Muntele Rosu 23-24 feb. 2013

17 Ian 2013 12:30 #1661 de Ilinca
Muntele Rosu 23-24 feb. 2013 a fost scris de Ilinca
Clubul Floarea de Colt
EXCURSII ORGANIZATE DE ARTEMIZA COVRIG

MUNTELE ROSU –CIUCAS

Va invit intr-o excursie de 2 zile (23-24 februarie 2013 ) cand muntele este plin de zapada in masivul Ciucas cu o noapte de dormit la – hotel Ciucas (fosta cabana Ciucas)-la 1550 m altitudine.
Plecare: 23 februarie 2013-ora 6,30 de la baza dealului Mitropoliei-pe traseul-Bucuresti-Valenii de Munte –Cheia –fabrica de apa Cheia. (dupa manastire -6 km)
Program excursie:

ZIUA 1 : deplasare cu autocarul pana la.fabrica de apa Cheia, apoi pe jos:Muntele Rosu-Valea Berii-
,,Fantana Trei izvoare"(Nicolae Ioan) de la1350 m alt. urcam o panta mai abrupta la hotel
Ciucas.Seara cu dans si jocuri distractive. (durata de mers 2-3 ore)
-Cazare in camere cu 2,3 si 6 locuri , cu cina-inclusa in pret.

ZIUA 2: -hotel Ciucas Muntele Rosu-Valea Berii-Cheia .
-hotel Ciucas-Varful Zaganul-intoarcere Cheia.
(doua trasee la alegere )
-autocarul ne va astepta la Manastirea Cheia..

PRETUL EXCURSIEI (v. modificari de pret si alte mentiuni in anunturile urmatoare de la aceasta excursie): 130lei , 125 lei sau 110 lei in functie de camere cu 2,3,un apartament sau 6 locuri.(prima parte de 70 lei, trebuie achitata la 28 ianuarie la club, restul pe 11 februarie )
Mentiune: cei bine antrenati pot urca in prima zi spre cabana Ciucas prin Saua Tigailor.
Va asteptam cu drag.
Organizator Artemiza Covrig:
Tel.0722 58 64 72,0769-09.75.19,021-647.44.95,031-42 42 444.Email:artemiza_2010@yahoo.com .

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
17 Ian 2013 14:34 #1664 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Muntele Rosu 23-24 feb. 2013
Suna frumos, chiar tentant.
Dar am si eu niste intrebari:

<QUOTE>

Mentiune: cei bine antrenati pot urca in prima zi spre cabana Ciucas prin Saua Tigailor.

</QUOTE>
Adica? din Bratocea?

<QUOTE>

-hotel Ciucas-Varful Zaganul-intoarcere Cheia.
(doua trasee la alegere )

</QUOTE>

Nu prea inteleg, care 2 trasee?

dar asa sint eu circotasa, si capac la toate bag strimbe ;) (hai sa fiu putin serioasa!):
1- in februarie e cam iarna in Ciucas si zapezile pot fi f mari si mai ales, intrebarea este cit de umblat a fost? (asta chiar in conditii f bune de vreme si zapada)
2- turele se pot planifica doar vazind si facind conditiile acolo si vorbind eventual cu salvamontul (nu stiu daca la cabana exista cineva, dar e posibil), mie personal Ciucasul mi se pare un munte destul de "adevarat", mai ales iarna.
3- creasta Gropsoare-Zaganu cred eu implica ceva mai multa pregatire si echipare, eu as zice ca nu e turism, cel putin iarna

Cred ca prudent este sa citim programul acestei excursii ca o "scrisoare de intentie" maximala, amendabila, functie de vreme, grad de pregatire/echipare, disponibilitatea formarii unui grup cu eventual conducator in masura sa faca o anumita tura mai dificila.
Si ca unii participanti ar putea sa nu fie pregatiti nici fizic, nici psihic pentru tura care iarna este altceva decit vara (ca poate au mai fost pe traseu vara! sau nu il stiu cu "ochi de iarna").

Fara sa fie o sperietoare, as vrea sa va ilustrez un pic de Ciucas (in padure, mijlocul lui martie, pe vreme splendida! mai buna decit se poate spera in februarie), cu o mica selectie de poze (drumul cabana Muntele Rosu - cabana Ciucas- Tigai):
aici

Mai Mult
23 Ian 2013 15:57 #1665 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Re: Muntele Rosu 23-24 feb. 2013
Legat de subiectul de mai sus, la rugamintea d-nei Artemiza, adaug urmatoare nota:

Turele de munte pe Zaganu si Ciucas sunt numai pentru cei cu experienta de mers iarna pe munte, care au echipament corespunzator ( bocanci, pantaloni si caciula de iarna, parazapezi, bete de trekking, manusi, busola si harta, fluier ,lanterna, din trusa medicala:calciu,betadina ,leucoplast) si se vor realiza numai in conditii de vreme favorabila, cu strat de zapada acceptabil si risc redus de avalansa.

Mai Mult
30 Ian 2013 11:32 #1667 de Ilinca
Scris de Ilinca pentru subiectul Re: Muntele Rosu 23-24 feb. 2013
O modificare de ultima ora, primita de la d-na Artemiza:

"Individuala hotel Ciucas si-a rezervat recent dreptul de cazare a turistilor doar cu demipensiune; urmare acestei hotarari pretul total al excursiei s-a modificat la:160 lei in camera cu 2 locuri si apartament, 155 lei in camera cu 3 locuri si 140 lei in camera cu 6 locuri.Mai este libera o camera cu 6 locuri."

Mai Mult
30 Ian 2013 12:49 #1669 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Muntele Rosu 23-24 feb. 2013
in traducere, 30 de lei micul dejun, care se adauga la ce era anterior oferta.
ma intreb ce ofera la banii astia la micul dejun? somon fume?

In sfirsit, nu cred ca voi frecventa aceasta "cabana de munte" prea mult pe viitor. (nu cred sa imi schimb parerea dupa excursie, ca acum ma duc... asta e, chiar daca e magarie).

Mai Mult
25 Feb 2013 09:52 #1685 de angela
Scris de angela pentru subiectul Re: Muntele Rosu 23-24 feb. 2013/impresii dupa...
Vremea a fost ciinoasa,iarna in toata regula. Nu s-a putut face mare lucru, nu s-a putut merge spre vf Ciucas sau, in general, pe sus. Pe motiv de whiteout... Citiva temerari si-au incercat puterile, altii mai modest. Eventual pret de "citiva stilpi de marcaj" abia vizibili.
In rest, ceata, viscol, zapada mare, si peisaje de "frisca" (ca sa citez pe un coechipier).
Mincarea a fost buna (in fine, multa!)
Cabana este hotel, confort OK, chiar e hotel. (se putea mai rau)
Multi au zis ca vor reveni acolo cu placere desi e cam scump.
In prima zi s-a mers putin in recunoastere, seara s-a dansat (cine a vrut), duminica am coborit spre cabana Muntele Rosu.
majoritatea au intrat la cabana, doar 2 dizidente ne-am dus la Silva, unde am baut ceai cald si foarte bun (pentru numai 2 lei cana). Acolo e atmosfera mai de cabana adevarata, din pacte e frig, doar una din salite era mai calda, asa ca o parte a grupului care vensie cu mine acolo s-a intors la cabana Muntele Rosu (ca nu incapeam toti), lasindu-ne gloria deschiderii potecii spre vale noua, dizidentelor. mai spre jumatatea drumului ne-am trezit cu intariri, a venit si Andra si a trecut in fata.
La drumul forestier au venit si altii din urma, iar in Poiana Gropsoare ne-am adunat toti.

Desi nu au fost anuntate in prealabil, excursia s-a "imbogatit" cu 2 obiective extra - o vizita la Suzana, unde o veche florista ne-a asteptat cu coliva si vorbe bune si o aventura pe plaiurile buzoiene, la o "Urlatoare"... chestie care pe unii ne-a cam facut sa "urlam". Altii, mai cheflii de felul lor, au acceptat vizita la crama. In general, as prefera sa nu se amestece "turismul" acesta neanuntat intr-o excursie de profil montan, chiar daca "nu costa nimic in plus", doar nervi.
Din fericire aventura s-a incheiat cu o intoarcere ploioasa spre ora 20.30-20.40, chestie esentiala pentru subsemnata (prietenii stiu de ce, ca ii tot terorizez cu asta).

In PS o rugaminte la participanti: Cei care nu au primit linkul cu pozele, va rog sa ma contactati daca sinteti interesati sa le vedeti, desi nu pierdeti foarte mult.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.167 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor