

Prezența acestui eveniment anual la Bușteni este cu atât mai importantă cu cât în anul 2014 escalada pe gheață va fi prezentă ca probă demonstrativă în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, pentru ca apoi să fie inclusă ca sport olimpic în cadrul următoarelor olimpiade de iarnă.

Însă tot din cauza viitoarei olimpiade de iarnă, anul acesta etapa de la Bușteni a fost devansată cu o lună, fiindcă de obicei aici sportivii se întreceau în luna februarie. Din acest motiv au fost depuse eforturi considerabile în plus din partea organizatorilor pentru asigurarea condițiilor optime de concurs, mai ales din cauza temperaturilor deosebit de ridicate pentru această perioadă a anului. Gheața și zăpada au fost produse și menținute artificial, cu toate astea însă, una dintre probe – cea de viteză masculin – nu s-a putut desfășura în condiții care să ofere șanse egale pentru toți concurenții, întrucât gheața nu a rezistat până la final, ceea ce a dus la invalidarea rezultatelor de către oficiali. Aceată probă urmează să se reia într-una din viitoarele etape din Elveția, Italia sau Franța. Prima etapă s-a desfășurat în Coreea de Sud.

Competiția a fost una deosebit de spectaculoasă, sportivii oferind un adevărat spectacol plin de adrenalină la care publicul a avut ocazia să vadă cele mai atletice tehnici de cățărare. Traseul de dificultate desfășurat pe structura artificială de 25 m înălțime, acoperită parțal cu gheață, a rămas în aprecierile sportivilor ca unul dintre cele mai dificile din lume.

Structura pentru proba de viteză, deși nu a putut fi valorificată la maxim din cauza temperaturilor ridicate, are un mare potențial, fiind cea pe care s-a stabilit în 2009 recordul mondial de viteză la cățărare pe gheață: 8,74 secunde.

Concursul de la Bușteni a avut premii de peste 10.000 euro, pentru care s-au înscris în competiție 81 sportivi din 16 țări: Azerbaijan, Bulgaria, Canada, Cehia, Coreea, Elveția, Franța, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ucraina și România.

Clasații pe podium au fost următorii:

Proba de dificultate masculin: locul I: rusul Maxim Tomilov (campionul probei în 2012), locul II: sudcoreeanul Hee Yong Park (dublu campion și dublu vicecampion al probei în 2013 și 2011, respectiv 2010 și 2009) și locul III: rusul Serghey Tarasov, pentru acesta performanța fiind cu atât mai importantă cu cât la cei 48 ani este veteranul competiției, în condițiile în care media de vârstă a participanșilor este mult sub 30 de ani.

Proba de dificultate feminin: locul I: sudcoreeanca Woon Seon Shin, locul II: italianca Angelika Rainer (campioana probei în 2012) și locul III: rusoaica Maryam Filippova.

Proba de viteză feminin: podiumul a revenit în totalitate delegației ruse prin locul I: Nadezhda Gallyamova, locul II: Maryam Filippova (campioana probei în 2012) și locul III: Ekaterina Feoktistova.

În ceea ce privește România, aceasta a fost reprezentată în competiția de la Bușteni în mod onorabil de 4 sportivi: fetele Cristina Pogăcean și Delia Liscan, care au reușit performanța de a se califica în semifinalele probei de viteză și băieții Lilian Ungureanu și Paul Popescu ambii concurând în proba de dificultate.

Clasamentele complete ale etapei de la Bușteni și ale Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață se găsesc pe pagina oficială a Uniunii Internaţionale a Asociațiilor de Alpinism:

www.iceclimbingworldcup.org/latest-results.html

Fotografii din timpul competiției de la Bușteni:

www.facebook.com/media/set/?set=a.238409...;type=1&refid=12

Consiliul Director al Clubului Alpin Român

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.500 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor