Zona de abrupt a munţilor Bucegi este strâns legată de începuturile drumeţiei montane şi alpinismului în România precum şi de numele celor care au deschis trasee în pereţii din Jepii Mici, Caraiman, Coştila şi celelalte zone din Bucegi.

Atât traseele propriu-zise de alpinism cât şi parcurgerea văilor alpine necesită o bună cunoaştere a locurilor. Mediul online este bogat în informaţii de actualitate dar şi cărţile şi hărţile vechi sunt surse bune de documentare (pe lângă importanţa lor istorică).

La iniţiativa colegului nostru de club, Dan Viorel Popa, şi cu acordul autorului, Cristi Stănescu, vă oferim 8 hărţi realizate în urmă cu cca 30 de ani care ilustrează schematic zonele importante cu caracter alpin din Bucegi. Cu menţiunea expresă din partea autorului că situaţia din teren poate fi uşor diferită în prezent, informaţiile se pot folosi pe propria răspundere.

Claia Mare, Seaca dintre Clăi
Claia Mare, Seaca dintre Clăi

Creasta Picăturii, Seaca Caraimanului
Creasta Picăturii, Seaca Caraimanului

Creasta Coştila-Gălbinele, Valea Gălbinele
Creasta Coştila-Gălbinele, Valea Gălbinele

Valea Mălinului
Valea Mălinului

Creasta Morarului, Valea Morarului
Creasta Morarului, Valea Morarului

Bucşoiu Mic, Valea Bucşoiului
Bucşoiu Mic, Valea Bucşoiului

Peretele Albişoarelor, Valea Albă, Peretele Văii Albe
Peretele Albişoarelor, Valea Albă, Peretele Văii Albe

Peretele Vulturilor, Valea Coştilei
Peretele Vulturilor, Valea Coştilei

Un comentariu pentru “Hărţi din zona de abrupt a munţilor Bucegi”

  • Ceva foarte asemănător hărților de aici am văzut în anii 80, sub semnătura lui Dan Vasilescu parcă. El se inspirase din monografia Bucegii (1961), ea însăși preluînd din Buletinul Alpin interbelic.

    Edited on Joi, 19 Mai 2022 12:13 by Mircea Ordean.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.