Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Raport acțiune remarcare în Ciucaș

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Iată raportul privind acțiunea de remarcare desfășurată sub patronajul Asociaţiei Montane Carpaţi (asociatiacarpati.ro) în Ciucaș, editat de dl. Puiu Ilie. O prima etapă a avut loc in perioada 24-28 mai, la care au participat 14 voluntari, iar cea de-a doua etapă s-a desfășurat între 1 și 5 iunie, la care au luat parte 15 voluntari (majoritatea au fost și în prima etapă).

Lucrările au început din mai multe puncte: Pasul Bratocea, Cabana Muntele Roșu, Cabana Ciucaș, Cheia. 

Au fost refăcute marcajele bandă roșie și cruce roșie pe traseul Pasul Bratocea - Culmea Bratocei - Șaua Tigăilor - Vf. Ciucaș - Cabana Ciucaș - Șaua Chirușca - Șaua Gropșoarele - La Răscruce - Vf. Gropșoarele - Vf. Zăganu - Culmea Buzăianu - Cheia.

Lucrările au constat în:
- Parcurgerea traseelor în scopul determinării necesarului de materiale și evaluării volumului de lucrări.
- Asigurarea materialelor, sculelor și uneltelor necesare.
- Redresarea stâlpilor, consolidarea și după caz, relocarea acestora.
- Curățarea stâlpilor și a plăcuțelor, revopsirea acestora.
- Revopsirea marcajelor bandă roșie și cruce roșie pe pietre, stânci și copaci.
- Inlocuit săgețile indicatoare cu noile tipuri "E9".
- Transportul unor stâlpi noi de marcaj.
- Aducerea la Cheia a vechilor săgeți indicatoare.

În prima etapă voluntarii au fost cazați la Baza Salvamont Muntele Roșu iar la cea de-a doua la vila Brădet din Cheia, aparținând CNST. Numărul de participanți depășind posibilitațile de cazare, o parte din noi am folosit propriile corturi. Cheltuielile privind transportul și masa au fost suportate de voluntari, iar materialele au fost asigurate de AMC. C'est la vie! Sănătate și o mie de ani pace!

Cu prietenie sinceră, Puiu

Îi mulțumim lui Puiu pentru cinstea de a ne reprezenta. In acest moment la Puiu se desfasoara o ampla acțiune de pregatire a stalpilor de marcaj ce vor fi plantați pe traseele viitoare.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Întâlnire la club

Următoarea întâlnire la club va avea loc luni, 24 iunie 2019, ora 18:00, OK Center (okcenter.ro), Str. Traian nr. 1, sector 3, București.

Radu Antonescu ne invită în Dolomiti di Brenta şi Cătălin Loghin pe drumuri în Colorado.

Intrarea este gratuită.

Donează 2%

Donează 2% din impozitul pe venit pentru anul 2018 folosind formularul 230 şi depune-l la filiala ANAF din sectorul sau oraşul tău până pe 31 iulie 2019. Îţi mulţumim! Pentru formularul precompletat cu datele clubului click aici. Citeşte amănunte în forum.

Popas cultural

Dacă în weekend vă invităm la munte, în timpul săptămânii vă propunem un Popas cultural cu noutăţi şi evenimente culturale într-o nouă secţiune din forum.

Hai cu noi

Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm în fiecare sâmbătă, în Gara de Nord, la trenul Regio 3001, ora 6:22, primele două vagoane sau în gara Basarab la trenul Regio 3003, ora 7:44, primele două vagoane (pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători dar alături de seniori). Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria