Clubul Alpin Floarea de Colţ este deschis oricui iubeşte muntele. De la înfiinţare (în 1977) şi până în prezent membrii clubului au promovat drumeţiile la munte şi respectul faţă de natură. Ca să mergi la munte nu este nevoie să fii înscris la un club / asociaţie dar apartenenţa la un grup are uneori avantaje, măcar faptul că ai ocazia să cunoşti oameni care împărtăşesc aceeaşi pasiune.

Dacă doreşti să fii alături de noi este suficient să parcurgi câţiva paşi simpli. În primul rând citeşte Statutul asociaţiei unde se prezintă pe larg cine suntem şi ce ne propunem.

Statutul este strâns corelat cu Regulamentul de funcţionare unde găseşti amănunte care nu sunt cuprinse în statut.

Pornim de la premiza că oamenii care merg pe munte sunt însufleţiţi de cele mai bune intenţii privind natura şi se comportă cu respectul cuvenit faţă de ea fiind atent la poteca pe care merge, cabana la care se odihneşte, florile pe care le vede pe câmp sau în pădure, animalele pe care ocazional le întâlneşte în drum. Ne-am gândit că cele aşternute pe hârtie de un mare ghid şi om de munte, Luis Trenker, deşi scrise acum mulţi ani, sunt încă de mare actualitate aşa că te invităm să le citeşti aici.

În plus, membrii Consiliului Director au elaborat un set de reguli şi recomandări cuprinse în Codul de etică al clubului pe care îl poţi citi aici.

Condiţiile ca să devii membru al clubului (detaliate în Statut şi Regulament) sunt pe scurt:

  • Vârsta minimă 18 ani
  • Completarea formularului de adeziune
  • Recomandare din partea a 2 membri ai clubului (menţiune prezentă pe cerere)
  • Plata cotizaţiei anuale în cuantum de 60 de lei sau 40 de lei pentru pensionari; tinerii până la 25 de ani sunt scutiţi de plata cotizaţiei; vezi detalii în Regulament, art.9 şi art. 24

Îndatoririle pe care le ai ca membru al clubului (detaliate în Statut şi Regulamentul de funcţionare) sunt:

  • Plata cotizaţiei anuale
  • Respectarea Statutului şi a Regulamentului de funcţionare
  • Respectarea celorlalţi membri ai clubului
  • Sprijinirea activităţilor clubului în măsura posibilităţilor

Drepturile pe care le ai ca membru al clubului (detaliate în Statut şi Regulamentul de funcţionare) sunt:

  • Participi la întâlnirile clubului
  • Votezi în Adunarea Generală
  • Ai dreptul să alegi şi să fii ales în toate structurile de conducere
  • Participi la activităţile clubului (drumeţii, proiecţii la sală, concursuri de fotografie, petreceri, etc.)
  • Ai acces la patrimoniul clubului (de exemplu poţi împrumuta cărţi, reviste, filme, etc; vezi Biblioteca)
  • Beneficiezi de facilităţile acordate membrilor (de exemplu poţi achiziţiona echipament la preţuri reduse de la magazinele cu care clubul are încheiate parteneriate)

Cererea de înscriere poate fi descărcată aici (format pdf printabil). După ce o completezi te rugăm să o aduci personal la club, în prezenţa celor 2 membri care te recomandă, la întâlnirea de luni după-amiază (o dată la două săptămâni, cf. anunţurilor pe care le găseşti pe site), ocazie cu care putem să ne şi cunoaştem :-)

Fără comentarii pentru “Cum devin membru al clubului ?”

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor